28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Aνόρθωση στο Europa League.Οι λόγοι της νέας εξέλιξης(σε αναμονή της ανακοίνωσης από την ΟΥΕΦΑ)

H Aνόρθωση στο Europa League.Οι λόγοι της νέας εξέλιξης(σε αναμονή της ανακοίνωσης από την ΟΥΕΦΑ)

By on 17 Μαΐου, 2021 0 700 Views

Σημαντική είδηση προκύπτει για την Ευρωπαϊκή συμμετοχή της Ανόρθωσης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η «Κυρία» με βάση τα δεδομένα  θα αγωνιστεί στο Europa League και όχι στο Europa Conference League. Πάμε να αναλύσουμε πιο κάτω τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να συμβεί αυτό:

Στο Europa League, με βάση την προκήρυξη της UEFA θα κατέχει πάντα μία θέση η τροπαιούχος του Europa Conference League. Φέτος, δεν υπήρξε αυτή η διοργάνωση, οπότε αυτόματα αδειάζει μία και μοναδική θέση.

Γιατί όμως λαμβάνει αυτή τη θέση η Ανόρθωση;

Αρχικά, να αναφέρουμε πως οι τρεις θέσεις που εξασφαλίζονται στον 3ο προκριματικό γύρο (πλην των ομάδων που προέρχονται από το Champions League), ανήκουν στις χώρες οι οποίες λαμβάνουν τις θέσεις του ranking 13-15. Οπόταν, με την κενή θέση και την προώθηση των Κυπελλούχων ομάδων σε επόμενους γύρους (βλ. Ρωσία-Δανία) ευνοείται η χώρα που είναι στην 16η θέση για την περίοδο 2019-20, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Κύπρος, άρα η Ανόρθωση.

Αυτή είναι μία εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (κάτι που αναμένεται να συμβεί όμως δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση) θα χαροποιήσει άπαντες στο οικοδόμημα της ομάδας. Και αυτό διότι η Ανόρθωση, εκτός του ότι θα έχει και δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη για να μπει ομίλους, τα έσοδα για συμμετοχή στο Europa League, είναι περισσότερα.