8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δεδομένο το EUROPA LEAGUE για την Ανόρθωση. Αναμένει την επίσημη ενημέρωση

Δεδομένο το EUROPA LEAGUE για την Ανόρθωση. Αναμένει την επίσημη ενημέρωση

By on 18 Μαΐου, 2021 0 1537 Views

Eίναι πλέον βέβαιο ότι η Ανόρθωση θα παίξει στο Εuropa League και θα αρχίσει τις προσπάθειες της στις 22 Ιουλίου. Αν κερδίσει την πρόκριση στον πρώτο αγώνα θα παίξει στα πλέι οφ για να περάσει  στους ομίλους. Αν χάσει τότε θα έχει εξασφαλίσει θέση στους  ομίλους του Europa Conference League.Αν τυχόν και χάσει στον πρώτο προκριματικό που θα παίξει στο Εuropa League τότε θα έχει δεύτερη ευκαιρία και θα παίξει στα πλέι οφ του Europa Conference League για πρόκριση στους ομίλους. Ήδη έχει ενημερωθεί προφορικά η Ανόρθωση ότι οι ψεσινές πληροφορίες επιβεβαιώνονται και εντός της ημέρας ίσως έρθει και η επίσημη Ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ.  Το ένα καλό (κύπελλο)φέρνει το άλλο (Europa League) και ίσως να είναι  αυτό πουν χρωστά η μοίρα στην Ανόρθωση για την αδικία της περσινής χρονιάς

Χθες γράψαμε :

Σημαντική είδηση προκύπτει για την Ευρωπαϊκή συμμετοχή της Ανόρθωσης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Η «Κυρία» με βάση τα δεδομένα  θα αγωνιστεί στο Europa League και όχι στο Europa Conference League. Πάμε να αναλύσουμε πιο κάτω τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να συμβεί αυτό:

Στο Europa League, με βάση την προκήρυξη της UEFA θα κατέχει πάντα μία θέση η τροπαιούχος του Europa Conference League. Φέτος, δεν υπήρξε αυτή η διοργάνωση, οπότε αυτόματα αδειάζει μία και μοναδική θέση.

Γιατί όμως λαμβάνει αυτή τη θέση η Ανόρθωση;

Αρχικά, να αναφέρουμε πως οι τρεις θέσεις που εξασφαλίζονται στον 3ο προκριματικό γύρο (πλην των ομάδων που προέρχονται από το Champions League), ανήκουν στις χώρες οι οποίες λαμβάνουν τις θέσεις του ranking 13-15. Οπόταν, με την κενή θέση και την προώθηση των Κυπελλούχων ομάδων σε επόμενους γύρους (βλ. Ρωσία-Δανία) ευνοείται η χώρα που είναι στην 16η θέση για την περίοδο 2019-20, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Κύπρος, άρα η Ανόρθωση.

Αυτή είναι μία εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία (κάτι που αναμένεται να συμβεί όμως δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση) θα χαροποιήσει άπαντες στο οικοδόμημα της ομάδας. Και αυτό διότι η Ανόρθωση, εκτός του ότι θα έχει και δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη για να μπει ομίλους, τα έσοδα για συμμετοχή στο Europa League, είναι περισσότερα.