19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΛΑΜΠΑΝ:Ο Σάββας Κωνσταντίνου ήταν σαν πατέρας μου. Ο Τιμούρ σημαντικό πρόσωπο στην καριέρα μου

ΛΑΜΠΑΝ:Ο Σάββας Κωνσταντίνου ήταν σαν πατέρας μου. Ο Τιμούρ σημαντικό πρόσωπο στην καριέρα μου

By on 18 Μαΐου, 2021 0 1594 Views

Ο Βίνσεντ Λαμπάν μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στον Χρίστο Παπακώστα για την μακρόχρονη θητεία του στην Κύπρο, για την Ανόρθωση και τον Τιμούρ Κετσπάγια. Τον Διγενή Μόρφου και τον Σάββα Κωνσταντίνου.

Για την θητεία του στην Κύπρο: Έπαιξα στον Διγενή, μετά στην Ανόρθωση και αργότερα στην ΑΕΚ, στον Εθνικό άχνας και στην Εθνική Κύπρου και έχω περάσει μοναδικές στιγμές.

Με τι ασχολείται τώρα: «Προς το παρόν δεν έχω αποφασίσει πως θα εξελιχθεί το μέλλον μου. Μου έχουν λείψει οι οικογενειακές στιγμές και ο χρόνος με τους φίλους μου και τώρα προσπαθώ να αναπληρώσω τον χρόνο. Δεν επιθυμώ να συνεχίσω στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αποχώρησα πέρσι από την Κύπρο. Επέστρεψα στην οικογένεια μου και στους γονείς μου . Θεωρώ δεύτερο μου σπίτι την Κύπρο και δεν την ξεχνώ ποτέ.»

Για την πορεία του στην Κύπρο:  «Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, ερχόμενος στην Κύπρο και στον Διγενή. Δεν γνώριζα τίποτα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, όμως όταν ήρθε γνώρισα πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ. Ο Σάββας Κωνσταντίνου ήταν σαν δεύτερος πατέρας που με βοήθησε πολύ. Με έχει στηρίξει πολύ στο ξεκίνημα της καριέρας μου»

Αν παρακολούθησε φέτος το κυπριακό πρωτάθλημα: «Παρακολούθησα λίγο, έχω φίλους στην Κύπρο και ενημερώνομαι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια ήταν η πρωταθλήτρια και η Ανόρθωση η κυπελλούχος.

Για την Ανόρθωση: «Την έχω στην καρδιά μου. Έχω περάσει μια πολύ όμορφη περίοδο. Δεν ξεχνώ την ΑΕΚ, και τους δύο συλλόγους τους αγαπώ και τους σέβεμαι. χαίρομαι που πήρε τρόπαιο η Ανόρθωση. Ήρθα στην Κύπρο για τον Διγενή και ολοκλήρωσα στον Εθνικό Άχνας. Θυμάμαι που είχαμε πάρει το πρωτάθλημα και ήμασταν αήττητοι, ήταν ο πρώτος τίτλος που είχε πάρει. Το Champions League, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση. Θυμάμαι στιγμές απέναντι στον Μουρίνιο, με τον Ολυμπιακό, θυμάμαι τα δυο τέρματα που σκόραρα.»

Για επαφές με παλιούς συμπαίκτες: Κρατάω επαφές με τους Ράμος, Χρίστος Φυλακτού, Βαλβέρδε και γενικά διατηρώ καλές φίλιες.

Για την Εθνική: «Είμαι περήφανος, παρόλο που στην αρχή δίσταζα και φοβόμουν ότι δε θα άρεσε σε πολλούς ότι είμαι μισός Γάλλος. Παρόλα αυτά είμαι πολύ περήφανος που φορούσα τη φανέλα της Εθνικής.»

Ο Βίνσεντ Λαμπάν μίλησε αναφέρθηκε στον Τιμούρ Κετσπάγια.

«Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι παθιασμένος, είναι ικανός για όλα. Όταν του δώσεις πολλά θα πάρεις πολλά. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με βοήθησαν στην εξέλιξη της καριέρας μου, ο Τιμούρ με βοήθησε και με εμπιστεύτηκε. Υπήρχε καλή επικοινωνία μεταξύ μας, μου έδειχνε εμπιστοσύνη και προσπαθούσα να ανταποδώσω, να δώσω το 100% του εαυτού μου για να τον δικαιώσω. Τον θεωρώ σημαντικό πρόσωπο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα»