28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μονακό – Παρί Σεν-Ζερμέν 0-2: Με τρομερό Μπαπέ στο 14ο Κύπελλο Γαλλίας!

Μονακό – Παρί Σεν-Ζερμέν 0-2: Με τρομερό Μπαπέ στο 14ο Κύπελλο Γαλλίας!

By on 20 Μαΐου, 2021 0 292 Views

Η Παρί Σεν-Ζερμέν νίκησε 2-0 τη Μονακό στον τελικό του Σταντ ντε Φρανς με πρωταγωνιστή τον Μπαπέ (γκολ και ασίστ) και κατέκτησε το 14ο Κύπελλο Γαλλίας στην ιστορία της.

Στο 14ο Κύπελλο Γαλλίας (Coupe de France) της ιστορίας της έφτασε η Παρί, η οποία νίκησε 2-0 τη Μονακό το βράδυ της Τετάρτης (19/5) στον τελικό του Σεν-Ντενί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έδωσε φανέλα βασικού στον Μάουρο Ικάρντι και ο συμπατριώτης του (Αργεντινός) άνοιξε το σκορ για την Παρί στο 19ο λεπτό, παίρνοντας έτοιμο γκολ από την ασίστ του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έκανε τα περισσότερα στη φάση καθώς έκλεψε την μπάλα από τον Ντιζαζί, μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε στον συμπαίκτη του.

Ο Μπαπέ, ήταν εκείνος που «σφράγισε» την επικράτηση των Παριζιάνων και την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς έσκαψε την μπάλα στο 81ο λεπτό, αξιοποιώντας τη μαγική κίνηση και ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος τού πέρασε απίστευτη κάθετη. Έχασε, μάλιστα, την ευκαιρία να το κάνει δευτερόλεπτα νωρίτερα με απίστευτη λόμπα!

Δεύτερος τίτλο για τον «Πότσε» μετά το Λιγκ Καπ, η Μονακό του Κόβατς παρά την εξαιρετική της πορεία έμεινε με άδεια τα χέρια. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ήταν στο 69ο λεπτό για να φτάσει στην ισοφάριση με τη σέντρα-σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς, η οποία μετά και την παρέμβαση του Κέιλορ Νάβας σταμάτησε στο δοκάρι. 

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν το βλέμμα τους στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1 με την Παρί να παλεύει με τη Λιλ για τον τίτλο του πρωταθλήματος, τη Μονακό να έχει και εκείνη μαθηματικές ελπίδες, αλλά πρακτικά να θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

ΜΟΝΑΚΟ (Νίκο Κόβατς): Μαγέτσκι, Σιντιμπέ, Ντιζαζί (74′ Μπαντιασίλ), Μαριπάν, Κάιο Ενρίκε, Αγκιλάρ (46′ Ντιατά), Γκολόβιν, Τσουαμενί, Φοφανά (60′ Ζέλσον Μαρτίνς), Φόλαντ (74′ Φάμπρεγκας), Μπεν Γεντέ (60′ Γιόβετιτς).

ΠΑΡΙ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (68′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κέρερ, Ντιαλό, Παρέδες (79′ Ερέρα), Ντανίλο, Γκέιγ, Ντι Μαρία (90′ Σαράμπια), Ικάρντι (79′ Κεν), Μπαπέ.

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

Παρί 14

Μαρσέιγ 10

Σεντ-Ετιέν 6

Λιλ 6

Μονακό 5

RC Παρί 5

Λιόν 5

Ρεντ Σταρ 5

Μπορντό 4

Οσέρ 4

Ναντ 3

Ρεν 3

Στρασμπούρ 3

Νις 3

Σετέ 2

Σεντάν 2

Σοσό 2

Μονπελιέ 2

Ρεμς 2

Μετς 2

Γκινγκάμπ 2

CASG Παρί 2

Μπαστιά 1

CA Παρί 1

Χάβρη 1

Κλουμπ Φρανσέ 1

Κάννες 1

Ρουμπέ 1

Νανσί-Λορέν 1

Τουλούζ 1

Νανσί 1

Λοριάν 1