2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΙΜΟΥΡ:Δεν συγχωρώ ούτε τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο.Εκτός γηπέδου είμαι ένας απλός ήρεμος άνθρωπος

ΤΙΜΟΥΡ:Δεν συγχωρώ ούτε τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο.Εκτός γηπέδου είμαι ένας απλός ήρεμος άνθρωπος

By on 25 Μαΐου, 2021 0 1660 Views

Συνέντευξη παραχώρησε ο Τιμούρ Κετσπάγια στον Γεωργιανό αθλητικογραφο Σάμπα Σαπανάτζε του GEO TEAM.

Αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, στην πορεία του με την Ανόρθωση, τον κόσμο της ομάδας, στο μέλλον του και πολλά άλλα.

Η μετάφραση και πιο κάτω το βίντεο:

Αρχικά… “Ξέρω την Ανόρθωση εδώ και 30 χρόνια. Άλλαξαν πολλά όμως από τον καιρό που είχα φύγει και δεν είχε κερδίσει κάποιο τίτλο. Τα καλά νέα είναι ότι φέτος πήραμε το Κύπελλο και πέρσι ήμασταν πρώτοι με την Ομόνοια μέχρι την διακοπή. Ο τελικός ήταν ένα ενδιαφέρον ματς και το κυριότερο είναι ότι πανηγυρίσαμε στο τέλος. Ελπίζω αυτό το τρόπαιο να δώσει κίνητρα στην ομάδα για το μέλλον”.

Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό: «Ήμουν αγχωμένος στον τελικό όμως την πιο σημαντική δουλειά στον τελικό την έκαναν οι οπαδοί. Είμαι 30 χρόνια εδώ και είδα πιο τρελά πράγματα όμως η μέρα πριν τον τελικό ήταν ξεχωριστή και εκπληκτική. Ο κόσμος ήταν όλη μέρα και όλη νύχτα μαζί μας. Από το γήπεδο, στο ξενοδοχείο. Το είπα και στους παίκτες πριν τον τελικό: ‘Μην ξεχνάτε τι έγινε χτες. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν την νίκη και το τρόπαιο και είμαι χαρούμενος που οι παίκτες μου το έκαναν πραγματικότητα».

Για τον κόσμο της Ανόρθωσης: “Είμαι τυχερός γιατί έπαιξα σε πολλές ομάδες με πολύ κόσμο. Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Σκωτία, Γεωργία ακόμη και στην Σοβιετική Ένωση. Είχα την τύχη να παίξω σε πολλές ομάδες όμως ποτέ δεν είδα οπαδούς να κάνουν αυτό που έγινε πριν τον τελικό. Οι οπαδοί είναι πολύ σημαντικοί και φέτος στην Ανόρθωση μας έλειψαν. Είμαι σίγουρος πως αν παίζαμε με κόσμο φέτος η ομάδα θα έπαιζε καλύτερα.”

Για τη περσινή σεζόν που διακόπηκε και για την φετινή: “Φέτος μας έλειπε η τύχη. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Όσο για πέρσι κάποιοι ήθελαν να το διακόψουν και δεν ήταν λογικό γιατί υπήρχαν πολύ λίγα κρούσματα κορωνοϊού. Αντίθετα φέτος δυστυχώς είχαμε πολλά κρούσματα και θανάτους όμως το πρωτάθλημα συνεχίστηκε. Παίξαμε ακόμη και τελικό με κόσμο. Οι οπαδοί ήταν στο γήπεδο και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του κυπέλλου”.

Για τους πολλούς Γεωργιανούς στην Ανόρθωση: “Ναι είμαστε πολλοί Γεωργιανοί (γέλια). Παίζουν μεγάλο ρόλο στην ομάδα, είναι διεθνείς και είναι ηγέτες και στην Ανόρθωση και στην Εθνική Γεωργίας”.

Για το συμβόλαιό του: “Αυτό είναι το κύριο θέμα συζήτησης αυτές τις μέρες. Σκέφτομαι εάν η Ανόρθωση θα είναι διεκδικήτρια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο και του χρόνου. Δεν θέλω να είμαι ο προπονητής σε μια ομάδα που απλά συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Η απαίτηση μου είναι να εγκριθεί το μπάτζετ. Η Ανόρθωση πάντα πρέπει να στοχεύει στην πρώτη θέση”

Για τον Οκριασβίλι: “Είχα μια πολύ σημαντική συζήτηση με τον Οκριασβίλι πριν 2 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξε καλύτερα αυτά τα δύο χρόνια, από ότι τα προηγούμενα. Αν ο Όκριασβίλι θέλει να φύγει είναι γιατί θέλει να παίξει σε ψηλότερο επίπεδο και να έχει ένα καλύτερο συμβόλαιο. Εμείς του είπαμε ότι τον θέλουμε και πλέον εξαρτάται από τον ίδιο”.

Για αυτό που έγινε με τον Οκριασβίλι στο γήπεδο: «Ποτέ δεν υπήρξε καυγάς ή παρεξήγηση. Πολλά συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο, το πρόβλημα είναι όταν βγαίνουν εκτός γηπέδου. Η συζήτηση δεν ξέφυγε όμως εγώ είμαι ο προπονητής. Πρέπει να έχω τον έλεγχο εγώ και να επιβάλλομαι όμως ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον Τορνίκε εκτός γηπέδου. Είμαστε και οι δύο δύσκολοι σαν άνθρωποι αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό»

Για το αν του έγινε πρόταση από την Εθνική Γεωργίας: “Ποτέ δεν συζήτησα για να αναλάβω, είχα συμβόλαιο με την Ανόρθωση και δεν ήθελα να την αφήσω στα μισά της χρονιάς”

Πολλοί λένε ότι υπάρχουν δύο Τιμούρ, ένας μέσα στο γήπεδο και ένας έξω… «Δεν υποφέρομαι μέσα στο γήπεδο επειδή δεν συγχωρώ τίποτα, ούτε τον εαυτό μου. Όταν βγαίνεις στο γήπεδο, είτε για προπόνηση είτε για να παίξεις, απαιτώ να δίνεις το μάξιμουμ. Έξω από το γήπεδο είμαι πιο ήρεμος και πιο ήσυχος. Είναι μεγάλη η διαφορά επειδή θέλω την απόλυτη σοβαρότητα, την απόλυτη αφοσίωση στο γήπεδο. Αν δεν γίνεται αυτό νευριάζω και δεν αντέχω. Στην κανονική ζωή όμως ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι καλός».

Για τις επιτυχίες της Κύπρου στην Ευρώπη και για την Γεωργία… «Η Κύπρος με πληθυσμό ένα εκατομμύριο είναι 15η στη βαθμολογία της UEFA ενώ του χρόνου θα έχουμε δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλές μεγάλες χώρες είναι πίσω από την Κύπρο. Ελπίζω να το κάνει κάποιος αυτό και μια Γεωργιανή ομάδα. Στην Κύπρο πέντε ομάδες έπαιξαν σε ομίλους τα τελευταία δέκα χρόνια! Το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη επιχείρηση σήμερα και κανένας δεν μπορεί να παίζει χωρίς να επενδύσει λεφτά”

Απολαύστε τη συνέντευξη με αγγλικούς υπότιτλους.