18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ: Δεν θα παραδώσουμε, να ξεπουλήσουμε ή να υποθηκεύσουμε στον οποιονδήποτε το ΑΠΟΕΛ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ: Δεν θα παραδώσουμε, να ξεπουλήσουμε ή να υποθηκεύσουμε στον οποιονδήποτε το ΑΠΟΕΛ

By on 31 Μαΐου, 2021 0 2037 Views

Ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης, μίλησε ο διοικητικός ηγέτης, του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

«Έχουν περάσει πολλοί μήνες από την τελευταία φορά που μιλήσαμε διά ζώσης λόγω πανδημίας. Εύχομαι να μπορέσει να επιστρέψει στο γήπεδο ο κόσμος μας. Για το ποδόσφαιρο ο χρόνος που πέρασε ήταν από δύσκολος έως καταστροφικός. Το οικονομικό πλήγμα που δέχτηκε το ποδόσφαιρο ήταν το μεγαλύτερο από τότε που έγινε επαγγελματικό. Για τον ΑΠΟΕΛ η ζημιά είναι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Η γεωμετρική μείωση των εσόδων ήταν πλήγματα ανεπανόρθωτα. Η απώλεια ενός τίτλου πληγώνει αλλά μπορεί να είναι αποδεκτή. Δεν είναι αποδεκτή η κατάληξη στον δεύτερο όμιλο. Να γνωρίζει ο κόσμος ότι αν ο καθένας νιώθει μια φορά πίκρα, εμείς νιώθουμε 100 γιατί φέρουμε ευθύνη για όσα έγιναν στον αγωνιστικό τομέα, που έχουν αντίκτυπο στο οικονομικό. Η κριτική είναι αναμενόμενη, αν και έφτασε σε ακρότητες. Όσες επιτυχίες και να έχεις, εκείνη την ώρα μπορούν να ξεχαστούν. Το καταλαβαίνω γιατί είμαι κι εγώ οπαδός αυτής της ιδέας, όπως και τα μέλη του ΔΣ. Το αναφέρω για όσους μίλησαν για προσωπικά συμφέροντα και τους προκαλώ να δικαιολογήσουν τις κατηγορίες.

Είμαι εδώ για να μιλήσω για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Ως διοίκηση ξεκινήσαμε να ψάχνουμε και να εφαρμόζουμε λύσεις. Αύριο θα γίνει η ετήσια ΓΣ της εταιρείας. Από τις 6/1 του 2021 ενημερώσαμε ότι οποιοσδήποτε ήθελε να θέσει υποψηφιότητα ήταν ευπρόσδεκτος, όμως την ίδια ώρα είχαμε υποχρέωση να μείνουμε εκεί και να βρίσκουμε τις λύσεις για να προχωρεί ομαλά ο ΑΠΟΕΛ. Πολλοί υποστήριζαν ότι δεν θα τα καταφέρναμε, όμως διαχειριστήκαμε την κατάσταση είτε συμβάλλοντας οικονομικά η ίδιοι, είτε με άλλες λύσεις. Είμαστε σε σημείο επαναπροσδιορισμού του στόχου.

Τα δεδομένα είναι τα εξής: Παρά την πρόσκληση, κανένας δεν δήλωσε. Ως διοίκηση πραγματοποιήσαμε διάφορες συναντήσεις, εκφράζαμε πρόθεση για πλήρη διαφάνεια στο οικονομικό, ενημερώνοντας για όλα τα δεδομένα. Σε συνεργασία με το σωματείο ορίσαμε ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει τα πάντα. Κανείς από όσους επέδειξαν ενδιαφέρον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει πού πήγε και το τελευταίο σεντ, όμως τελικά είμαστε οι μόνοι που είμαστε εδώ. Αύριο θα παρουσιάσω σε όλους τους μετόχους το πλάνο της επόμενης μέρας. Το άμεσο πλάνο έχει τρεις θεματικές ενότητες. Το οικονομικό, την ανταπόδοση προς τον κόσμο με κύριο θέμα τα διαρκείας και το αγωνιστικό, Το σύνολο υποχρεώσεων δεν είναι στα 24 εκατ. αλλά στα 16.662.652. Από αυτά λίγο περισσότερα από τα μισά αφορούν οφειλές προς το κράτος».

Η διαφορά του ΑΠΟΕΛ από τις άλλες ομάδες είναι ο κόσμος του. Για τους 3000 που πήραν διαρκείας οφείλουμε να ανταποδώσουμε. Θα ισχύσει ειδική μεταχείριση και για αυτούς που είχαν διαρκείας 2019-20. Για τους πρώτους θα πληρώσουν κάτω από την τιμή κόστους και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από εμάς. Οι δεύτεροι θα έχουν μεγάλη έκπτωση.

Ο καθορισμός στόχων και πώς θα επιτεχυθούν είναι το πιο σημαντικό. Η φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής. Ο προπονητής θα επιλέξει τους ποδοσφαιριστές και θα πλαισιωθεί από άτομα της επιλογής του. Δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις σε πολλές αλλαγές. Θα χρειαστεί υπομονή. Θέλουμε να είναι πρωταγωνιστική η πορεία, αυτό προϋποθέτει κατάκτηση τίτλου ή να τερματίσει η ομάδα σε ψηλές θέσεις. Θα γίνει ενίσχυση του κυπριακού στοιχείου στην ομάδα. Προωθήθηκαν παίκτες από την ακαδημία και υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Κοιτάζουμε και άλλους Κύπριους από άλλες ομάδες, προσεγγίστηκαν κάποιοι. Έχει μπει ένα όριο στο συνολικό ποσό που θα δοθεί για σύναψη συμβολαίων και πρέπει να τηρηθεί με ευλάβεια. Μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή ομάδα. Θα εφαρμόσουμε ένα πιο μακροχρόνιο πλάνο οικονομικής πολιτικής. Θα δημιουργηθεί μια συμβουλευτική επιτροπή από επιφανείς ΑΠΟΕΛίστες που θα λειτουργεί ως θεματοφύλακας και η εισηγήσεις της θα παρουσιάζονται ενώπιον του ΔΣ».

Απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Την προσπάθεια εξόφλησης του χρέους και το πώς θα είναι ανταγωνιστική η ομάδα: «Η λεπτομερής κατάσταση που θα αφορά το υπόλοιπο του χρέους, ένα ποσό περίπου 7,5 εκατ. θα διευθετηθεί με το πλάνο της διοίκησης. Περίπου το 30% είναι οφειλές προς τους παίκτες, έχει συζητηθεί ένα πλάνο για 12μηνη αποπληρωμή. Για το αγωνιστικό, υπάρχει βασικός κορμός που θα παραμείνει, θα γίνουν αρκετές προσθήκες πολύ μελετημένα. Θα είναι συνδυασμός έμπειρων παικτών αλλά και νέων με φιλοδοξίες για πρωταθλητισμό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δυστυχώς μετά και την απώλεια της Ευρώπης θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουμε πιο προσεκτικά από άλλες φορές που μας πίεζε ο χρόνος».

Για την προσπάθεια εξεύρεσης «συμπαικτών»: «Πραγματοποίησα και θα πραγματοποιήσω ταξίδια. Το επόμενο 48ωρο θα επισκεφθούν κάποιοι από αυτούς που συναντηθήκαμε το προπονητικό μας κέντρο για να συζητήσουμε λεπτομέρειες συνεργασίας. Είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεση συνδυασμού συνεργασιών που αφορά και το οικονομικό και το αγωνιστικό. Είναι εταιρείες που έχουν να κάνουν με επενδύσεις με το ποδόσφαιρο. Δεν θα παραδώσουμε, να ξεπουλήσουμε ή να υποθηκεύσουμε στον οποιονδήποτε τον ΑΠΟΕΛ. Υποθηκευτήκαμε εμείς οι ίδιοι για να μη συμβεί αυτό».

Για το ποιος έστησε την περσινή ομάδα: «Πάρτε οποιονδήποτε πρώην προπονητή και ρωτήστε τον αν επέβαλε τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ο εκάστοτε προπονητής είναι ο άμεσος υπεύθυνος για τον τελευταίο λόγο. Τα οικονομικά δεδομένα έρχονται στη διοίκηση, όμως ο προπονητής γνωρίζει τα δεδομένα. Για αυτή την πιππίλα ότι ο Πετρίδης ανακατεύεται, ρωτήστε τον κ. Πουρσαϊτίδη».

Για τα λάθη που έγιναν από τη διοίκηση: «Κάναμε λάθη, παρασυρθήκαμε και ξεφεύγαμε σε προϋπολογισμούς και θεωρούσαμε κάθε χρόνο δεδομένη την παρουσία μας στην Ευρώπη. Δυστυχώς πρέπει πλέον να εφαρμόσουμε διαφορετική οικονομική πολιτική. Όσο είμαι πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, δεν θα κινδυνεύσει. Όταν παρουσιάστηκαν οι οικονομικές καταστάσεις, είπαν ότι περιμέναμε χειρότερη κατάσταση. Υπάρχουν οι επίσημες, ελεγμένες καταστάσεις, η ανεξάρτητη στην οποία παραθέσαμε όλα τα στοιχεία».