2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Φρέσκο αίμα σε όλες τις γραμμές για καλύτερη πορεία

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Φρέσκο αίμα σε όλες τις γραμμές για καλύτερη πορεία

By on 3 Ιουνίου, 2021 0 1514 Views

Στον κόσμο της Ανόρθωσης είναι φυσιολογικό να προκαλείται ένα μούδιασμα βλέποντας ότι όχι μόνο χάνει δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Οκριασβίλι, Κβιλιτάια αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε άλλες κυπριακές ομάδες

Η διοίκηση της ομάδας όμως και ο Τιμούρ Κετσπάγια έχουν συγκεκριμένο πλάνο και δεν επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα. Στην Ανόρθωση υπάρχει ένα συγκεκριμένο  μπάτζετ στο οποίο μπορεί να ανταποκριθεί και ικανοποιεί τον προπονητή για να φτιάξει μια ομάδα πρωταθλητισμού οπότε  δεν θα θα γίνουν κινήσεις χωρίς λογική στον προγραμματισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν οι «τρέλες» του παρελθόντος με οδυνηρές συνέπειες στα οικονομικά της Ανόρθωσης.

Αν πάρουμε παράδειγμα τον Κβιλιτάια, η Γάνδη έχει απαίτηση 500 χιλιάδες ευρώ για να τον πουλήσει. Είναι επίσης το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Η Ανόρθωση φέτος του κάλυπτε το μισό συμβόλαιο. Του έδωσε 200 χιλιάδες ευρώ συν άλλες 200 χιλιάδες ευρώ που πήρε από την βελγική ομάδα. Κάνοντας την εξίσωση μιλάμε για κόστος που θα πλησίαζε το 1 εκατ. ευρώ μόνο για ένα παίκτη στο ρόστερ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να διαχειριστεί προσεκτικά το μπάτζετ που έχει στη διάθεση του έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη ποιότητα αλλά και η ισορροπία στο ρόστερ.

Η κάθε ομάδα κάνει τις επιλογές της και στην Ανόρθωση πορεύονται με την δική τους φιλοσοφία. Αυτό που μετράει είναι να παρουσιαστούν οι «κυανόλευκοι» ισχυροί στο γήπεδο και όχι απλά να κερδίσουν τις εντυπώσεις το καλοκαίρι στις μεταγραφές. Ο Κε3τσπάγια έχει  την ικανότητα να επιλέγει παίκτες που να ταιριάζουν στην φιλοσοφία του και να είναι οι απαιτήσεις τους στις οικονομικές δυνατότητες της Ανόρθωσης. Άλλωστε αυτός πήρε ότι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν οι παίκτες που αποχωρούν ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι εκεί που θα πάνε θα αποδώσουν το ίδιο καλά γιατί ας μην ξεχνάμε τους τραυματισμούς που κουβαλά ο Οκριασβίλι αλλά και την αφλογιστία του Κβιλιτάια σε μεγάλο αγωνιστικό διάστημα. Με τα λεφτά που διαθέτει η Ανόρθωση ο Κετσπάγια μπορεί να συμπληρώσει ένα δυνατό σύνολο ικανό για να  πετύχει τους στόχους στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Θα ανανεωθεί με φρέσκο αίμα το ρόστερ της Ανόρθωσης σε όλες τις γραμμές της και υπάρχει αισιοδοξία πως η χρονιά θα είναι καλύτερη από την τελευταία. Όσον αφορά τους Μίχα και Χουσπάουερ, για να φύγουν θα πρέπει να βρούν κάτι άλλο οι ίδιοι αλλά και να μείνουν υπάρχει η εκτίμηση ότι θα είναι καλύτερη η προσφορά τους στην ομάδα στην νέα χρονιά αφού η αξία τους είναι δεδομένη όπως και το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες της τεχνικής ηγεσίας. Σίγουρα αν μείνουν στη νέα χρονιά ,με άλλη ψυχολογία λόγω του κυπέλλου και του κόσμου που θα γυρίσει στα γήπεδο ,με καλύτερη πλέον προσαρμογή μπορούν να ανεβάσουν απόδοση και την ποιότητα της ομάδας.

Δεν μπαίνει λοιπόν στα παιχνίδια των μάνατζερ και των εντυπώσεων η Ανόρθωση αλλά αθόρυβα κάνει τις κινήσεις της για να ενισχυθεί στον βαθμό που χρειάζεται για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της αρχικά και για το πρωτάθλημα ακολούθως. Αν η Ευρώπη φ’έρει έσοδα ασφαλώς θα υπάρχει χρόνος και άνεση για περαιτέρω ενίσχυση