5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Γεννημένος νικητής!Ο Τσιτσιπάς πέρασε στους «16» του Roland Garros!

Γεννημένος νικητής!Ο Τσιτσιπάς πέρασε στους «16» του Roland Garros!

By on 5 Ιουνίου, 2021 0 812 Views

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν έμεινε πίσω στο σκορ από τον Τζον Ίσνερ και με ποιοτική εμφάνιση στη συνέχεια έκλεισε θέση στη φάση των «16» του Roland Garros!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 36χρονου Αμερικανού (Νο.34) με 5-7, 6-3, 7-6(3), 6-1 σε 2 ώρες και 38 λεπτά και πέρασε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης για τρίτη σερί χρονιά! Εκεί τον περιμένει ο άκρως επικίνδυνος Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ήταν το πρώτο μεγάλο τεστ για τον Στεφ στη διοργάνωση και πραγματικά το πέρασε με άριστα, κυρίως διότι διατήρησε την αυτοκυριαρχία του όταν το ματς στράβωσε στο πρώτο σετ. Κόντρα, μάλιστα, σε έναν παίκτη που μπορεί πολύ εύκολα να σε εκνευρίσει με τον τρόπο παιχνιδιού του…

Ο Τσιτσιπάς, όμως, παρότι είχε και μερικές… εκρήξεις, δεν έχασε το μυαλό του, βρήκε τρόπο να διαβάσει το πανίσχυρο σερβίς του αντιπάλου του και όταν το νερό μπήκε πλέον στο αυλάκι, απελευθερώθηκε και… έκανε παπάδες!

Στο πρώτο σετ, πάντως, τα μηνύματα κάθε άλλο παρά θετικά ήταν… Το σερβίς του Στέφανου ήταν αρκετά ευάλωτο και από τη στιγμή που ο Ίσνερ σέρβιρε εκπληκτικά, ο νεαρός τενίστας έπαιζε με τη φωτιά! Και τελικά… κάηκε στο 5-6, όταν ο Ίσνερ τού έσπασε το σερβίς και μετά «έγραψε» το 0-1. Είναι βέβαιο ότι όταν ο αντίπαλός σου σερβίρει τόσο καλά, έχεις επιπλέον άγχος για να κρατήσεις το δικό σου σερβίς…

Εκεί, όμως, είναι που έδειξε χαρακτήρα ο Στεφ… Αφού έφυγε για λίγο στα αποδυτήρια, μπήκε με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο σετ, άρχισε να επιστρέφει καλύτερα και, κυρίως, άρχισε να σερβίρει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Και αφού πρώτα έσβησε ένα μπρέικ πόιντ του Αμερικανού στο 3-3 (που μπορεί να ήταν και το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα), πέτυχε ο ίδιος μπρέικ στο επόμενο γκέιμ (5-3) και σέρβιρε με επιτυχία για το 1-1.

Το ίδιο κλειστό ήταν και το τρίτο σετ, με τους δύο παίκτες να σερβίρουν καλά και να περιμένουν (κυρίως ο Στέφανος) την ευκαιρία τους. Οι διαφορές τελικά λύθηκαν στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα και να μην το χάνει ως το τέλος.

Πλέον δεν υπήρχε επιστροφή… Ο Στεφ είχε βάλει το πόδι στο γκάζι και με τον αέρα του 2-1 έκανε ό,τι ήθελε στο τέταρτο σετ. Το καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και τώρα στρέφει το βλέμμα του προς τον Ισπανό (Νο.12), κόντρα στον οποίο έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, χωρίς απώλεια σετ. O αγώνας θα γίνει την Κυριακή (6/6).

Ο Στέφανος είχε 8 άσους έναντι 19 του Ίσνερ, ενώ οι winners ήταν 40-52. Πήρε το 86% των πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς, την ώρα που ο Αμερικανός είχε αντίστοιχα 77%. Τα αβίαστα λάθη ήταν 19-29.

Σίγουρα, δεν ήταν το πιο… όμορφο παιχνίδι που έχετε δει, όμως ο Τσιτσιπάς έχει πολλά να μάθει από αυτό το ματς και σίγουρα θα πάρει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Στο παρελθόν, άλλωστε, έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα κόντρα στους big servers. Δεν ξεχνιέται, για παράδειγμα, η οδυνηρή ήττα από τον Μίλος Ράονιτς στον τρίτο γύρο του Australian Open 2020…

Και, φυσικά, όσο και αν δεν του κάνει καλό να το ακούει, παραμένει το φαβορί για πρόκριση στον τελικό από αυτή την πλευρά του ταμπλό!