4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Γειά σου ρε Στέφανε!Ο πρώτος Έλληνας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός!

Γειά σου ρε Στέφανε!Ο πρώτος Έλληνας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός!

By on 11 Ιουνίου, 2021 0 913 Views

Δεν ξανάγινε: Έλληνας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός! Ο Τσιτσιπάς τρέλανε τον κόσμο, πέταξε έξω τον Ζβέρεφ σε συγκλονιστικό ημιτελικό (3-2) και πάει πανάξια τελικό για να γράψει πάλι ιστορία!

Αν το έλεγε κανείς πριν από, ας πούμε, 40 χρόνια θα γελούσε σύσσωμο το ζωικό βασίλειο- της αρκούδας πρωτοστατούσης. Αν κάποιος το επαναλάμβανε ευθαρσώς πριν, ας πούμε, 20 χρόνια («Πιστεύω ότι ένας Έλληνας θα κατακτήσει Grand Slam»), τότε το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο: γέλια μέχρι δακρύων και, ίσως, μερικές σουβλιές στην καρδιά λόγω παρατεταμένου νευρικού. 

Ο Κύπριος Μάριος Παγδατής έφτασε αρκετά κοντά το 2006, όμως έπεσε πάνω στον ανίκητο τότε Φέντερερ στην Μελβούρνη και απλά ήταν η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα: «Έλληνας» και «νικητής Major τουρνουά» στην ίδια πρόταση αποτελούσε τενιστικό ανέκδοτο. 

Όχι πια: ο Στέφανος Τσιτσιπάς «επιβίωσε» (3-2) στη… ματσάρα, όπως εξελίχθηκε, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Philippe Chatrier και πήρε τελικά την σπουδαία πρόκριση για το μεγάλο τελικό του RolandGarros την Κυριακή! 

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο, καθώς στο πρώτο σετ πέτυχε πολύ γρήγορα το πολυπόθητο break, ήταν σταθερότατος από τη βασική γραμμή και πίεσε μέχρι εξαντλήσεως τον Γερμανό, φτάνοντας εύκολα στο 6-3. 

Καλή αρχή του Ζβέρεφ και εκωφαντική απάντηση του Τσιτσιπά

Ο Ζβέρεφ ξεκίνησε το δεύτερο σετ, όπως ο Στέφανος το πρώτο. Με δικό του κερδισμένο και αμέσως μπρέικ, έκανε στη συνέχεια το 3-0 και πήρε σοβαρό προβάδισμαΟ Τσιτσιπάς όμως είχε τις απαντήσεις… Αρχικά μείωσε σε 3-1 και με τα συνεχόμενα λάθη του Ζβέρεφ στο δικό του σερβίς, ήρθε και το μπρέικ για να γίνει το 3-2.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή… Κράτησε το σερβίς του και έκανε νέο μπρέικ, φτάνοντας στη συνέχεια στο 5-3 από 0-3, για να τελειώσει το σετ με τρίτο μπρέικ (6-3)!

Βρήκε απάντηση ο Ζβέρεφ

Στο τρίτο σετ μπήκε με αυτοπεποίθηση ο Στέφανος και κέρδισε εύκολα το πρώτο γκέιμ. Ο Ζβέρεφ ισοφάρισε και βρήκε μπρέικ για να κάνει το 2-1, μετά από κάποια χαλάρωση του Τσιτσιπά στο σετ. Ηρθε το 3-1 στο σερβίς του Γερμανού, με τον Στέφανο με δύο άσους να κάνει το 3-2. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους και το ματς πήγε στο 4-3 υπέρ του Ζβέρεφ και στη συνέχεια στο 5-3. Ο Ζβέρεφ πριν το 5-4 διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές για μια απόφασή υπέρ του Στέφανου, όμως αυτό δεν άλλαξε κάτι στο σετ. Ο Γερμανός κράτησε εύκολα το σερβίς του και με 6-4, μείωσε σε 2-1 στο ματς.

Εβαλε δύσκολα ο Γερμανός στον Στέφανο

Ο Ζβέρεφ κατάφερε με το «καλημέρα» στο τέταρτο σετ να βρει μπρέικ και να κάνει στη συνέχεια το 2-0, με τον Στέφανο να… ξεσπάει για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Αυτό τον βοήθησε όμως και να συγκεντρωθεί, μειώνοντας εύκολα σε 2-1. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους στα επόμενα έξι γκέιμ, με τον Ζβέρεφ να σερβίρει στο 5-4 για το σετ. Και κατάφερε μετά από δύο προσπάθειες να το υπερασπιστεί, κάνοντας το 2-2 και στέλνοντας το ματς στο πέμπτο σετ.

Μαγική πρόκριση!

Στο πρώτο γκέιμ του πέμπτου σετ ο Ζβέρεφ βρέθηκε με τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά ο Στέφανος κατάφερε με πέντε σερί πόντους να το σώσει! Στα επόμενα δύο οι δύο αντίπαλοι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Στέφανο να φτάνει στο 5-2 χωρίς κόπο. Με τρεις ευκαιρίες για να πάρει ένα γκέιμ, δεν μπορούσε να χαθεί η πρόκριση. Στο σερβίς του Γερμανού ο Στέφανος είχε 4 ματς πόιντ, αλλά τα έσβησε ο Ζβέρεφ, για να πάει να σερβίρει για το ματς ο Τσιτσιπάς. Και εκεί με διπλό ματς πόιντ τελείωσε το παιχνίδι και πήρε ιστορική πρό

Πλέον στον τελικό θα περιμένει την Κυριακή τον αντίπαλό του από τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ…