2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Καλό θέαμα αλλά Χωρίς νικητή (Ουαλία-Ελβετία 1-1)

By on 12 Ιουνίου, 2021 0 405 Views

Ο Εμπολό ήταν ασταμάτητος, η Ελβετία είδε τον Ντάνι Γουόρντ να βγάζει τα… άπιαστα και τελικά το πλήρωσε, με τον Μουρ να σώζει τον βαθμό για την Ουαλία (1-1) στη ματσάρα του 1ου ομίλου.

Ποιος είπε ότι το Euro θα ήταν υπόθεση… μισού μηδέν; Μετά την τριάρα επίδειξης δύναμης της Ιταλίας κόντρα στην ΤουρκίαΟυαλία και Ελβετία πήραν τη σκυτάλη και διέψευσαν την αίσθηση που υπήρχε πριν από το τουρνουά, σε ένα γεμάτο ματς με πολλές και καθαρές φάσεις, σούπερ ρυθμό, αλλά τελικά χωρίς νικητή (1-1). Αν είναι κάποιος που ικανοποιείται περισσότερο από αυτόν τον βαθμό, όμως, είναι οι Δράκοι, οι οποίοι με τον απίθανο Ντάνι Γουόρντ κάτω από τα δοκάρια και τον κεφαλοσφαιριστή Μουρ σε ρόλο εκτελεστή, δεν άφησαν τον ασταμάτητο Μπρελ Εμπολό και την παρέα του να πάρουν τη νίκη και το σημαντικό προβάδισμα για τη 2η θέση του ομίλου.

Ουαλία
Ελβετία

Μία φάση αρκούσε στην Ουαλία για να κλέψει… τη δόξα από τους Ελβετούς που έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι. Το τελικό 1-1 με τον τρόπο που ήρθε μοιάζει με ήττα για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Η Ελβετία ακόμα.. χάνει ευκαιρίες στο Μπακού με την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να πετάει μέσα από τα χέρια της δύο βαθμούς. Εμπολό, Σεφέροβιτς, Γκαβράνοβιτς, Εμπαπού, έχασαν… τα άχαστα και παρά το γκολ του Εμπολό (στο 49′), οι Ουαλοί βρήκαν τον τρόπο και πήραν τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Κίφερ Μουρ (στο 73′), στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που έφτιαξαν στο παιχνίδι.

Οι 19 (έναντι 8) τελικές φάσεις που είχαν οι Ελβετοί και το 62% σε ποσοστό κατοχής της μπάλας δείχνουν όλη την εικόνα του ματς. Παρόλα αυτά, δεν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για τους Ελβετούς που έβλεπαν το τέρμα σαν… σπιρτόκουτο. 

Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις έπεσαν πάνω και στον εκπληκτικό πορτιέρε των Ουαλών τον Nτάνι Γουόρντ που έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. 

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι δύο ομάδες έμειναν στον έναν βαθμό και πλέον η εξέλιξη του Α’ ομίλου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η δεύτερη θέση όπως φαίνεται θα παιχτεί μεταξύ τριών ομάδων (των δύο σημερινών αντιπάλων και της Τουρκίας). 

Για τους Ελβετούς… μοιραίος βάσει εξέλιξης του αγώνα ήταν ο Εμπολό, αφού εκτός από σκόρερ, ήταν και ο παίκτης που είχε παρουσία στις περισσότερες φάσεις για την ομάδα του Πέτκοβιτς. 

Πάντως, στο 84′ ο Γκαβράνοβιτς λίγο έλειψε να γίνει η «χρυσή αλλαγή» για τους Ελβετούς, με τον φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, το γκολ του όμως ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσαίντ. 

Στην αντίπερα όχθη, σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Μπέιλ, όπως και συνολικά η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ που είχε όμως τον Κίφερ Μουρ ως από μηχανής Θεό για να φύγει με βαθμό στις αποσκευές της από το Αζερμπαϊτζάν.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Άλεν, Μόρελ, Ράμσεϊ (90+3′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Σερ, Mπαμπού, Τζάκα, Φρόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς).

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)

Διαιτητής VAR: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία-Τουρκία 3-0

Ουαλία-Ελβετία 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ιταλία 3 (3-0)

2. Ουαλία 1 (1-1)

3. Ελβετία 1 (1-1)

4. Τουρκία 0 (0-3)