11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • EURO 2020: Δύσκολη πρεμιέρα για Ισπανία, Λεβαντόφσκι για απαντήσεις!

EURO 2020: Δύσκολη πρεμιέρα για Ισπανία, Λεβαντόφσκι για απαντήσεις!

By on 14 Ιουνίου, 2021 0 322 Views

Το μενού της Δευτέρας (14/6 ΡΙΚ) έχει… βεντέτα, Λεβαντόφσκι και παγίδα για την Ισπανία. Τέταρτη μέρα EURO με ματσάρες και πολλές υποσχέσεις.

ΣΚΩΤΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ (ΡΙΚ -16.00)

Hampden Park 51.866 (Γλασκώβη)

Το μενού της Δευτέρας αρχίζει με… βεντέτα. Ναι, Σκωτία εναντίον Τσεχίας, με τους γηπεδούχους να μην ξεχνούν το story με ρατσιστικό επεισόδιο στο οποίο αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Κουντέλα. Βέβαια, και οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν στην άκρη το… κάζο με την προετοιμασία, όταν και οι Σκωτσέζοι τους απείλησαν με καραντίνα. Οι γηπεδούχοι με τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στους Τσέχους τρέχουν το καλύτερο σερί κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα του ΕURO. Η εμπειρία των φιλοξενούμενων είναι σύμμαχος, συμμετέχουν σε έβδομο σερί τουρνουά και μόνο Γερμανία και Γαλλία έχουν περισσότερες διαδοχικές παρουσίες. Βέβαια, έχουν χάσει έξι από τους εννέα τελευταίους αγώνες στη διοργάνωση. Αμφίρροπο ραντεβού, με τον Τζον ΜακΓκιν να εξελίσσεται σε… χαϊλάντερ, μιας και είχε συμμετοχή σε εννέα από τα 17 τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά!

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ (ΡΙΚ – 19.00)

Saint-Petersburg Stadium 68.000 (Αγία Πετρούπολη)

Λεβαντόφσκι είσαι ο πιο… καυτός φορ της Ευρώπης; Απόδειξη! Ο Πολωνός μπαίνει με αέρα στο τουρνουά, αν και οι αριθμοί του με την εθνική είναι… καταθλιπτικοί. Το «κανόνι» της Μπάγερν έχει μόλις ένα γκολ στα δέκα τελευταία ματς της εθνικής σε Μουντιάλ και EURO! Οι συμπατριώτες του περιμένουν απαντήσεις, όμως η παράδοση στις πρεμιέρες είναι εμπόδιο, μεγάλο εμπόδιο. Η Πολωνία δεν πείθει έχοντας μία νίκη σε εννέα ματς στη διοργάνωση. Οι Σλοβάκοι είναι σκληροτράχηλοι, είναι για δεύτερη διαδοχική φορά σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θέλουν να πάνε κόντρα στα προγνωστικά. Ο Μάρεκ Χάμσικ τους οδηγεί, όμως θα καταφέρουν όμως να βρουν τον δρόμο της πρόκρισης μέσα από την πρεμιέρα; Οι αλλαγές τεχνικών (ο Τάρκοβιτς πήρε τη θέση του Χάπαλ που έδωσε την πρόκριση) αποδιοργάνωσαν την ομάδα.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ (ΡΙΚ – 22.00)

Estadio Olímpico de Sevilla, 60.00 (Σεβίλλη)

Σέρχιο Ράμος vsΖλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Ναι, θα ήταν σούπερ η μονομαχία τους αν είχαν κληθεί στις αποστολές των ομάδων τους. Ωστόσο, αυτή τη ματσάρα θα τη δούμε χωρίς τους δυο σταρ και δε μας… χαλάει καθόλου! Εντυπωσιακή στην επίθεση η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, πέτυχε 31 γκολ και φυσικά είχε μόλις πέντε γκολ παθητικό στα προκριματικά και τα «Ταυράκια» μπαίνουν ξανά στο ΕUROγια να εντυπωσιάσουν, όπως έκαναν το 2008 και το 2012. Ο κορονοϊός αναστάτωσε τους Ισπανούς, αφού Μπουσκέτς και Γιορέντε βρέθηκαν θετικοί κι έμειναν εκτός. Οι Σουηδοί δεν έχουν τη λάμψη του Ζλάταν, όμως η φρεσκάδα των Κουλουσέφσκι, Φόρσμπεργκ, Κουάισον τους κάνει επικίνδυνους. Θα καταφέρουν οι Σκανδιναβοί να κρατήσουν εκτός περιοχής τους Ιβηρες; Τα τελευταία 37 τέρματα των Ισπανών σε τελικά ΕURO μπήκαν μέσα από το κουτί!