4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ρωσία – Δανία 1-4: Μία τρέλα, στους “16” και για τον Ερικσεν

Ρωσία – Δανία 1-4: Μία τρέλα, στους “16” και για τον Ερικσεν

By on 21 Ιουνίου, 2021 0 307 Views

Η Δανία που πριν το ματς ήταν τελευταία χωρίς βαθμό, διέλυσε με 1-4 τη Ρωσία, τερμάτισε 2η στον 2ο όμιλο και με μία απρόσμενη πρόκριση, αφιερωμένη στον Κρίστιαν Ερικσεν, πάει στο ραντεβού με την Ουαλία.

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής ήταν τελευταία με μηδέν βαθμούς, στο 74′ το Βέλγιο σκόραρε κόντρα στη Φινλανδία και έτσι η Δανία ανέβηκε 2η. Μόνο που έτρεμε μετά το πέναλτι του Τζιούμπα, καθώς αν ισοφάριζε η Ρωσία, θα της έκλεβε τη θέση. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα στο φινάλε του ματς με δύο γκολ, η Δανία διέλυσε 4-1 τους Ρώσους και πήρε εκείνη το δεύτερο εισιτήριο του 2ου ομίλου. Σε ένα ματς, το οποίο ο Κρίστιαξν Ερικσεν είχε υποσχεθεί στους συμπαίκτες του ότι θα το έβλεπε…

Οι Ρώσοι εμφανίστηκαν πολύ λίγοι και ματαίωσαν κάθε προσδοκία που υπήρχε για εκείνους. Αντιθέτως, οι Δανοί έτρωγαν σίδερα, έτρεχαν πιο γρήγορα, έπεφταν στην μπάλα πιο δυνατά και έβαλαν και σουτάρες. Στο 38′ έγινε η αρχή με τον Ντάμσγκααρντ, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών και 353 ημερών, αφού έστειλε ένα άπιαστο curler, έγινε ο νεότερος Δανός που βρίσκει δίχτυα σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι Ρώσοι έμοιαζαν σοκαρισμένοι από την εξέλιξη του ματς και έκαναν ότι μπορούσαν για να γυρίσουν μία ώρα αρχύτερα σπίτια τους. Μία τραγική πάσα του Ζόμπνιν προς τον Σαφόνοφ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Πόουλσεν, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 0-2 (59’), μεταφέροντας πια το μυαλό, την σκέψη και την έγνοια στην αναμέτρηση του Βελγίου με την Φινλανδία, όπου οι Δανοί περίμεναν ένα γκολ των κόκκινων διαβόλων.

Αυτό ήρθε από τον Λουκάκου, όμως ακυρώθηκε μέσω VAR, με την ψυχρολουσία να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το 1-2 του Τζιούμπα, μετά από το πέναλτι που κέρδισε ο Σομπόλεφ (70’).

Αυτό όμως ήταν το βράδυ της Δανίας και τίποτα δεν μπορούσε να το χαλάσει. Ένα δίλεπτο τρομερής πίεσης, με διαδοχικές επεμβάσεις του Σαφόνοφ έφερε το 1-3 με μακρινή οβίδα του Κρίστενσεν (79’), ενώ στην επόμενη κατεβασιά ο Μάελε έκανε σαν σε προπόνηση το 1-4 (82’).

Ωστόσο, το γκολ που πανηγυρίστηκε πιο πολύ στο Πάρκεν ήταν το 1-0 του Βελγίου, ενώ το 2-0 έδωσε αφορμή για να ξεκινήσει το πάρτι στις εξέδρες του γηπέδου της Κοπεγχάγης.

Οι Δανοί προκρίθηκαν με το πιο ακραίο σενάριο και πλέον στο παλιό ποδοσφαιρικό σπίτι του Κρίστιαν Έρικσεν πάνε για ακόμα ψηλότερα. Ποιος μπορεί να τους απαγορεύσει πια τα όνειρα;

ΡΩΣΙΑ: Σαφόνοφ, Τζίκια, Ντιβέεφ, Κουντριάσοφ (67’ Καραβάεφ), Φερνάντες, Κουζιάγεφ (67’ Μούχιν), Ζόμπνιν, Οζντόεφ (61’ Ζεμαλετντίνοφ), Γκολοβίν, Μιράντσουκ (61’ Σομπόλεφ), Τζιούμπα. 

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κίερ, Βέστεργκααρντ, Βας (60’ Στίγκερ Λάρσεν), Μάελε, Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μπρέιθγουεϊτ, Ντάμσγκααρντ (72’ Νόργκααρντ), Πόουλσεν (60’ Ντόλμπεργκ).


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα
Φινλανδία – Βέλγιο
Ρωσία – Δανία

Βαθμολογία
1. Βέλγιο 9 (7-1)
2. Δανία 3 (5-4)

3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)