18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αγγλία – Γερμανία 2-0: Ιστορικά Λιοντάρια πάνε για την κούπα

Αγγλία – Γερμανία 2-0: Ιστορικά Λιοντάρια πάνε για την κούπα

By on 29 Ιουνίου, 2021 0 374 Views

Αγγλία – Γερμανία 2-0: Ιστορικά Λιοντάρια πάνε για την κούπα (vids)

Αυτή τη φορά στο τέλος νίκησαν οι Αγγλοι. Με γκολ των Στέρλιγνκ, Κέιν, για πρώτη φορά απέκλεισαν τη Γερμανία σε νοκ άουτ μεγάλης διοργάνωσης και πάνε στους “8” κόντρα σε Σουηδία ή Ουκρανία, με τον δρόμο στρωμένο για τον τελικό.

Ο Γκάρι Λίνεκερ θα πρέπει να αναθεωρήσει. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τα παλικάρια του αναίρεσαν το θεώρημα του για το τι είναι το ποδόσφαιρο. Και αυτή τη φορά δεν είναι το άθλημα στο οποίο νικούν στο τέλος οι Γερμανοί. Αυτό το φινάλε στο ‘Γουέμπλεϊ” είχε νικητές εκείνους που με εξαίρεση τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του1966, πάντοτε έσκυβαν το κεφάλι στις μεγάλες συναντήσεις τους σε νοκ άουτ Μουντιάλ και Euro. Τώρα όμως η Αγγλία βρήκε τον τρόπο, καθάρισε 2-0 τα Πάντσερ και απογειώθηκε για τα προημιτελικά του Euro 2020.

Αγγλία
Γερμανία

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το Γουέμπλεϊ σείστηκε. Τα πλάνα από τις κάμερες έβγαιναν τρεμάμενα. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε πέσει στο έδαφος και έψαχνε για ανάσες. Στις εξέδρες άλλοι τραβούσαν τα μαλλιά τους, άλλοι έκλαιγαν, άλλοι ούρλιαζαν. 

Δεν ήταν κάποιο γκολ, αλλά κάποια χαμένη ευκαιρία. Αντιπάλου. 

Σε αυτά τα τρία – τέσσερα δευτερόλεπτα που ο Μίλερ έκανε να διασχίσει την απόσταση από το κέντρο του γηπέδου, μέχρι το ύψος της περιοχής η ανάσα όλης της Αγγλίας κόπηκε.

Ολόκληρη η τραυματική ποδοσφαιρική ιστορία των τριών λιονταριών παίχτηκε σαν φιλμ μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο Τόμας Μίλερ είχε όλη την άνεση να πλασάρει, να ντριμπλάρει, να κάνει ότι θέλει. Έχει βάλει δεκάδες τέτοια γκολ στην καριέρα του. Για την κλάση του χρειαζόταν ένα τυπικό, κρύο τελείωμα, όπως αυτά που συνηθίζει.

Ο Γερμανός πλάσαρε συρτά. Η μπάλα κύλησε βασανιστικά. Ξύρισε το δοκάρι και πέρασε άουτ.

Το ματς ήθελε ακόμα ένα δεκάλεπτο για να τελειώσει, αλλά εκεί οι Άγγλοι πίστεψαν για πρώτη φορά ότι το πήραν. Και το πήραν.

Οι δύο προπονητές με σύστημα καθρέφτη προσπάθησαν να ακυρώσουν ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν το βασικό τους μέλημα. Ελάχιστα ρίσκα, μεγάλη προσοχή και βασικός στόχος το μηδέν πίσω.

Ο Πίκφορντ με δύο σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε για τέταρτο σερί ματς το μηδέν και έδωσε ηθικό στους συμπαίκτες του. Όταν ο Τζακ Γκρίλις μπήκε στο γήπεδο, η Αγγλία πήρε την φλόγα, την έμπνευση, την σπίθα που έψαχνε.

Μία στιγμή τακτικής αναρχίας του Ραχίμ Στέρλινγκ που από δεξιός εξτρέμ, έκανε διαγώνια κούρσα και μπήκε στην περιοχή σαν κρυφός σέντερ-φορ έφερε το 1-0 (75’) και η πλάστιγγα έγειρε. 

Όταν ο Τόμας Μίλερ αστόχησε στο πιο κλασικό τετ-α-τετ του Euro έξι λεπτά αργότερα, οι Άγγλοι βεβαιώθηκαν ότι δεν το χάνουν.

Όταν ο Χάρι Κέιν έσπασε το ρόδι και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση (86’, 2-0) άρχισαν να αναρωτιούνται.

Βρε λες; Λες να είναι η χρονιά μας; Λες όντως το τρόπαιο να έρχεται… σπίτι αυτή τη φορά;


Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Τρίπιερ, Σο, Φίλιπς, Ράις (88′ Χέντερσον), Σάκα (68′ Γκρίλις), Στέρλινγκ, Κέιν

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κρόος, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκόσενς (88′ Σανέ), Μίλερ (90’+2′ Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69′ Γκνάμπρι).