5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Ποιός είναι ο νέος παίκτης της Ομόνοιας (Mix Diskerud)

By on 29 Ιουνίου, 2021 0 1275 Views

Όπως έχει γραφτεί από χθες, ο  ο 30χρονος Mix Diskerud πρέπει να θεωρείται παίκτης της Ομόνοιας μιας και έχει στείλει υπογεγραμμένο συμβόλαιο στους «πράσινους» ενώ ξεκίνησε άμεσα προπονήσεις στην Πολωνία.

Ποιός είναι ο νέος παίκτης της Ομόμοιας;Άγνωστος στην Κύπρο αλλά έχει μια γεμάτη καριέρα.

Ο γεννημένος στην Νορβηγία χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από την Στάμπαεκ και στην συνέχεια αγωνίστηκε στις ακόλουθες ομάδες: Γάνδη, Ρόζενμποργκ, Νιου Γιορκ Σίτι και Γκέτεμποργκ προτού πάρει μεταγραφή για την… Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η μεταγραφή του στους μπλε του Μάντσεστερ πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και παρόλο που ο Μιξ βρισκόταν για τρία χρόνια στις τάξεις της ομάδας, εντούτοις δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία να βρεθεί στο πλούσιο της ρόστερ.

Αντίθετα είχε δοθεί δανεικός σε ομάδες στην Σουηδία και την Νότια Κορέα, προτού αποκτηθεί από την τουρκική Ντενιζλισμπόρ με την οποία κατέγραψε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σκοράροντας και δύο γκολ την περσινή χρονιά.

Παρόλο που ο παίκτης είναι γεννημένος στην Νορβηγία εντούτοις εκπροσώπησε τις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο αφού κατέχει αμερικανικό διαβατήριο λόγω του ότι η μητέρα του γεννήθηκε στην Αριζόνα.

Με την φανέλα των Αμερικανών κατέγραψε 38 συμμετοχές και σκόραρε 6 φορές με πιο σημαντικές στιγμές γι’ αυτόν την παρουσία του στο μουντιάλ του 2014 που διεξήχθη στην Βραζιλία με τις ΗΠΑ να φτάνουν μέχρι τους «16» (δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Μιξ) αλλά και την κατάκτηση του Gold Cup το 2013.