18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Eπιστρέφει σπίτι …Η Αγγλία με τεσσάρα έδωσε ραντεβού με την Δανία στο Γουέμπλεϊ

Eπιστρέφει σπίτι …Η Αγγλία με τεσσάρα έδωσε ραντεβού με την Δανία στο Γουέμπλεϊ

By on 3 Ιουλίου, 2021 0 391 Views
Ουκρανία - Αγγλία 0-4: Τρόμαξε την Ευρώπη και πήγε ημιτελικό Euro!

Η Αγγλία έκανε μία χαψιά την Ουκρανία (4-0) και επιστρέφει… home, θέλοντας να ζήσει στο Γουέμπλεϊ αυτό που ονειρεύονται όλοι στο νησί.

Είχαν πει ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ σε πρεμιέρα Euro. Το έκανε φέτος. Check.

Είχαν πει ότι δεν είχε κερδίσει ποτέ παιχνίδι νοκ-άουτ στην κανονική διάρκεια. Το έκανε φέτος. Check.

Είχαν πει ότι παίζει μόνο για το 1-0 και δεν μπορεί να προσφέρει θέαμα εκτός από ουσία. Το έκανε απόψε. Check.

Είχαν πει πάρα πολλά. Ότι ο Χάρι Κέιν δεν συμμετέχει, δεν σκοράρει, δεν έχει θέση στο αρχικό σχήμα. Ήδη μετράει τρία γκολ και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει.

Ότι η αιφνίδια αλλαγή συστήματος (3-5-2 από 4-2-3-1) ήταν αυτοκτονική και φοβική επιλογή απέναντι στην Γερμανία. Κι αυτό διαψεύστηκε.

Ότι ο Πίκφορντ δεν κάνει για να υπερασπίζεται την εστία των «λιονταριών». Ήδη πέρασαν πέντε παιχνίδια στο Euro και κανείς δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στην εστία του.

Σε όλο αυτό το μπλα, μπλα, μπλα, την φλυαρία, η Αγγλία απαντάει με νίκες. Με προκρίσεις. Με πειστικές εμφανίσεις. 

Αυτή τη φορά το γρήγορο γκολ που δεν ήρθε σε κανένα από τα προηγούμενα παιχνίδια, ήρθε από το 4ο λεπτό χάρη στον δημιουργικό οίστρο του Ραχίμ Στέρλινγκ και την εκτελεστική δεινότητα του Χάρι Κέιν.

Η πλάστιγγα είχε ήδη γείρει, οι Ουκρανοί είχαν τελειώσει ψυχολογικά, πριν καν… ιδρώσουν στο γήπεδο. Έμειναν στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος επειδή οι Άγγλοι δεν πάτησαν το πόδι στο γκάζι, όμως στην επανάληψη με το που σήκωσαν την μπάλα στον αέρα, τα πάντα τελείωσαν.

Με τρεις κεφαλιές, τα τρία λιοντάρια έφτασαν από το 63ο λεπτό το σκορ στο 4-0 και μετά… άραξαν στα κυβικά τους. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επιστρέφει στο Λονδίνο, περιμένει στο «Γουέμπλεϊ» την Δανία και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι αυτή τη φορά τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά…

Ξεκίνημα με γκολ η Αγγλία

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σάουθγκεϊτ, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ήρθε το γκολ! Ο Στέρλινγκ έκανε την ασίστ και ο Κέιν με άνετο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Αυτό το δίδυμο μαγεύει και το λένε οι αριθμοί. Ο αρχηγός έχει συμμετοχή σε 26 γκολ στις 26 τελευταίες συμμετοχές, ενώ ο Στέρλινγκ σε 22 γκολ στα 21 πιο πρόσφατα με την Αγγλία.

Η Ουκρανία άφησε στην άκρη το… συντηρητικό πλάνο, πήρε μέτρα μετά το 15′, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και στο 17′ είχε την πρώτη καλή φάση, όταν από λάθος του Γουόκερ, ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Πίκφορντ.

Οι Αγγλοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, κρατούσαν περιορισμένους για το επόμενο διάστημα τους Ουκρανούς και προσπαθούσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα. Μάλιστα, στο 33′ ο Ράις δεν μπόρεσε με ωωραίο σουτ να βρει δίχτυα. Η ομάδα του Σεφτσένκο ανέβασε απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Το ημίχρονο έκλεισε με την Αγγλία να κρατάει εύκολα το μηδέν και τον Πίκφορντ να μπαίνει στο κλειστό κλαμπ των γκολκίπερ που δεν έχουν δεχθεί γκολ σε 400 αγωνιστικά λεπτά στο EURO (ανάμεσά τους και ο Αντώνης Νικοπολίδης).

Τρεις κεφαλιές και φουλ για κούπα!

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία ήταν καλή, στο δεύτερο ήταν… καταιγιστική! Τα «Τρία Λιοντάρια» έκαναν πάρτι πρόκρισης και ο Σεβτσένκο με τους παίκτες του απλά… παρακολουθούσαν! Μόλις στο 47′ ο Σο έκανε υπέροχη ασίστ και ο Μαγκούιρ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο… εφιάλτης των Ουκρανών μόλις είχε αρχίσει! Στο 50′ ήρθε το τρίτο γκολ. Υπέροχη πάσα του Στέρλινγκ με τακούνι, ο Σο έκανε νέα εξαιρετική σέντρα και ο Κέιν με κεφαλιά πέτυχε το 3-0, φτάνοντας τα εννέα σε μεγάλα τουρνουά. Οι Αγγλοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, όλα λειτουργούσαν ρολόι και ο Σάουθγκεϊτ δικαιώθηκε και στην αλλαγή του. Στο 58′ ο Χέντερσον πήρε τη θέση του Ράις και στο 63′ βρήκε δίχτυα. Ο Μάουντ σέρβιρε και ο αρχηγός των Reds πέτυχε το 4-0 με καρφωτή κεφαλιά! Οι Αγγλοι εκτός από τη θριαμβευτική πρόκριση έγραψαν και ιστορία, μιας και για πρώτη φορά σε EURO πέτυχαν τρεις κεφαλιές.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Ζαμπαρνί, Κριβτσόβ, Ματβιένκο, Καραβάεβ, Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκo, Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65′ Τρίπιερ), Ράις (57′ Χέντερσον), Φίλιπς (65′ Μπέλινχαμ), Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ (65′ Ράσφορντ), Κέιν (73′ Κάλβερτ Λιούιν).

Σκόρερ: – / Κέιν 4′, 50′, Μαγκουάιαρ 47′, Χέντερσον 63′