9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ντοναρούμα: «Κάναμε κάτι το εκπληκτικό, το αξίζαμε όλο αυτό»

Ντοναρούμα: «Κάναμε κάτι το εκπληκτικό, το αξίζαμε όλο αυτό»

By on 12 Ιουλίου, 2021 0 211 Views

Στην κατάκτηση του Euro οδήγησε την Εθνική Ιταλίας, με τις αποκρούσεις του στην διαδικασία των πέναλτι ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η «Σκουάτρα Ατζούρα»είναι ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ.

Η Ιταλία επικράτησε με 3-2 στην διαδικασία των πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας) της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ» και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος στην ρώσικη ρουλέτα απέκρουσε δύο πέναλτι, κάτι που είχε σαν συνέπεια να κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά, σε ηλικία μόλις 22 ετών ενώ παράλληλα έγινε ο τρίτος νεότερος τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ιστορία που κατακτά είτε Μουντιάλ, είτε Euro.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την μεγάλη αυτή επιτυχία των «ατζούρι» ο διεθνής Ιταλός τερματοφύλακας, που από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν ανέφερε τα εξής: «Κάναμε κάτι το εκπληκτικό και είμαστε χαρούμενοι. Δεν κάναμε ούτε στιγμή πίσω. Όλοι ξέρετε από που ξεκινήσαμε. Δεχτήκαμε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό και θα μπορούσε να μας είχε διαλύσει όμως δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν ήταν εύκολο αλλά ήμασταν θεαματικοί και κυριαρχήσαμε για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Το αξίζαμε όλο αυτό».