9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με σούπερ Φαμπιάνο στα πέναλτι(3-2), πράσινη η ασπίδα.Ισόπαλες 1-1 στο 90λεπτο Ομόνοια-Ανόρθωση

Με σούπερ Φαμπιάνο στα πέναλτι(3-2), πράσινη η ασπίδα.Ισόπαλες 1-1 στο 90λεπτο Ομόνοια-Ανόρθωση

By on 13 Ιουλίου, 2021 0 2304 Views

Η Ομόνοια κατέκτησε το 17ο Σούπερ Καπ στην ιστορία της διά χειρός Φαμπιάνο. O Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία και έδωσε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην ομάδα του. Το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί στην κανονική διάρκεια 1-1, χάρη σε γκολ των Τσέποβιτς (13′) και Χρυσοστόμου (44′). H Oμόνοια πιο έτοιμη και με βασική 11αδα ενώ η Ανόρθωση με πολλές απουσίες λόγω COVID -19 στο πρώτο της παιχνίδι χωρίς φιλικά πολύ καλά στα 90΄με τους Λάφερτι και Ντέλετιτς στο Α΄ ημίχρονο να δείχνουν θετικά στοιχεία και το νεαρό Χρυσοστόμου να κερδίζει τις εντυπώσεις πέραν από το γκολ που πέτυχε. Η Ομόνοια είχε την υπεροχή σε μεγάλα διαστήματα όμως δεν απείλησε πολλές φορές την εστία της Ανόρθωσης που παρά τις απουσίες στις στην άμυνα και στο κέντρο έπαιξε οργανωμένα και πήρε το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ομόνοια να ελέγχει το ρυθμό και την κατοχή προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Λόρια. Στην πρώτη της καλή στιγμή στο 13’ άνοιξε το σκορ με τον Τσέποβιτς, έπειτα από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μποτεάκ. Η Ανόρθωση προσπάθησε να ισορροπήσει όμως δεν πίεζε ψηλά με αποτέλεσμα να κατεβαίνει σχετικά εύκολα στην επίθεση η Ομόνοια. Μάλιστα, είχε άλλη μία φάση με τον Τσέποβιτς να σκοράρει και δεύτερο γκολ, όμως η Ανόρθωση με την πάροδο του χρόνου βγήκε μπροστά και έφτιαξε φάσεις. Προειδοποίησε με σουτ του Ντέλετιτς και ο Χρυσοστόμου έφερε το ματς στα ίσα σε πολύ καλό χρονικά σημείο (44’) δίνοντας ψυχολογία στην ομάδα του.

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες εμφάνισαν σημάδια κούρασης. Μην ξεχνάμε πως είμαστε στα αρχικά στάδια της προετοιμασίας και των δύο ομάδων. Είχαμε πάθος, ένταση και αρκετά φάουλ που σταματούσαν το ρυθμό του αγώνα με αποτέλεσμα να έχουμε λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Στο 88΄δημιουργήθηκε ένταση για ένα φάουλ από πίσω του Τσέποβιτς χωρίς να έχει πιθανότητα να παίξει την μπάλα όπου οι παίκτες της Κυρίας ζήτησαν κόκκινη στον παίκτη της Ομόνοιας αλλά ο Χριστοφή αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα.

Εκεί ο Λόρια έπιασε το πρώτο πέναλτι του Γκόμεθ, όμως ο Φαμπιάνο έκανε το ίδιο και στην εκτέλεση του Καλτσά. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Τσέποβιτς, και απάντησε η Ανόρθωση με Χουσμπάουερ.

Εύστοχος ήταν και ο Μποτεάκ, όμως εκεί ο Φαμπιάνο έδειξε ξανά την κλάση του αποκρούοντας το πέναλτι του Αβραάμ. Ο Λέζιακς μπορεί να έχασε το επόμενο και να σκόραραν κατά σειρά οι Χριστοφή και Κακουλλής, όμως ο Φαμπιάνο είχε την τελευταία λέξη στο πέναλτι του Λάφερτι.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Χαραλάμπους (69′ Ψάλτης), Γ. Γκόμεθ, Παπουλής (77′ Σάββα), Μποτεάκ, Ντούρις (77′ Κακουλλής), Τσέποβιτς

Στον πάγκο: Xοράτσκα, Ευαγγέλου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Κορρέα, Αντωνιάδης, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Ιωάννου, Χρυσοστόμου (79′ Αβραάμ), Ρουσιάς (62′ Χριστοφή), Λάφερτι, Ντέλετιτς (65′ Καλτσάς)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Παρούτης, Χατζημιτσής, Διάκος, Γεωργαλλίδης, Κουμπαρή

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσέποβιτς / Κορρέα, Λάφερτι, Ιωάννου, Λόρια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης