5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Όχι των Αγγλικών Βάσεων στην Ομόνοια για το Δασάκι

By on 15 Ιουλίου, 2021 0 1424 Views

Αρνητική είναι η απάντηση των Βρετανικών Βάσεων στην Ομόνοια, για να αγωνίζεται τη νέα χρονιά στο Δασάκι Άχνας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Βρετανικών Βάσεων Κορίνα Ορφανίδη, οι Βρετανικές Βάσεις εξέτασαν την αίτηση της Ομόνοιας και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Αρχηγό της δύναμης, κατέληξαν στην απόφαση να απαντήσουν αρνητικά στο τριφύλλι.

«Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων δεν θα υποστηρίξει την παροχή αστυνόμευσης στην Ομόνοια. Ο λόγος της ανησυχίας της Αστυνομίας, είναι λόγoι δημόσιας ασφάλειας».

Σημειώνεται ότι οι Βάσεις βρίσκονταν συνεχώς σε επαφή με εκπροσώπους της Ομόνοιας καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης του αιτήματός τους και τους συνέστησαν να βρουν εναλλακτική λύση.

 Η εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων δήλωσε :

«Η απόφαση μας είναι οριστική. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι γιατί υπάρχουν ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια και των πιθανών δυσμενών επιπτώσεων στις βασικές υπηρεσίες της Αστυνομίας στην κοινότητα. Είχαμε συνεχείς επαφές με την Ομόνοια πριν να δηλώσουν έδρα το Δασάκι κι εμείς τους είχε προτρέψει να δηλώσουν κάποια άλλη έδρα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι αδύνατο να υπάρχει υποστήριξη από την Αστυνομία των Βάσεων. Το ίδιο απαντήσαμε όταν είχαμε αιτήματα από μεγάλες ομάδες που έχουν πολύ κόσμο στο παρελθόν».