21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σημαντικό τεστ για την Ανόρθωση το φιλικό με την Δόξα.(Αναμονή για Ραπίντ ή Σπάρτα)

Σημαντικό τεστ για την Ανόρθωση το φιλικό με την Δόξα.(Αναμονή για Ραπίντ ή Σπάρτα)

By on 25 Ιουλίου, 2021 0 1018 Views

Σημαντικό κρίνεται το σημερινό φιλικό της Ανόρθωσης με τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (20:00 Cablenet), το προτελευταίο της πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της στο Europa League και ουσιαστικά μία ακόμα ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο προπονητής της Κυρίας θέλει όσο το δυνατό συντομότερο να αποφασίσει για το σχήμα που θα επιλέξει στην Ευρώπη και το σημερινό φιλικό αλλά και αυτό της Τετάρτης με την ΠΑΕΕΚ θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό οριστικά.

Στο σημερινό φιλικό αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι Πόποβιτς,Αραγιούρι, Λάζαρος και ίσως ο Κατσαράβα για πρώτη φορά ενώ δεν θα είναι στην διάθεση του Κετσπάγια οι Λόρια,Λάφερτι και Ρισβάνης.

Στο μεταξύ χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλαν και από τις δύο αναμετρήσεις του Σαββάτου στην Ανόρθωση, όπου οι υποψήφιες αντίπαλοι της ομάδας, αγωνίστηκαν για τα εγχώριά τους πρωταθλήματα.
Η μεν Ραπίντ έχασε με 2-0 εντός έδρας, η δε Σπάρτα κέρδισε με ανατροπή 3-2
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα στοιχεία των δύο ομάδων, όσα έδειξαν βέβαια στα ματς του Σαββάτου κάνοντας αρχή με το πρώτο χρονικά που ήταν της Ραπίντ:
Είναι ομάδα που αρέσκεται να παίζει με χτίσιμο από την άμυνα. Βγάζει συνήθως την μπάλα στα πλάγια και προσπαθεί να φορτώσει τις πτέρυγες. Βάζει αρκετούς παίκτες στην περιοχή με σκοπό να δημιουργήσει υπεραριθμίες. Αμυντικά, παρά το γεγονός πως δέχθηκε δύο γκολ, είναι αρκετά καλή. Το πρώτο γκολ που δέχθηκε όμως ήταν από λάθος αμυντικό στο build up. Στο ματς με τη Χάρτμπεργκ, ουσιαστικά πλήρωσε το γεγονός πως δέχθηκε πρώτη γκολ γιατί ήταν αρκετά πιεστική στο β’ ημίχρονο.
Για την Σπάρτα, είναι και αυτή ομάδα που προσπαθεί να παίξει με τη μπάλα κάτω. Η γραμμή άμυνάς της είναι αρκετά ψηλά και προσπαθεί να παίξει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο από την άμυνα με ένα άγγιγμα της μπάλας, στοχεύοντας στον φορ κορυφής. Ωστόσο σε αυτό έχει και… plan B εάν δεν της βγαίνει μέσα στο παιχνίδι, καθώς οι αμυντικοί της έχουν εξαιρετικές μεταβιβάσεις, προσεγγίζοντας με ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Αρέσκεται να παίζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ενώ με το που χαθεί η μπάλα, πιέζουν αρκετά ψηλά.
*Μετά τον επαναληπτικό αγώνα στην Πράγα, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει την ευκαιρία να δει τον αντίπαλο στην επόμενή του αγωνιστική υποχρέωση εντός συνόρων.