1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Θα κάνουμε τα πάντα για να το γυρίσουμε.Ελπίζω ο κόσμος να είναι μαζί μας συνεχώς

ΜΠΕΡΓΚ:Θα κάνουμε τα πάντα για να το γυρίσουμε.Ελπίζω ο κόσμος να είναι μαζί μας συνεχώς

By on 26 Ιουλίου, 2021 0 1149 Views

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη μίλησε ο προπονητής της Ομόνοιας κ.Μπεργκ για τον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι, παίζουμε απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα. Ανταγωνιστήκαμε καλά στο πρώτο ματς αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο για εμάς. Κάναμε πολλά καλά πράγματα και πρέπει να το επαναλάβουμε αύριο και να είμαστε καλύτεροι σε κάποια μέρη του αγώνα, να είμαστε ανταγωνιστικοί και ίσως να έχουμε την ευκαιρία μας. Ξέρουμε το επίπεδο του αντιπάλου, είναι μια πρόκληση, μια πρόκληση που τη θέλαμε και ανυπομονούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το γυρίσουμε. Ελπίζω με τους οπαδούς μας, την υποστήριξή τους και την ατμόσφαιρα, να μας βοηθήσουν σε αυτή την πρόκληση».

Για την πίστη των οπαδών και πόσο ρόλο θα παίξει ο κόσμος ειδικά σε παιχνίδι όπου η ομάδα θέλει γκολ: «Είναι πολύ καλό που το πιστεύουν. Ξέρετε στο ποδόσφαιρο πολλά είναι πιθανά και όπως είπα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω όπως είπα οι οπαδοί να είναι μαζί μας συνεχώς όπως κάνουν πάντα, να μας δώσουν ενέργεια, να ανεβάσουν την ατμόσφαιρα. Πέρσι δεν είχαμε τον κόσμο στο γήπεδο αλλά νιώθαμε την υποστήριξή τους, τώρα που θα τους έχουμε στο γήπεδο είναι ακόμη καλύτερα. Ανυπομονούμε, είναι το παιχνίδι που όλοι στην ομάδα θέλουν να συμμετάσχουν, απέναντι σε καλή ομάδα όπως η Ντιναμό. Είναι ευκαιρία για εμάς να ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο, ανυπομονούμε πολύ. Ευχόμαστε να είναι καλή ατμόσφαιρα και να κάνουμε κάτι μαζί».

Για το αν το ότι χρειάζεται γκολ μετά το σκορ του πρώτου αγώνα θα αλλάξει την τακτική του σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Αν κοιτάξετε το τελευταίο παιχνίδι με την Ντιναμό, δεν πιστεύω ότι αμυνθήκαμε σε όλο το ματς, είχαμε την μπάλα περισσότερο από ότι περιμέναμε, τη χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά. Κέρδισαν την Τότεναμ 3-0 στα νοκ-άουτ του Europa. Δεν πιστεύω πως πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα για το στιλ παιχνιδιού από το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να σκοράρουμε, θα το προσπαθήσουμε όπως προσπαθήσαμε στο πρώτο, απλώς πιο πολύ. Έχουμε 90′ να σκοράρουμε δύο γκολ για να πάμε παράταση ή τρία γκολ. Είναι πιθανόν να σκοράρεις νωρίς, αργά, ή στο τέλος. Θα δούμε. Το σημαντικό είναι να δώσουμε το καλύτερό μας. Ξέρουμε ότι είμαστε πίσω και πρέπει να τους πιάσουμε. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε από την αρχή, αλλά ούτε να το αφήσουμε για το τέλος. Να βρούμε ισορροπία».

Ποια στοιχεία θεωρεί ότι πρέπει να βάλει η Ομόνοια στο παιχνίδι της για να φτάσει στην ανατροπή και πόσες πιθανότητες πιστεύει ότι έχουν: «Δεν είμαι μαθηματικός, έτσι είναι δύσκολο να προβλέψεις τις πιθανότητες σε ποσοστά, έτσι δεν θα το κάνω. Ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο πολλά είναι πιθανά, αυτό που είναι το πιο σημαντικό για αύριο είναι ότι πρέπει να αμυνθούμε πολύ καλά γιατί παίζουμε απέναντι σε κορυφαίους παίκτες, να επιτεθούμε πολύ καλά επειδή παίζουμε απέναντι σε κορυφαία ομάδα. Έχουμε 90′, παίζουμε στην έδρα μας, με τους οπαδούς μας, πιστεύω ότι ο τρόπος που παίξαμε στο πρώτο παιχνίδι, ήταν αρκετά ισορροπημένο το ματς, ήταν επικίνδυνοι σε κάποιες στατικές φάσεις, σε αντεπιθέσεις που πρέπει να προσέξουμε. Στην κανονική ροή αγώνα ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά όχι αρκετές κλασικές ευκαιρίες, που δεν είναι εύκολο να τις κάνεις απέναντι σε τέτοια ομάδα, αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε γιατί πρέπει να σκοράρουμε για να περάσουμε. Οι διαφορές των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν μεγάλες, αλλά ήταν καλύτεροι. Αυτή τη φορά θα δούμε».

Για τις καιρικές συνθήκες κι αν θα παίξουν ρόλο: «Δεν ξέρω. Κανονικά προπονούμαστε στις 19:00 άρα είμαστε συνηθισμένοι. Πέρσι παίζαμε αγώνες πρωταθλήματος στις 18:00. Ξέρω ότι θα είναι πιο ζέστη αύριο αλλά και στο Ζάγκρεμπ ήταν ζέστη. Δεν ξέρω πώς θα τους επηρεάσει αλλά για εμάς είναι φυσιολογικό και είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Δεν θα μας επηρεάσει εμάς».