1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την ανατροπή η Ομόνοια

Αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την ανατροπή η Ομόνοια

By on 27 Ιουλίου, 2021 0 701 Views

Αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την έκπληξη είναι σήμερα(27/7,19:00 Primetel) η Ομόνοια στον επαναληπτικό του 2-0 με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι πράσινοι αναγνωρίζουν την δυσκολία της αποστολής τους, ωστόσο είναι έτοιμοι να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους και να κυνηγήσουν το όνειρο.

Προφανώς και οι Κροάτες είναι μια ομάδα που αποτελεί υψηλό εμπόδιο και το 2-0 καθιστά τα δεδομένα πολύ δύσκολα, ωστόσο στο τριφύλλι πιστεύουν πως με τον κόσμο στο πλευρό τους είναι ικανοί να το παλέψουν.

Όσον αφορά τα πλάνα του Χένινγκ Μπεργκ, αναμένουμε πως θα προβεί σε μερικές διαφοροποιήσεις, χωρίς να αλλάζει το γενικό πλάνο. Ίσως κάνει 1-2 αλλαγές με τους Παπουλή, Τζιωνή, Λοϊζου και Κακουλλή να διεκδικούν μια θέση στο αρχικό σχήμα με στόχο πιο ευέλεκτη επιθετική γραμμή.Το γεγονός ότι φαβορί είναι η Ντιναμό σε συνδυασμό με την δεδομένη συνέχεια στην ευρωπϊκή πορεία της ,η Ομόνοια δεν έχει τόσο μεγάλη πίεση οπότε μπορεί χωρίς άγχος να παλέψει για την μεγάλη αντροπή.Αν τα καταφέρει θα είναι άθλος.Αν όχι κανείς δεν θα την κατηγορήσει αφού εξαρχής η αντίπαλος της ήταν το μεγάλο φαβορί.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα πρέπει να κάνουμε πράγματα. Δεν σημαίνει ότι το γκολ πρέπει να έρθει στα πρώτα λεπτά ή να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής των πρωταθλητών μας Χένινγκ Μπεργκ ενόψει του επαναληπτικού.

Η πρωταθλήτρια μας συμμετέχει στις φετινές διοργανώσεις της UEFA, γνωρίζοντας πως, της αρκεί μία μόνο πρόκριση για να συμμετάσχει σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ασφαλώς, ο μεγάλος στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League, όμως, με τον τρόπο που διεξάγονται φέτος οι διοργανώσεις της UEFA, τα δεδομένα για την Ομόνοια διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Αν αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα έχει εξασφαλισμένη, στη χειρότερη περίπτωση, συμμετοχή στους ομίλους του UEFA Europa Conference League. Σημειώνεται ότι πρόκριση της Ομόνοιας σε βάρος της Ντιναμό θα την φέρει στον επόμενο γύρο του Champions League αντιμέτωπη με το νικητή του αγώνα Φλόρα Ταλίν – Λέγκια Βαρσοβίας.

Αν αποκλειστεί από την Ντιναμό, θα συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα Φλόρα Ταλίν – Λέγκια. 

Ακόμη και στην περίπτωση που αποκλειστεί η Ομόνοια από τον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα έχει άλλη μια ευκαιρία για ομίλους, αγωνιζόμενη στα play-off του UEFA Europa Conference League.