20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Έδωσε μάχη,τερμάτισε 4ος τελικά.Μπράβο στον Παύλο Κοντίδη

Έδωσε μάχη,τερμάτισε 4ος τελικά.Μπράβο στον Παύλο Κοντίδη

By on 1 Αυγούστου, 2021 0 325 Views

Έκανε τεράστια προσπάθεια ο Παύλος Κοντίδης στη Medal Race για ένα μετάλλιο στην Ιστιοπλοϊα, αλλά έμεινε τελικά στην 4η θέση. Τα έδωσε όλα ο Κύπριος αθλητής, για τρεις μόνο βαθμούς ποινής δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο. Κρίμα, μόνο περηφάνια όμως για τον Παύλο Κοντίδη!

Το γεγονός και μόνο ότι η τέταρτη θέση σε μία Ολυμπιάδα αφήνει πικρία και στεναχώρια στον Παύλο Κοντίδη αποδεικνύει το μέγεθος του αθλητή. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου μπήκε στην κούρσα των μεταλλίων από την τέταρτη θέση και δεν κατάφερε να ξεπεράσει έναν εκ των δύο συναθλητών του που προπορεύονταν ώστε να ανέβει στο βάθρο των νικητών.

Στην πίστα της Ενοσίμα, το απόγευμα της Κυριακής (8:43 το πρωί ώρα Κύπρου) ο δαμαστής των κυμάτων έκανε την προσπάθειά του για να χαρίσει στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως τερμάτισε έκτος στην τελευταία κούρσα των Λέιζερ και κατέλαβε την τέταρτη θέση στη Γενική Κατάταξη με 88 βαθμούς ποινής. Τρεις περισσότερους από τον Νορβηγό, Χέρμαν Τόμασγκααρντ, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το αργυρό πήγε στον Τόντσι Στιπάνοβιτς, τον Κροάτη συναθλητή και πολύ καλό φίλο του Κοντίδη, ενώ το χρυσό είχε εξασφαλίσει πριν την κούρσα των μεταλλίων ο Αυστραλός Ματ Γουέρν.

enter " "