18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

O Tιμούρ είδε και ξέρει καλά την Ραπίντ…

By on 1 Αυγούστου, 2021 0 1136 Views

Tο γεγονός ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια ταξίδεψε δύο φορές στην Αυστρία σε διάστημα λίγων ημερών δείχνει το τι σημαίνουν για την Ανόρθωση οι αγώνες με την Ραπίντ.

Ο Γεωργιανός τεχνικός πάντα ήθελε να βλέπει από κοντά τον αντίπαλο και αυτό έκανε και παλαιότερα. Πέρσι δεν μπόρεσε να δει την Βασιλεία από κοντά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο προπονητής της «κυρίας» είδε δύο φορές τους Αυστριακούς μέσα από το γήπεδο και ξέρει τα πάντα όσον αφορά τρόπο παιχνιδιού αλλά και τα ατομικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών.

Την φετινή χρονιά επίσης οι αγώνες είναι διπλοί και όχι μονοί με τον κόσμο της Ανόρθωσης να μπορεί να δώσει το παρών του μετά από 9 ολόκληρα χρονιά σε εντός έδρα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Στο μεταξύ όσον αφορά την Ραπίντ, μια διαπίστωση που μπορεί να γίνει στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έδωσε φέτος είναι ότι σε όλα δέχθηκε γκολ.

Νίκησε 2-1 την Σπάρτα Πράγας στο πρώτο ματς όμως έχασε 2-0 στον επαναληπτικό. Στο πρωτάθλημα είναι χωρίς νίκη. Έχασε εντός έδρας 2-0 από την Χάρτμπεργκ και έφερε ισοπαλία 1-1 με την Λασκ εκτός έδρας.

Το στοίχημα είναι τώρα οι παίκτες της Ανόρθωσης να προσαρμοστούν γρήγορα στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της Ραπίντ αλλά το πιο βασικό να είναι όσο το δυνατό έτοιμοι οι 11 που θα επιλέξει ο Κετσπάγια αλλά και οι παίκτες που θα κληθούν να παίξουν αλλαγές με δοδομένο ότι η Ανόρθωση με πλήρη 11αδα δεν έχει ούτε επίσημο ούτε φιλικό αγώνα αφού ο κορονοϊός στάθηκε εμπόδιο στα σχέδια του Κετσπάγια για φουλ προετοιμασία και δυνατά φιλικά παιχνίδια.