5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ψυχρολουσία για την ΑΕΛ στο 93΄από τους προκλητικούς Αζέρους(1-1)

Ψυχρολουσία για την ΑΕΛ στο 93΄από τους προκλητικούς Αζέρους(1-1)

By on 5 Αυγούστου, 2021 0 888 Views

Μέχρι το 90+3’ η ΑΕΛ κρατούσε τη νίκη με 1-0 επί της Καραμπάχ αλλά ο Ζουμπίρ με τέρμα του έκανε τ ο τελικό 1-1.

Σε μία εβδομάδα αναζητάει διπλό πρόκρισης η ΑΕΛ για να πάρει την πρόκριση για τα πλέιοφ του Conference League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο από πλευράς ποιότητας και ενδεικτικό το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία.

Η ΑΕΛ όμως δικαίως φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 12’ για τράβηγμα στον Τσέποβιτς, παράβαση που αν δινόταν ενδεχομένως να άλλαζε το μομέντουμ του αγώνα υπέρ της ομάδας μας.

Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο όπως είπαμε χωρίς ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποια διαστήματα υπεροχής αλλά τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς φάσεων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό από το… «καλημέρα» του.

Στο 46’ ο Ζουμπίρ ήταν μόνος απέναντι στον Βοζίνια αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ ο Τεσέιρα, με την Καραμπάχ να μπαίνει πολύ δυνατά στην επανάληψη.

Το παιγνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες με την ΑΕΛ να βρίσκει επίσης κάποιες ευκαιρίες αρχικά, κυρίως με τον Τόρες, αλλά όχι τη μεγάλη ευκαιρία.

Η πρώτη τεράστια φάση για την ΑΕΛ ήρθε στο 61’ με τον Τόρες απο κοντά να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Και αφού δεν δόθηκε το πρώτο πέναλτι για τη Λεμεσιανή ομάδα, δόθηκε το δεύτερο στο 67’ για ανατροπή του Πελέ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσέποβιτς ο οποίος ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του!

Μετά το τέρμα η ΑΕΛ κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της 1-0 και μάλιστα το 84’ είχε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. Ήταν η γρήγορη αντεπίθεση από τη Λεμεσιανή ομάδα, η μπάλα έφθασε στον Μάζουρεκ ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 90+1 η Καραμπάχ είχε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Μεντόγεβιτς να αποκρούει το σουτ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος!

Δύο λεπτά αργότερα όμως είχαμε την ψυχρολουσία για τη Λεμεσιανή ομάδα, με τον Ζουμπίρ να κάνει το 1-1.

Μάλιστα μετά την ισοφάριση οι Αζέροι ήταν προκλητικοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρκετή ένταση και ο διαιτητής να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για περίπου ένα δεκάλεπτο!

Μετά την επιστροφή δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την ΑΕΛ να αναζητάει πλέον διπλό πρόκρισης σε μία εβδομάδα.

 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σάντος, Μαζάν, Αντρέ Τεσέιρα, Ριστέφσκι, Ριέρα (Μάζουρεκ 74′), Νταβόρ, Μεντόγεβιτς, Τόρες, Έουλερ (Πελέ 58′), Τσέποβιτς (Μαϊντεβατς 84′)

Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Ντάφερφελντ, Μάζουρεκ, Ρεϊνολντς, Παντελή, Παπαφώτης, Αβραάμ, Σωτηρίου, Μαϊντεβατς, Πελέ, Μπάμπιτς

Καραμπάχ: Mογκομεντάλιεφ, Μεντίνα, Μπαγριάμοφ, Μεντβέντεφ, Χουσεϊνοφ, Γκαράγιεφ, Αντράντε, Όζομπιτς, Ρομέρο, Ζουμπίρ, Σεϊντάεφ

Στον πάγκο: Μπαλάγιεφ, Αράζλι, Μουσταφαζάντε, Ιμπραχίμλι, Κάντι, Γκουρμπάνλ, Αλίγιεφ, Χιουσεϋνζάντε, Βέσοβιτς, Γκουλίγεφ

Κίτρινες:

Κόκκινες:

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία).

Α’ Βοηθός: Μαχμπόντ Μπέιγκι (Σουηδία).

Β’ Βοηθός: Αντρέας Σόντερκβιστ (Σουη