2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο άγιος Φαμπιάνο έκανε πάλι το θαύμα του.Η Ομόνοια πέρασε στα πέναλτι

Ο άγιος Φαμπιάνο έκανε πάλι το θαύμα του.Η Ομόνοια πέρασε στα πέναλτι

By on 10 Αυγούστου, 2021 0 354 Views

Η Ομόνοια νίκησε (4-5) στα πέναλτι την Φλόρα (2-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι πράσινοι εξασφάλισαν συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης την Αντβέρπ. Αν την αποκλείσουν θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League. Αν αποκλειστούν, θα… συμβιβαστούν με τους ομίλους του Europa Conference League.

Η Ομόνοια πήρε προβάδισμα με τον Κακουλλή στο 43΄, όμως τα γκολ του Σάπινεν στο 48΄ και στο 88΄ οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι όπου ο Φαμπιάνο έκανε πάλθ το θαύμα του και οδήγησε την Ομόνοια στην πρόκριση

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο από πλευράς θεάματος, με την Ομόνοια να κρατάει εύκολα την Φλόρα μακριά από την περιοχή της και μάλιστα στο 3’ είχε την πρώτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Μποτεάκ να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει έξω. Ξεκίνησε καλύτερα η Ομόνοια το παιγνίδι αλλά σταδιακά έδινε χώρο στην Φλόρα με τους παίχτες των πρασίνων να βρίσκονται πίσω από τη γραμμή του κέντρου, θέλοντας να εκμεταλλευτούν κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Η πρώτη ευκαιρία για την Φλόρα ήρθε στο 38’ με σουτ του Μίλλερ, με τον Φαμπιάνο να βγάζει σε κόρνερ. Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς τέρμα, μία φάση διαρκείας στην άμυνα της Εσθονικής ομάδας στο 43’ είχε ως αποτέλεσμα ο Κακουλής με πλασέ να ανοίξει το σκορ και να δώσει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές μας. Όμως, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’, η Φλόρα έφερε το παιγνίδι στα ίσα με τον Σάπινεν, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για πρόκριση. Το παιγνίδι μετά την ισοφάριση απόκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό, με την Φλόρα να έχει κάποιες πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όπως στο 55’ όταν ο Φαμπιάνο απέκρουσε το σουτ του Βασίλιεφ. Στο 67’ η Εσθονική ομάδα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από αντεπίθεση η μπάλα έφθασε στον Ζένοφ, αλλά το σουτ του από πολύ πλεονεκτική θέση έφυγε πολύ έξω. Η Ομόνοια απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με διπλή δική της στο 78’, όταν ο Παπουλής από κοντά έκανε το σουτ με τον Ιγκόνεφ να αποκρούει και στο ριμπάουντ το σουτ του Κακουλή να φεύγει έξω. Όμως στο 88’ ξανά ο Σάπινεν με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 για την Φλόρα, σκορ που οδήγησε το παιγνίδι στην παράταση καθώς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξε κάτι.

ΠΕΝΑΛΤΙ

Γκόμεθ ΓΚΟΛ 0-1 

Ογιάμα ΓΚΟΛ 1-1

Παπουλής ΓΚΟΛ 1-2 

Ζένιοφ ΓΚΟΛ 2-2 

Ατιεμγουέν ΓΚΟΛ 2-3

Λιλάντερ ΓΚΟΛ 3-3 

Ψάλτης ΓΚΟΛ 3-4 

Λούκα ΑΣΤΟΧΗΣΕ 3-4

Λανγκ ΑΣΤΟΧΗΣΕ 3-4

Αλίκου ΓΚΟΛ 4-4 

Γιούστε ΓΚΟΛ 4-5 

Ρέινκοτ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΦΑΜΠΙΑΝΟ 4-5 

ΦΛΟΡΑ (Γιούργκεν Χεν): Ιγκόνεν, Λιλάντερ, Πουργκ, Κουσκ, Καλάστε (83΄ Λούκα), Πουμ (77΄ Σούμετς), Μίλερ (77΄ Αλίκου), Ζένιοφ, Βασίλιεφ (112΄ Σέιν), Ογιάμα, Σάπινεν (109΄ Ρέινκορτ)

Στον πάγκο: Νομ, Γκρίνβαλντ, Βάλια, Χούσαρ, Σέπικ, Κουράσκιν

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου (106΄ Ατιεμγουέν), Λανγκ, Παναγιώτου, Κίκο (81΄ Γιούστε), Γκόμεθ, Ντίσκερουντ (106΄ Ασημένος), Μποτεάκ (52΄ Παπουλής), Λοΐζου (85΄ Ψάλτης), Τζιωνής, Κακουλλής (91΄ Ζευκής)

Στον πάγκο: Παναγή, Χοράτσκα, Ντούρις, Σάββα, Ευαγγέλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Κρούτσλιακ (Σλοβακία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πουμ, Βασίλιεφ, Καλάστε, Αλίκου, Σούμετς, Ογιάμα Κακουλλής, Λοΐζου, Κίκο, Φαμπιάνο, Ζευκής

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κουσκ

ΓΗΠΕΔΟ: Le Coq Arena

ΘΕΑΤΕΣ: 2.500