19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Φέτος όλα μπορούν να είναι διαφορετικά…

Premier League: Φέτος όλα μπορούν να είναι διαφορετικά…

By on 13 Αυγούστου, 2021 0 246 Views

Η Λίβερπουλ το 2020 το… τερμάτισε. Η Σίτι το 2021 έδειξε πως είναι αμείλικτη όταν το θέλει. Το νέο πρωτάθλημα της Premier League κάνει σέντρα κι όλα μπορούν να είναι διαφορετικά φέτος για την κορυφή…

Η σεζόν 2019-2020 ήταν η χειρότερη στα χρονικά από άποψη τρόπου ολοκλήρωσης και… παρεμβολών, αφού ο κόσμος γνώρισε τον κορονοϊό, ο άνθρωπος έμαθε να ζει πολύ διαφορετικά, με πολλούς περιορισμούς, με πολλούς κινδύνους και η Λίβερπουλ ανέβηκε στην κορυφή έπειτα από 30 χρόνια.

Οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μπροστά σε άδειες εξέδρες στο «Άνφιλντ», σε μια σεζόν όπου πραγματικά κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει.

Ήταν… γραμμένο στ’ άστρα. Όπως κάποτε είχε γίνει με τη Λέστερ. Η αρμάδα του Κλοπ δεν σταματούσε πουθενά. Ήταν οι… mentality monsters. Στα δύσκολα πάντα η κατάσταση γύριζε υπέρ του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ και ο θρίαμβος ήρθε με άνεση.

Την περασμένη σεζόν, όταν κοντά στον χειμώνα ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατάλαβε ότι η Σίτι δεν ήταν αυτή που θα ήθελε να βλέπει εκείνος και έφτασε σε σημείο να παραδεχθεί πως δεν αναγνώριζε την ομάδα του, ήρθε η… μεγάλη αντεπίθεση.

Ακόμα κι αν τα Χριστούγεννα η Λίβερπουλ φλέρταρε με την κορυφή, οι «πολίτες» αποφάσισαν πως το πρωτάθλημα ήταν δικό τους και κατάφεραν έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες των υπόλοιπων ομάδων, να φτάσουν με άνεση στην κατάκτηση του τίτλου και την επαναφορά στα πρωταθλήματα μετά το 2019.

Φέτος, με τον κόσμο ξανά στις εξέδρες, όλα μπορούν να είναι διαφορετικά. Γιατί η σεζόν κάνει σέντρα με νέα δεδομένα, απουσίες, προβληματισμούς και οιωνούς που στη θεωρία αφήνουν τα πάντα ορθάνοιχτα για τον νέο κάτοικο του ρετιρέ της Premier League

  • Μάντσεστερ Σίτι – Ξανά απόλυτο φαβορί;

Οι φωτογραφίες της Σίτι από τις προπονήσεις της ομάδας με την ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Premier League, τον Τζακ Γκρίλις, αλλά και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, είναι… απόλυτα πειστικές για ό,τι θα επιχειρήσει φέτος η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η πίκρα από την ήττα στον τελικό του Champions League θα γίνει προσπάθεια να μετατραπεί σε τεράστια «δίψα» για διατήρηση των σκήπτρων στα εγχώρια και φυσικά την μεγάλη επαναφορά στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Γκρίλις μετακόμισε από την Άστον Βίλα έναντι 100 εκατομμυρίων λιρών, είναι πλέον ό,τι πιο ακριβό έχει να επιδείξει το κορυφαίο πρωτάθλημα, η μεσοεπιθετική γραμμή ενισχύθηκε τρομερά με την απόκτησή του και συμπληρώνεται ένα παζλ στο οποίο είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση πέρυσι στην άμυνα.

Ο Ρούμπεν Ντίας μαζί με τον Τζον Στόουνς ήταν τα απόλυτα αφεντικά στα μετόπισθεν, οι ΚανσέλοΓουόκερΖιντσένκο είναι ανάμεσα στους καλύτερους που κυκλοφορούν για τις θέσεις τους, ενώ, φυσικά, από τα χαφ και μπροστά υπάρχει τρομερή ποιότητα. Ακόμα κι αν φύγει ο Μπερνάρντο Σίλβα. Ακόμα και σε αυτή την εξέλιξη, το γεμάτο «οπλοστάσιο» του Πεπ δεν θα υποστεί πλήγμα…

  • Λίβερπουλ – Χειρότερα, πραγματικά, δεν γίνεται!

Με αυτό το μότο θα μπορούσε να ξεκινήσει η Λίβερπουλ τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά στην Αγγλία. Ό,τι συνέβη πέρυσι στην άμυνα ήταν αδιανόητο και φυσικά κόστισε πολύ ακριβά. Φαν Ντάικ νοκ-άουτ από τον Οκτώβριο, Τζο Γκόμες νοκ-άουτ από τον Νοέμβριο, με τους Φαμπίνιο και Χέντερσον να βρίσκονται στα στόπερ, να τραυματίζονται κι εκείνοι και γενικότερα το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών ν’ αλλάζει συνεχώς, το πράγμα στράβωσε τρομερά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ προφανώς είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς ότι δεν θα μπορούσε με αυτή την κατάσταση η ομάδα του να διεκδικήσει τον τίτλο και κάπως έτσι μετά τα Χριστούγεννα όλα τα όνειρα… έγιναν εφιάλτες.

Φέτος, όλα είναι διαφορετικά. Η νοοτροπία είναι διαφορετική. Οι αμυντικοί που ξαναμπήκαν στα πλάνα του Kloppo είναι σαν… μεταγραφές, ο Γερμανός τεχνικός δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιλογές που έχει στα χέρια του, ενώ, ο Κώστας Τσιμίκας ξεχώρισε στην προετοιμασία κι ετοιμάζεται για βασικός στα πρώτα ματς της Premier League λόγω του τραυματισμού του Ρόμπερτσον.

Συμβόλαια ανανεώνονται συνεχώς, ναι μεν υπάρχει το θέμα με τον Χέντερσον αλλά δύσκολα δεν θα ξεπεραστεί, όμως, το γενικότερο κλίμα είναι τέτοιο που υπάρχουν πολλές προσδοκίες και μεγάλη πίστη για τη νέα σεζόν στους «κόκκινους».

  • Τσέλσι – Με Τούχελ και τίτλους

Ο Τόμας Τούχελ έχει ήδη δυο τρόπαια με την Τσέλσι σε διάστημα 31 αναμετρήσεων στις οποίες έχει καθοδηγήσει την ομάδα του Λονδίνου από την άκρη του πάγκου. Κι όχι όποια κι όποια τρόπαια, αλλά το Champions League και το Super Cup Ευρώπης, φτάνοντας μάλιστα και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας όπου οι «μπλε» ηττήθηκαν από την Λέστερ στο «Γουέμπλεϊ».

Το γεγονός πως η Τσέλσι έκανε προετοιμασία με τον Τόμας Τούχελ από μόνο του είναι ένα μεγάλο «συν» για το κλαμπ, από τη στιγμή που πέρυσι όλα πήγαν στα σκουπίδια στη δεύτερη σεζόν του Λάμπαρντ και αυτός αποδεσμεύθηκε στις αρχές του 2021, με τον Τούχελ ν’ αναλαμβάνει και ν’ αλλάζει την τύχη του συλλόγου.

Και μπορεί ο Ζίγιεχ να τραυματίστηκε στο Super Cup και ν’ απουσιάσει για κάποιο διάστημα – παραμένοντας εν τέλει όπως όλα δείχνουν στο ρόστερ – ωστόσο, με τον Ρομέλου Λουκάκου να γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Τσέλσι και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικά να… πετούν φωτιές, οι Λονδρέζοι μπαίνουν για τα καλά στην κούρσα για τον τίτλο τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ενδέχεται να ενισχυθεί και η άμυνα με τον Κουντέ της Σεβίλλης, ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή… Όπως και η περίπτωση του Τάμι Έιμπραχαμ με την ενδεχόμενη πώλησή του είναι κάτι αρκετά πιθανό…

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Με ενθουσιασμό και λαμπερές μεταγραφές

Οι προσθήκες που έκανε το φετινό καλοκαίρι στο ρόστερ είναι ίσως οι πιο εντυπωσιακές στην Premier League. Ναι μεν η Σίτι πήρε Γκρίλις και η Τσέλσι τον Λουκάκου, όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν επιτέλους να κάνουν τον Τζέιντον Σάντσο δικό τους και να βοηθήσουν την άμυνα με τον… εθισμένο στους τίτλους λόγω της παρουσίας του στη Ρεάλ ΜαδρίτηςΡαφαέλ Βαράν.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ξεκινά τη σεζόν έχοντας κερδίσει το νέο συμβόλαιο από τη διοίκηση του συλλόγου με όσα παρουσίασε την περασμένη αγωνιστική περίοδο, το «Ολντ Τράφορντ» οφείλει να γίνει δύναμη για την ομάδα, η οποία πέρυσι τα κατάφερνε πολύ καλύτερα στις εξορμήσεις της, ενώ, όσο κι αν λείψει ο Ράσφορντ λόγω της επέμβασης στον ώμο, υπάρχει ποιότητα που μπορεί να καλύψει το κενό.

Θα αργήσει και ο Καβάνι λίγο παραπάνω καθώς είχε συμφωνήσει για λίγο μεγαλύτερη άδεια, οι Σάντσο και Βαράν πιθανότατα θα είναι πανέτοιμοι εντός των επόμενων ημερών και η Γιουνάιτεντ είναι πλέον υπολογίσιμη για τον τίτλο.

Ήταν η μοναδική ομάδα που πλησίαζε όσο μπορούσε τη Σίτι μέχρι και τον περασμένο Μάιο, αν και το τρένο είχε χαθεί από νωρίς και δεν γινόταν να σκεφτεί κανείς μια έκπληξη που θα ήταν κάτι παραπάνω από τεράστια.

Παρ’ όλα αυτά και με τον υγιή Μπρούνο Φερνάντες, το κλαμπ του Μάντσεστερ θέλει να δείξει φέτος πως έχει πάρει τα μαθήματά του, έχει δυναμώσει, έχει περάσει την μεταβατική περίοδο και δεν αρκείται με τίποτα λιγότερο από την διεκδίκηση του τίτλου.

  • Άρσεναλ/Τότεναμ – Ακόμα πίσω…

Η Τότεναμ ταλαιπωρήθηκε από το θέμα του Χάρι Κέιν μέσα στο καλοκαίρι, με τον Άγγλο επιθετικό να θέλει ν’ αποχωρήσει, τη Σίτι να μην παραδίδει τα «όπλα», τον Νούνο Σάντο να προσπαθεί να μεταπείσει τον ποδοσφαιριστή και να τον υπολογίζει για τα πρώτα ματς της σεζόν, μέχρι να… υπάρξει κάτι διαφορετικό που θ’ ανατρέψει τις ισορροπίες.

Τα «σπιρούνια» απέκτησαν τον Κριστιάν Ρομέρο από την Αταλάντα με 50 εκατομμύρια για την άμυνα, τον Πιερλουίτζι Γκολίνι για τα γκολπόστ ώστε να προσφέρει ανταγωνισμό στον Ούγκο Γιορίς, ενώ, ανανέωσε και ο Χέουνγκ – Μιν Σον. Παρ’ όλα αυτά, γίνεται μια νέα προσπάθεια με νέο κόουτς, νέες ιδέες και ίσως το κλαμπ να μην φανεί έτοιμο για το… μπαμ.

Στην Άρσεναλ, το γεγονός πως η ομάδα έκανε το χατίρι στην Μπράιτον και πρόσφερε 50 εκατομμύρια για τον Μπεν Γουάιτ τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ πήρε τον Βαράν με λιγότερα χρήματα, «χτύπησε» κάπως περίεργα στους οπαδούς της ομάδας.

Ο Άγγλος στόπερ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των φίλων του συλλόγου και απ’ όσα έκανε στο φιλικό ντέρμπι με την Τσέλσι, όμως, οι ΛακαζέτΟμπαμεγιάνγκΠεπέ και Σάκα θα κληθούν ξανά να το πάρουν πάνω τους. Αποκτήθηκε και ο Νούνο Ταβάρες από την Μπενφίκα, ο Τζάκα παρέμεινε και δεν πήγε στη Ρόμα, ο Σαμπί Λοκονγκά μετακόμισε από την Άντερλεχτ για να ενισχύσει το κέντρο και… όπως μπορέσει, θα πορευθεί το σύνολο του Αρτέτα.

Πάντως, τα δυο κλαμπ του Βόρειου Λονδίνου, στην έναρξη της σεζόν, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη μάχη για την κορυφή…