10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • M. Γιουνάιτεντ – Λιντς 5-1: Παράσταση Φερνάντες-Πογκμπά κι ονειρική πρεμιέρα

M. Γιουνάιτεντ – Λιντς 5-1: Παράσταση Φερνάντες-Πογκμπά κι ονειρική πρεμιέρα

By on 14 Αυγούστου, 2021 0 339 Views

Το «Ολντ Τράφορντ» ήταν κατάμεστο ξανά μετά τον Μάρτιο του 2020 και οι Μπρούνο Φερνάντες (χατ-τρικ) – Πολ Πογκμπά (4 ασίστ!) έδωσαν παράσταση, υπογράφοντας την ονειρική πρεμιέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λιντς (5-1).

Τρομακτική, υπέροχη, αποφασισμένη για να κάνει την διαφορά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κατάμεστο Ολντ Τράφορντ διέλυσε την Λιντς με 5-1 και άρχισε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε σε τρομερή μέρα τους Φερνάντες και Πογκμπά και έδειξε πως φέτος η Σίτι δεν θα έχει εύκολο έργο.

Πριν την σέντρα οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν τον Ραφαέλ Βαράν και στο γήπεδο ο νέος στόπερ των Άγγλων κατάλαβε με τον καλύτερο τρόπο πως έκανε σωστή επιλογή να γίνει κάτοικος Ολντ Τράφορντ.

Στο πρώτο μέρος η Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή, ο Πογκμπά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ενώ ο Μπάμφορντ είδε την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ. Ο Γάλλος με μία τρομερή ασίστ βρήκε τον Μπρούνο Φερνάντες και ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη η Λιντς βρήκε αναπάντεχη ισοφάριση με τρομερή οβίδα του Λουκ Άλαινγκ έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ντε Χέα για το 1-1. Όμως…

Όμως η Γιουνάιτεντ δεν είχε όρεξη για…αστεία και μέσα σε 1 λεπτό πήρε ξανά προβάδισμα. Γκρίνγουντ και Φερνάντες έκαναν το 3-1 στο 54ο λεπτό, ενώ ο Πορτογάλος μετά από «άρρωστη» ασίστ του Λίντελοφ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του.

Η ομάδα του Σόλσκιερ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 68′ ο Πολ Πογκμπά βρήκε την 4η ασίστ του στον Φρεντ και έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ που βγάζει τόσες ασίστ σε ένα ματς, ενώ είναι ο 7ος παίκτης στην ιστορία της Premier League για το τελικό 5-1.

Και η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική, μετά από ένα τρομερό ξεκίνημα και την έλευση των Σάντσο και Βαράν στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Πογκμπά (75′ Μαρσιάλ), Φερνάντες, Τζέιμς (75′ Σάντσο), Γκρίνγουντ

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέ, Στρόουκ, Κοχ, Κούπερ, Άιλινγκ, Ντάλας, Κλιχ, Ραφίνια, Ροντρίγκο (46′ Φίρπο), Χάρισον (69′ Κόστα), Μπάμφορντ (77′ Ρόμπερτς)