18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

ΤΖΟΥΡ:Η Ανόρθωση ομάδα κορυφής στο Ισραήλ

By on 18 Αυγούστου, 2021 0 399 Views

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα one.co.il παραχώρησε ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης, Ασάφ Τζουρ .

Ανάμεσα σε άλλα, είπε:

Για την πρόταση της Ανόρθωσης την περσινή χρονιά: «Μόλις έφτασε η πρόταση, αμέσως την αποδέχθηκα. Υπήρχαν προτάσεις από ομάδες του Ισραήλ, αλλά επέλεξα την Ανόρθωση που είναι μεγάλη ομάδα και με την οποία έχω ήδη κερδίσει ένα τρόπαιο».

Για την παρουσία του: «Παρότι δεν είχα αγωνιστεί πολύ, ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Πιστεύω ότι φέτος θα αγωνιστώ περισσότερο και το έχω συζητήσει με το τεχνικό επιτελείο. Σίγουρα, όμως, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πόσο θα αγωνιστείς, αλλά αν αναλογιστεί κάποιος πόδο πάλεψαν για να με αποκτήσουν ως δανεικό με οψιόν αγοράς, πιστεύω ότι θα αγωνιστώ περισσότερο φέτος. Μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας και αγωνίστηκα και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού ο προπονητής μου είδε ότι ήμουν καλός. Τραυματίστηκα στο 60΄ από το πουθενά. Κάποιος με κλώτσησε και όταν επιστρέψαμε στη Λάρνακα είδα τι ακριβώς αντιμετωπίζω. Τη Δευτέρα επέστρεψα σε φουλ προπονήσεις, αλλά κάθισα στον πάγκο στη ρεβάνς».

Για τον Ντορ Μίχα: «Ήταν μαζί μου στην ομάδα και στην αρχή ήταν δύσκολο να έχουμε επαφή λόγω του κορωνοϊού. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις ικανότητές του και πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Έπαιξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και είχε καλή παρουσία. Οι φίλαθλοι και ο κόσμος του συλλόγου συνδέθηκαν μαζί του από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν ήθελαν να φύγει. Τον ήθελαν να παραμείνει κι αυτός την τρέχουσα σεζόν. Γιατί δεν το έκανε είναι καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο».

Για τη Χάποελ Μπερ Σεβά: «Από την ομάδα μου με ρώτησαν διάφορα και αντιλήφθηκαν ότι η Χάποελ είναι μία ομάδα που έχει βελτιωθεί και διαθέτει πολλή ποιότητα. Γνωρίζουν καλά τον Ρόνι Λέβι, τον Αριέλ Αρούς και τον Ντορ Μίχα, που πέρασαν από την Ανόρθωση. Πλέον, οι ομάδες γνωρίζουν τα πάντα και δεν έχεις πολλά να κρύψεις».

Για την Ανόρθωση: «Είμαστε μια νέα ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες, μερικοί εκ των οποίων είναι πολύ ποιοτικοί. Αυτές οι αναμετρήσεις θα είναι πολύ κλειστές, γιατί οι δύο ομάδες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Είναι 50-50 η πρόκριση. Αν η Ανόρθωση αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ θα τερμάτιζε στην κορυφή. Είναι όπως η Χάποελ Μπερ Σεβά και η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Διαθέτουμε ποιοτικούς παίκτες όπως ο Κάιλ Λάφερτι, ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα, αλλά και ο Λάζαρος που έπαιξε σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Ο Τιμούρ είναι νικητής. Δεν μπορεί να χάσει ποτέ, ακόμα κι αν πρόκειται για προπονητικό δίτερμα. Θέλει όλοι οι παίκτες να είναι σαν αυτόν, με τον ίδιο χαρακτήρα. Πραγματικά μου αρέσει και με κρατάει σε επαγγελματικά επίπεδα. Είναι πολύ ζωντανός κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μοιάζει ενυρικός, αλλά το βλέπω ως θετικό. Θέλει τους παίκτες του να δίνουν τα πάντα και θέλει να τους αφυπνίζει».