4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ώρα της αλήθειας για το ΑΠΟΕΛ.Πρώτος αλλά πολύ σημαντικός ο αγώνας στην Πάφο

Η ώρα της αλήθειας για το ΑΠΟΕΛ.Πρώτος αλλά πολύ σημαντικός ο αγώνας στην Πάφο

By on 21 Αυγούστου, 2021 0 649 Views

Έφθασε η ώρα που το ΑΠΟΕΛ θα κάνει τα αποκαλυπτήριά του για πρώτη φορά στη νέα σεζόν 2021-22 σε επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη έχει μπροστά της ένα αντίπαλο που τα τελευταία χρόνια ταλαιπώρησε το ΑΠΟΕΛ και όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι στην σημερινή πρεμιέρα οι γαλαζοκίτρινοι να αρχίσουν με νίκη.Ο αγώνας με την Πάφο απόψε (19:00, Cablenet) στο «Στέλιος Κυριακίδης» είναι ο πρώτος της χρονιάς αλλά συνάμα και πολύ σημαντικός στην προσπάθεια για επιστροφή της ομάδας στην κορυφή.
Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και σίγουρα πάντα βοηθάει μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, ένα καλό ξεκίνημα και μια νίκη στην πρεμιέρα. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το ΑΠΟΕΛ, μια ομάδα που έχει συνηθίσει τον κόσμο της να διεκδικεί τίτλους και να κατακτά τρόπαια. Την περσινή σεζόν, η ομάδα έχασε τον χαρακτήρα του πρωταθλητή που είχε χτίσει με πολύ κόπο και μόχθο τα προηγούμενα χρόνια και φέτος πρέπει να βρει ξανά τον εαυτό της και να θυμίσει σε όσους το είχαν ξεχάσει πως το ΑΠΟΕΛ είναι γεννημένο να πρωταγωνιστεί. Για αυτούς τους λόγους είναι πολύ σημαντικό για τους γαλαζοκίτρινους να έχουν ένα νικηφόρο ξεκίνημα στη σεζόν, για να δείξουν από νωρίς τις προθέσεις τους. Βέβαια απέναντι είναι η Πάφος, η οποία έχει κι αυτή τα δικά της όνειρα, αλλά αν το ΑΠΟΕΛ παρουσιαστεί σοβαρό και πειθαρχημένο, τότε μπορεί να φύγει με το διπλό από μία δύσκολη έδρα.
Οι πρεμιέρες συνήθως κρύβουν παγίδες, αφού οι ομάδες δεν είναι απόλυτα έτοιμες και οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να τις αποφύγουν για να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα. Ένα διπλό απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Πάφο, θα δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα της Λευκωσίας ενόψει της συνέχειας και θα του χαρίσει την απαραίτητη ηρεμία για να δουλέψει με καλή ψυχολογία τις επόμενες ημέρες με όλους τους παίκτες. Σε αντίθεση περίπτωση θα υπάρξει από νωρίς μουρμούρα και έξτρα πίεση στη νέα προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ.
Για να φύγουν με το διπλό οι γαλαζοκίτρινοι, θα χρειαστεί οι παίκτες να ιδρώσουν τη φανέλα και να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, αλλιώς θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ολοκλήρωσε την προετοιμασία και είδε (εκτός Μάγκλιτσα) όλους τους ποδοσφαιριστές να θέτουν εαυτόν στην διάθεση του. Τα “ερωτηματικά” στις αρχές της εβοδμάδας ήταν ο Τορνίκε Οκριασβίλι -με τον Γεωργιανό μεσοεπιθετικό να βγάζει φουλ πρόγραμμα- αλλά και τον Βούγιαντιν Σάβιτς να είναι μετά από καιρό διαθέσιμος. Ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ θα πάει με τη καλύτερη δυνατή εντεκάδα κόντρα σ’ ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο. Είναι ξεκάθαρο πως ο αγώνας με την Πάφο είναι ντέρμπι. Η Πάφος μπορεί να μην έχει κάνει το επόμενο βήμα αλλά πάντα μέσα στην χρονιά έχει κερδοφόρα αποτελέσματα κόντρα στους “BIG 6”.

Ο Πουρσαϊτίδης δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια έκπληξη σε ότι αφορά την πρώτη βασική του επίσημη 11άδα.
Ο Ουζόχο στα δοκάρια, δεξιά Τσεπάκι, αριστερά ο Σαμπάλα, Καρώ και Βινίσιους κεντρικοί αμυντικοί. Ο Νταουσβιλι με τους Ντε Βινσέντι και Ντανίλο στη μεσαία γραμμή. Αριστερά στην επίθεση ο Οκριασβίλι,δεξιά ο Θεοδώρου και στην κορυφή ο Κβιλιτάια.
Γύρω στους 1300 φίλους τους θα έχουν στην κερκίδα οι ποδοσφαιριστές γεγονός σημαντικό για τη δύσκολη τους αγωνιστική αποστολή.