7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλη Κυρία ξανά στους ομίλους.Αρτυματάς και Λάζαρος την οδήγησαν σε νίκη 3-1

Μεγάλη Κυρία ξανά στους ομίλους.Αρτυματάς και Λάζαρος την οδήγησαν σε νίκη 3-1

By on 26 Αυγούστου, 2021 0 510 Views

HΑνόρθωση είναι στους ομίλους του Europa Confernce! Η Ανόρθωση είναι η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της νέας αυτής διοργάνωσης. 13 χρόνια παρά μία μέρα μετά, η βαρωσιώτικη ομάδα επιστρέφει σε ομίλους και όλα αυτά τα καταφέρε σε ένα κατάμεστο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έχοντας στο πλευρό της 7,500 χιλιάδες φιλάθλους, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ, τον Αρτυματά να… καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα και να ανοίγει το σκορ , τον Πόποβιτς να μοιράζει εξαιρετικά, τον Λόρια να βγάζει εξαιρετικές επεμβάσεις, μα το κυριότερο, να έχει τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο!
Ο Γεωργιανός τεχνικός είναι αυτός που καταφέρνει να οδηγήσει ξανά την Ανόρθωση σε ομίλους, βάζοντας τη σφραγίδα του για άλλη μία φορά σε αυτή την μεγάλη επιτυχία του συλλόγου. Ο Λέβι, ο Μίχα και ο Αρούς έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τη Λάρνακα. Ήξεραν τι θα αντιμετώπιζαν και η Ανόρθωση φρόντισε να τους το αποδείξει. Μπορεί να καρδιοχτύπησε στο 43′, όταν ο Σέχτερ ισοφάρισε το γκολ του Αρτυματά που πέτυχε στο 13′, όμως ο Λάζαρος με δύο γκολ στο 62′ και το 69′ καθάρισε για τη Μεγάλη Κυρία.
Η εμφάνισή της ήταν τεράστια και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Χάποελ Μπερ Σεβά. Παίρνει μία πρόκριση που την εκτοξεύει. Γιατί βάζει και χρήμα στα ταμεία της, που ταυτόχρονα της δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά την εκτοξεύει… ξανά!

Ο αγώνας:

Η Ανόρθωση προηγήθηκε νωρίς, με τον Αρτυματά να ανοίγει το σκορ στο 12’ από την ασίστ του Πόποβιτς. Λίγο πριν το ημίχρονο η Μπερ Σεβά ισοφάρισε με τον Ανσάχ και το «ΠΑΠ» πάγωσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Ακολάτσε δέχθηκε κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο β’ ημίχρονο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι έβαλε ξανά την «Κυρία» μπροστά στο σκορ και 7 λεπτά αργότερα έκανε το 3-1! Το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα και η ομάδα της Αμμοχώστου πανηγύρισε την ιστορική της είσοδο στο Conference League.

Ανόρθωση: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (52′ Χριστοφή), Πόποβιτς (80′ Χρυσοστόμου), Καλτσάς (80′ Ελουντού), Χριστοδουλόπουλος (74′ Αντωνιάδης), Λάφερτι (74′ Ρουσιάς).

Στον πάγκο: Τζουρ, Ελουντού, Ιωάννου, Μπουσουλάζιτς, Αβραάμ, Κορρέα, Χριστοφή, Αντωνιάδης, Ρουσιάς, Χρυσοστόμου, Κατσαράβα

Χάποελ Μπερ Σεβά: Harush, Keltjens (78′ Solomon), Miguel Vitor, Tibi, Abu Abaid, Bareiro, Acolatse, Micha (78′ Asprilla), Petrucci (70′ Gordana), Ansah, Shechter (70′ Safuri).

Στον πάγκο: Eliasi, Glazer, Safuri, Solomon, Yosefi, Madmon, Gordana, Dadia, Elhamed, Asprilla, Hatuel, Shviro

Κίτρινες: Λάφερτι,Πόποβιτς, Αρτυματάς / Acolatse, Keltjens

Κίκκινες: Ακολάτσε

Διαιτητής: Donatas Rumšas LTU

Boηθοί: Vytenis Kazlauskas – Vytis Snarskis LTU

Τέταρτος: Manfredas Lukjancukas LTU