21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 21 Σεπτεμβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Νίκη – ανάσα, εν αναμονή… Μπαπέ

Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Νίκη – ανάσα, εν αναμονή… Μπαπέ

By on 29 Αυγούστου, 2021 0 211 Views

Μεστή εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία, με την τρίτη φετινή ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά και γκολ του Ντάνι Καρβαχάλ, επέστρεψε στις νίκες (1-0 την Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν») και στρέφει πλέον την προσοχή της στο «σίριαλ Κιλιάν Μπαπέ».

Μετά την ισοπαλία με την Λεβάντε και εν αναμονή της έκβασης του «σίριαλ Κιλιάν Μπαπέ», η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια πολύ σοβαρή εμφάνιση και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-0 της αξιόμαχης Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Η Βασίλισσα, χωρίς τον Εντέν Αζάρ στην αρχική ενδεκάδα και τρία νέα πρόσωπα (Ντάνι Καρβαχάλ, Μιγέλ Γουτιέρεθ και Βινίσιους Ζούνιορ), μπήκε «φουριόζα» και άγγιξε το γκολ δις στο πρώτο δεκάλεπτο.


Μετά από καταπληκτική ενέργεια του Βινίσιους, ο Καρίμ Μπενζεμά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Έντερ Μιλιτάο, επίσης μέσα από την περιοχή, σούταρε αδύναμα στα χέρια του Ρουί Σίλβα.


Αργά, αλλά σταθερά, η Μπέτις «μπήκε» στο παιχνίδι και απάντησε με εκτέλεση φάουλ του (πολύ δραστήριου) Ναμπίλ Φεκίρ, την οποία έβγαλε σε κόρνερ ο Τιμπό Κουρτουά. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Βέλγος χρειάστηκε να επέμβει άλλη μια φορά σε σουτ του Χουάνμι, με την Ρεάλ όμως να απειλεί ελάχιστα την εστία του Ρουί Σίλβα και να ζορίζεται από το διαρκές τρέξιμο και την πίεση των (παθιασμένων) Σεβιλιάνων.


Από το 1-0, στο 0-1!


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην επανάληψη, «γέμισαν» την περιοχή με ποδοσφαιριστές και ο Βινίσιους θυμήθηκε τον… κακό του εαυτό, πλασάροντας άστοχα από ιδανική θέση στο ύψος του πέναλτι, ύστερα από πολύ καλή σέντρα του Μιγέλ από τα αριστερά.


Στο 61′ έλαβε χώρα η φάση που έμελλε να σημαδέψει το ματς. Η Μπέτις βγήκε δύο με έναν, αλλά ο Μιγέλ έκοψε την πάσα – γκολ για τον Χουάνμι και, στην κόντρα και μετά από κούρσα του Βινίσιους, ο Μπενζεμά βρήκε εξαιρετικά τον Ντάνι Καρβαχάλ ο οποίος, με σουτ στην κίνηση, έδωσε στην Ρεάλ ένα προβάδισμα που άξιζε, με βάση την εικόνα της στο δεύτερο μέρος.


Το γκολ έβγαλε ένα μεγάλο άγχος από τις πλάτες των Μαδριλένων, οι δύο προπονητές άρχισαν να κάνουν αλλαγές και η Βασίλισσα, επί της ουσίας, δεν απειλήθηκε ποτέ με ισοφάριση, διατηρώντας τον έλεγχο του ρυθμού και χάνοντας ευκαιρία με τον Αζάρ για το 2-0.
Εξαίρεση η τελευταία φάση του αγώνα, όταν η Μπέτις βρήκε μια… σχισμή στην μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε σταθερά την μπάλα σε σουτ του Μάρτιν Μοντόγια μέσα από την περιοχή, κρατώντας το πολύτιμο «τρίποντο» για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία έπιασε στην κορυφή της La Liga την Σεβίλλη, με εφτά βαθμούς έκαστη.


Μπέτις: Ρουί Σίλβα – Μοντόγια, Πετσέλα, Βίκτορ Ρουίθ, Μιράντα – Γκίντο Ροντρίγκες, Γκουαρδάδο (70′ Καμαράσα) – Ρουιμπάλ (70′ Κρίστιαν Τέγιο), Φεκίρ, Κανάλες (82′ Χοακίν) – Χουάνμι (76′ Μπόρχα Ιγλέσιας).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Άλαμπα, Μιγέλ Γουτιέρεθ (83′ Ροντρίγκο) – Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Ίσκο (66′ Λούκας Βάθκεθ) – Μπέιλ (66′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (77′ Αζάρ).κεθ) – Μπέιλ (66′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (77′ Αζάρ).