13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2: Τα τρομερά παιδιά άλωσαν την Πόλη

Μπεσίκτας – Ντόρτμουντ 1-2: Τα τρομερά παιδιά άλωσαν την Πόλη

By on 15 Σεπτεμβρίου, 2021 0 342 Views

Με τον Μπέλιγχαμ να κάνει μαγικά και να γίνεται ο νεότερος με διαδοχικά γκολ στο Champions League και τον Χάαλαντ να συνεχίζει να ερωτοτροπεί με τα δίχτυα, η Ντόρτμουντ ξεκίνησε με νίκη (1-2) στην Μπεσίκτας.

Ο Τζέιντον Σάντσο έφυγε, μοσχοπουλήθηκε κι αυτός, αλλά η Ντόρτμουντ έχει φροντίσει από καιρό για την επόμενη μέρα της. Οι Βεστφαλοί που από πέρσι είχαν βάλει για τα καλά στο παιχνίδι τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, δρέπουν φέτος τους καρπούς της επένδυσης και της εμπιστοσύνης τους. Και φυσικά, από κοντά και ο Ερλινγκ Χάαλαντ, πιστός στο σύνηθες ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα. Οι δυο τους ήταν που φρόντισαν γι’ αυτό το εύκολο πέρασμα με 1-2 από την Μπεσίκτας.

Σε ηλικία 18 ετών και 78 ημερών, ο Μπέλιγχαμ έγινε ο νεότερος ever που σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια στον θεσμό (σ.σ.: το είχε κάνει πέρσι στον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι), ξεπερνώντας για επτά ημέρες τον Κιλιάν Μπαπέ. Στο 20′ πήρε την ασίστ από τον Μενιέ και το τελείωσε διαγώνια στην κίνηση, αλλά το καλύτερο ήταν η δική του ασίστ.

Με φοβερή ατομική ενέργεια κέρασε στον Χάαλαντ (45’+3′) το 21ο γκολ του σε μόλις 17 εμφανίσεις στο Champions League και το 66ο σε ισάριθμα παιχνίδια με την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Βεστφαλοί είχαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ματς και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με Χάαλαντ, Ρόις και ειδικά του Νορβηγού ήταν απίθανη, ενώ και ο Κνάουφ στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε κενή εστία. Και αφού δεν το έβαλαν οι φιλοξενούμενοι, στο 90’+3′ μείωσε με κεφαλιά ο Μοντέρο. Χρόνος όμως δεν υπήρχε για κάτι καλύτερο από τους Τούρκους.

Μπεσίκτας (Σερτζέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Χάβι Μορένο, Ουέλιντον, Ν’Σακαλά, Ντε Σόουζα, Γκιζάλ, Χάτσινσον (78′ Ουκάν), Λάριν (61′ Κάραμαν), Πιάνιτς, Γκιζάλ (89′ Τόρε), Μπατσουαγί

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Ακανζί, Χούμελς (70′ Πόνγκρατσιτς), Μενιέ, Γκερέιρο, Μπραντ (46′ Βίτσελ), Νταούντ, Μπέλιγχαμ (70′ Βολφ), Ρόις, Μάλεν (70′ Μουκοκό), Χάαλαντ (86′ Κνάουφ).