8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φοβερή ΑΕΚ διέλυσε στο Τσίρειο και προσγείωσε τον Απόλλωνα (1-4)

Φοβερή ΑΕΚ διέλυσε στο Τσίρειο και προσγείωσε τον Απόλλωνα (1-4)

By on 1 Οκτωβρίου, 2021 0 1806 Views

Ήταν εντυπωσιακή και επιβλητική η ΑΕΚ. Πέρασε εντυπωσιακά από τη Λεμεσό και την έδρα του Απόλλωνα με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά, έχοντας στο ρόστερ της τον τρομερό Ιβάν Τρισκόφσκι που πέτυχε άλλα δύο γκολ, φτάνοντας τα έξι στο πρωτάθλημα, οδήγησε την ομάδα της Λάρνακας στη νίκη με 4-1. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Γκιούρτσο και το τέταρτο ο Εσπινόσα. Απογοήτευση και για την εμφάνιση και για το αποτέλεσμα για την ομάδα του Τσόρνιγκερ που απλά μείωσε στο σκορ με τον Πίττα. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή απώλεια για τον Απόλλωνα που έχασε και το αήττητο, με την ΑΕΚ να είναι η μοναδική ομάδα που το διατηρεί στον φετινό μαραθώνιο.

Ο αγώνας:

H AEK μπήκε ιδανικά στον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό πήρε το προβάδισμα τον Ιβάν Τρισκόφσκι να πλασάρει τον Δημητρίου, μετά από σέντρα του Ροσάλες.

Ο Ακοράν στο 10΄ απείλησε ξανά τον Δημητρίου αλλά ο κίπερ του Απόλλωνα μπλόκαρε το σουτ του Ισπανού.
Το επόμενο τέταρτο οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, δημιούργησαν προϋποθέσεις, όχι όμως και την μεγάλη ευκαιρία.

Στο 28΄η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Γκιούρτσο, με σουτ από πλάγια θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Ο Απόλλωνας στο φινάλε του ημιχρόνου θα μπορούσε να μειώσει, όμως το πλασέ του Πίττα από το σημείο του πέναλτι σταμάτησε στον Τούμπα.

Β΄ ημίχρονο:

Με γκολ του Τρισκόφκσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Ο Ουέλιγκτον έδιωξε στην άμυνα, η μπάλα κόντραρε στον Ρομπέρζ και κατέληξε στον Τρισκόφσκι που πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 3-0 στο 52΄.

Τα λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και στο 57΄ο Μάμας μετά από λάθος του Δημητρίου πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 66΄ο Πίττας πήγε να περάσει και τον τερματοφύλακα, με τον Τούμπα να βάζει το χέρι και να σταματά το επιθετικό του Απόλλωνα.

Στο 74΄ο Νταμπό επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε με τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ. Μετά από παρέμβαση του VAR και έλεγχο από τον Μάριο Χριστοφόρου, ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι για χέρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πίττας και στο 77΄μείωσε σε 3-1.

Στο 89΄ο Ρόμο πήρε την μπάλα από τον Ρομπέρζ, το ντρίμπλαρε όμορφα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Εσπινόσα για το τελικό 4-1.

Aπόλλων (Α. Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης (35′ Μαυρίας), Γουέλινγκτον, Ρομπέρζ, Χαμάς (35′ Αλεσάμι), Κολ (72′ Σπόλιαριτς), Ίλιεφ (57′ Αλμπάνης), Ζράντι, Πίττας, Νταμπό, Γιάνκα (57′ Χάμπος)
Στον πάγκο: Ντούριν, Μαλεκκίδης, Ίντζια, Γιοβάνοβιτς, Ψύχας, Παπουνασβίλι, Στορ

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Τούμπας, Τάντι, Γκουστάβο Λέδες (90+1′ Άμπραχαμ), Ακοράν (60′ Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (71΄’ Εσπινόσα), Ροσάλες, Χριστοφόρου, Ντάρμπισαϊαρ (71′ Ρόμο), Τόμοβιτς, Γκιούρτσο (60′ Μακρής), Μάμας
Στον πάγκο: Λεάλ, Φαράζ, Αναστασίου, Ολατούνζι, Καλαϊτζής, Ναούμ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τάντι, Τόμοβιτς

ΘΕΑΤΕΣ: 5.000 περίπου
Διαιτητής:
 Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος
4ος: Αντωνίου Μάριος
VAR: Fernandes Ferreira Vitor Jorge
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος