15 Ιουνίου, 2024
  • 15 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0: Με την κλάση και τις προσευχές του Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0: Με την κλάση και τις προσευχές του Σουάρες

By on 2 Οκτωβρίου, 2021 0 662 Views

Ο Λουίς Σουάρες μοίρασε ασίστ, σκόραρε και… προσευχήθηκε για τη Μπαρτσελόνα, αφού η δική του Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το πιο άνετο τρίποντο της εποχής Τσόλο Σιμεόνε και έπιασε κορυφή (2-0). Στη 10η θέση οι καθηλωμένοι Μπλαουγκράνα.

Η μία, έστω κι αν δεν είναι στα καλά της, θυμίζει ομάδα. Η άλλη, θυμίζει σκόρπια διαδήλωση. Ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, ο τιμωρημένος Ρόναλντ Κούμαν για παράδειγμα έβγαλε το ματς στα επίσημα του Μετροπολιτάνο, δίνοντσς οδηγίες μέσω κινητού.

Τόσο εύκολη επικράτηση δεν θα φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός των ροχιμπλάνκος. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε έκανε το παιχνίδι της και πολύ απλά, πολύ εύκολα, έφτασε στο 2-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα που δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε στο γήπεδο.

Το 5-3-2 του Σιμεόνε εγκλώβισε τους Καταλανούς που είχαν την μπάλα, μα δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Με τον Ζοάο Φέλιξ σε εξαιρετικό βράδυ, οι Μαδριλένοι είχαν δύο προειδοποιητικά σουτ από νωρίς με Λεμάρ, Ζοάο Φέλιξ και στην τρίτη απόπειρα άνοιξαν το σκορ.

Ο Λουίς Σουάρες με μαγική μπαλιά, σημάδεψε το σπριντ του Λεμάρ κι εκείνος αφού μπήκε στην περιοχή, με το αριστερό «εκτέλεσε» τον Τερ Στέγκεν για το 1-0 (23’).

Η Ατλέτικο έδωσε έξυπνα μέτρα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήξερε τι να τα κάνει. Η Μπαρτσελόνα τελείωσε το πρώτο μέρος χωρίς τελική on target και μάλιστα ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα έφαγε και δεύτερο.

Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Λεμάρ τάισε στην κόντρα με έτοιμο γκολ τον Λουίς Σουάρες και ο Ουρουγουανός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 (44’).

Με το μαξιλαράκι των δύο τερμάτων, η Ατλέτικο δεν χρειάστηκε να πάρει το παραμικρό ρίσκο. Οι τρεις στόπερ πίσω καθάριζαν τα πάντα και την μία φορά που η Μπαρτσελόνα βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κοουτίνιο, ο Όμπλακ ήταν εκεί για να απλώσει το πελώριο κορμί του και κρατήσει το μηδέν (60’).

Οι πολλές στατικές φάσεις που κέρδισαν οι Καταλανοί γύρω από την αντίπαλη εστία δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα και με το 2-0, οι πρωταθλητές Ισπανίας έπιασαν την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή με 17 βαθμούς, έχοντας πάντως ένα παιχνίδι περισσότερο.