30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Κάλεσμα για συμμετοχή στα Β’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

Κάλεσμα για συμμετοχή στα Β’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ

By on 4 Οκτωβρίου, 2021 0 1155 Views

Κ

Τη σημασία οι δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ να αναδεικνύουν την εργασία τους, μέσω των Δημοσιογραφικών Βραβείων που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ και Δήμαρχος Έγκωμης, κ. Ζαχαρίας Κυριάκου: «Η συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων σ’ αυτό τον διαγωνισμό, συνίσταται από εμένα. Είναι κάτι το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε αθλητικούς συντάκτες, ιδιαίτερα τους νέους, να δείξουν τη δουλειά τους. Να γίνουν γνωστοί και να προχωρήσουν στην επαγγελματική τους καριέρα» τόνισε με έμφαση ο Ζαχαρίας Κυριάκου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα νέα μέλη της κριτικής επιτροπής των Β΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων.

Τα Β’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ θα διεξαχθούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είτε είναι μέλη της ΕΑΚ ή της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), είτε όχι. Οι υποψηφιότητες πρέπει να έχουν δημοσιευθεί σε ΜΜΕ μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και 15ης Νοεμβρίου 2021. Οι υποψηφιότητες μπορεί να αφορούν συνέντευξη, άρθρο, φωτογραφία, έρευνα, σχόλιο, περιγραφή αγωνιστικού γεγονότος, εκπομπή και οτιδήποτε έχει να κάνει με δημοσιογραφικό προϊόν, σε γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, στο διαδίκτυο ή την WEB TV. Οι κατηγορίες βράβευσης θα εξαρτηθούν από τα θέματα που θα υποβληθούν.

Στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τα υποψήφια θέματα για την ανάδειξη των νικητών στα Β’ Δημοσιογραφικά Βραβεία, βρίσκονται, πέραν από τον Ζαχαρία Κυριάκου, οι Νίκος Καρτακούλλης (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Πάνος Ραζής (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), Άντρη Σιάλου (Olympian), Λουκής Τερεζόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΑΚ), Κάλλη Χατζηιωσήφ (σύμβουλος Υπουργού Παιδείας για θέματα Αθλητισμού, μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ), Πέτρος Χατζηχριστοδούλου (Δημοσιογράφος), Μιχάλης Γαβριηλίδης (τέως γενικός γραμματέας ΕΑΚ), Σταύρος Μιχαηλίδης (Οlympian), Άγγελος Χατζησοφοκλέους (πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου) και εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΚ, ως υπεύθυνοι της επιτροπής δημοσιογραφικών βραβείων, ο βοηθός γενικός γραμματέας Ανδρέας Παυλίδης και ο βοηθός ταμίας Στέλιος Στέλιου.

Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση των Βραβείων, καθοριστική είναι η στήριξη των χορηγών της ΕΑΚ, η οποία τους ευχαριστεί. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς CNP CYPRIALIFE, Hercules και Psaltis Auto Parts. Και τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν με δύο τρόπους, είτε απευθείας από το δημοσιογράφο, είτε μέσω πρότασης από δύο δημοσιογράφους-μέλη της ΕΑΚ/ΕΣΚ. Οι συμμετοχές μπορεί να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected] ή να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο γραφείο της ΕΑΚ στο Ολυμπιακό Μέγαρο (Αμφιπόλεως 21, 2025, Λευκωσία) με την ένδειξη «ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΑΚ».

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημέρα της τελετής, όπως το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις υπόλοιπες βραβεύσεις, θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τα περσινά βραβεία

Τα Α΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία διεξήχθησαν στις 6 Οκτωβρίου 2020 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου και μέσω βίντεο του προέδρου της AIPS κ. Τζιάνι Μέρλο. Τιμήθηκαν συνάδελφοι για τη δουλειά τους στις κατηγορίες «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο», «Φωτογραφία Σπορ», «Συνέντευξη», «Αρθρογραφία», «Web TV», «Έρευνα», «Αφιέρωμα». Οι νικητές των Α΄ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ ήταν οι Σάκης Σαββίδης, Ανδρέας Ιακώβου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ανδρέας Κάτσιης, Θεοδώρα Ιακώβου, Χάρης Μιλτιάδους, Πάνος Λάρκος, Κώστας Πραξιτέλους, Άντρη Κασάπη.