12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Προκριματικά Μουντιάλ: Πάει Κατάρ η Δανία με 8Χ8, σούπερ Κριστιάνο με χατ-τρικ,γκέλα η Αγγλία

Προκριματικά Μουντιάλ: Πάει Κατάρ η Δανία με 8Χ8, σούπερ Κριστιάνο με χατ-τρικ,γκέλα η Αγγλία

By on 12 Οκτωβρίου, 2021 0 928 Views

Ασταμάτητη η Δανία τσέκαρε το εισιτήριό της για το Μουντιάλ με 8Χ8 και χωρίς ακόμη να έχει δεχθεί γκολ (1-0 την Αυστρία). Πεντάρα η Πορτογαλία με χατ-τρικ Κριστιάνο αλλά παραμένει δεύτερη, διπλό της Γεωργίας στο Κόσοβο για τον όμιλο της Εθνικής, γκέλα η Αγγλία.

1ος όμιλος

Αποτελέσματα

Σερβία – Αζερμπαϊτζάν 3-1
Πορτογαλία – Λουξεμβούργο 5-0
Ρεπό: Ιρλανδία

Βαθμολογία

1)Σερβία (6) 17 (16-8)
2)Πορτογαλία (5) 16 (16-4)
3)Λουξεμβούργο (5) 6 (5-12)
4)Ιρλανδία (6) 5 (8-8)
5)Αζερμπαϊτζάν (6) 1 (4-14)

Επόμενη αγωνιστική (11/11)

Αζερμπαϊτζάν – Λουξεμβούργο
Ιρλανδία – Πορτογαλία
Ρεπό: Σερβία

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με τον Λουξεμβούργο. Η όρεξη του Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε και πάλι απέναντι στην αγαπημένη του αντίπαλο και οδήγησε τους Ίβηρες με χατ τρικ (10ο συνολικά με το εθνόσημο) σε μια άνετη επικράτηση στη Λισαβόνα (5-0). Ο Πορτογάλος αστέρας σημείωσε δυο γκολ μέσα στα πρώτα 13 λεπτά από το σημείο του πέναλτι και έδειξε τον δρόμο στους υπόλοιπους, με τον Μπρούνο Φερνάντες να παίρνει τη σκυτάλη στο 18΄για να γράψει το 3-0. Ακολούθησε ένα δεύτερο μέρος διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παλίνια βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς (69′) προτού ο Κριστιάνο προσθέσει ακόμα ένα (87΄) για να φτάσει τα 8 γκολ συνολικά απέναντι στο Λουξεμβούργο, τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ απέναντι σε εθνική ομάδα.

Παρόλα αυτά η εκκωφαντική πεντάρα δεν ήταν αρκετή για τους Πορτογάλους προκειμένου να καταλάβουν την κορυφή, αφού την ίδια ώρα η Σερβία επικρατούσε 3-1 του Αζερμπαϊτσάν για να παραμείνει στην πρώτη θέση του ομίλου. Το σκορ άνοιξε από την άσπρη βούλα ο Βλάχοβιτς στο 30, προτού οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μακμούντοφ. Στο 53΄όμως ο Βλάχοβιτς πήρε για δεύτερη φορά το όπλο του για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους Σέρβους, με τον Τάντιτς να σφραγίζει στη νίκη της ομάδας του στο 83΄.

3ος Ομιλος

Αν και ο αντίπαλος δεν ήταν κάποιο μεγάλο όνομά, η Ελβετία πήρε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Λιθουανίας (0-4). Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν βρήκε δύο γκολ από τον Εμπολό, ένα από τον Στέφεν και ένα από τον Γκαβράνοβιτς και με αυτή τη νίκη έπιασε την Ιταλία στο Νο1 του group, με τις δύο ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό αγώνων. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βουλγαρία αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς, με δύο τέρματα του Νεντέλεβ, γύρισε το ματς με τον Βόρεια Ιρλανδία (2-1) στην άτυπη μάχη της 3ης θέσης.

Τα αποτελέσματα

Λιθουανία – Ελβετία 0-4
Βουλγαρία – Β. Ιρλανδία 2-1

Η βαθμολογία
(6 αγώνες)

1. Ιταλία 14
2. Ελβετία 14
3. Βουλγαρία 8*
4. Β. Ιρλανδία 5
5. Λιθουανία 3*

*Ματς περισσότερο


4ος Ομιλος

Στο Νο2 του ομίλου παρέμεινε η Ουκρανία, η οποία αν και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γιαρμολένκο, παραχώρησε ισοπαλία εντός έδρας στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη (1-1). Η ομάδα του Ολεκσάντρ Πετράκοβ διατηρήθηκε στο +2 από την Βοσνία η οποία όμως έχει ματς λιγότερο. Οπως συμβαίνει και με την Φινλανδία, η οποία νωρίτερα νίκησε εκτός το Καζακστάν (0-2) και πλησίασε στον πόντο.

Τα αποτελέσματα

Ουκρανία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 1-1
Καζακστάν – Φινλανδία 0-2

Η βαθμολογία
(6 αγώνες)

1. Γαλλία 12
2. Ουκρανία 9*
3. Φινλανδία 8
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 7
5. Καζακστάν 3*

*Ματς περισσότερο


6ος Ομιλος

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτά που κάνει η Δανία στα προκριματικά. Οι Σκανδιναβοί τσέκαραν την πρόκριση στο Mundial ως πρώτοι μετά το 1-0 κόντρα στην Αυστρία με γκολ του Μέλε και συνέχισαν το ιστορικό σερί τους. Η Δανία έχει πλέον 8×8 νίκες, με 27 γκολ υπέρ και το συγκλονιστικό… μηδέν κατά. Τεράστια νίκη στο φινάλε για την Σκωτία εκτός με Νησιά Φερόε (0-1), μία νίκη που την κρατά στο +4 στη 2η θέση από το Ισραήλ, το οποίο έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Μολδαβίας.

Τα αποτελέσματα

Δανία – Αυστρία 1-0
Νησιά Φερόε – Σκωτία 0-1
Ισραήλ – Μολδαβία 2-1

Η βαθμολογία
(8 αγώνες)

1. Δανία 24
2. Σκωτία 17
3. Ισραήλ 13
4. Αυστρία 10
5. Νησιά Φερόε 4
6. Μολδαβία 1

9ος Ομιλος

Η Αγγλία παραχώρησε 1-1 εντός έδρας στην Ουγγαρία με τον Στόουνς μάλιστα να ισοφαρίζει. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουγκεϊτ δεν υπέστη κάποιο πλήγμα και σίγουρα παρότι είναι το μεγαλύτερο όνομα δεν κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα από τον αγώνα της Αλβανίας με την Πολωνία. Το σύνολο που προπονεί ο Εντι Ρέγια με τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στην Ουγγαρία έφτασαν σε σημείο να είναι πάνω από την Πολωνία, την οποία υποδέχονταν και είχαν την ευκαιρία να την αφήσουν στο -4 σε περίπτωση νίκης. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, έκανε το 0-1 στο δεύτερο μέρος και αμέσως μετά το γκολ οι παίκτες των φιλοξενούμενων δέχθηκαν βροχή από αντικείμενα. Το ματς διεκόπη για να παιχτούν αργότερα τα τελευταία 15 λεπτά και να πάρει η Πολωνία τη μεγάλη νίκη (0-1) και να κάνει την προσπέραση. Τέλος στη… ματσάρα των προκριματικών, η Ανδόρα πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στο Σαν Μαρίνο (0-3).

Τα αποτελέσματα

Αγγλία – Ουγγαρία 1-1
Αλβανία – Πολωνία 0-1
Σαν Μαρίνο – Ανδρόρα 0-3

Η βαθμολογία
(8 αγώνες)

1. Αγγλία 20
2. Πολωνία 17
3. Αλβανία 15
4. Ουγγαρία 11
5. Ανδόρα 6
6. Σαν Μαρίνο 0