4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024

ΚΑΤΑΛΑ: Είναι ακόμη μια πρόκληση για εμάς η ΠΑΕΕΚ

By on 15 Οκτωβρίου, 2021 0 2474 Views

Την καθιερωμένη δημσιογραφική διάσκεψη πριν από κάθε παιχνίδι έδωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο καλό ξεκίνημα που έκανε η ομάδα, στην  ανανέωση του Τρισκόφσκι και για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το αρχικό σχόλιο: «Μετά την διακοπή, δουλέψαμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν, είναι έτοιμοι. Είναι ακόμη μια πρόκληση για εμάς»

Για την συνέχεια: ««Διαβάζουμε διαρκώς καλά λόγια για την ομάδα. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να επιζητούμε την βελτίωση. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Πόσο σημαντικό είναι το ματς με την ΠΑΕΕΚ (έχει και δύο ντέρμπι αυτή την αγωνιστική: «Δεν μας νοιάζουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Να διατηρήσουμε το ίδιο πνεύμα. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι».

Αν μπορεί η  ΑΕΚ  να κατακτήσει το πρωτάθλημα Όλοι θέλουμε να δούμε την ομάδα ψηλά. Εγώ βλέπω ως “πρωτάθλημα” το αυριανό παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ. Καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση, εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Για τις απουσίες και που χρειάζεται βελτίωση η ΑΕΚ: «Είναι δεδομένο ότι Άγχελ Γκαρθια και τον Ρούμπεν θα απουσιάσουν, αλλά βρίσκονται σε καλό δρόμο. Δεν θα μπορεί να βοηθήσει ο Ροζάλες, ο οποίος είχε χθες υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα και δεν προλαβαίνει. Το ευχάριστο είναι ότι θα έχουμε επιστροφές.

Τώρα, τι πρέπει να βελτιώσουμε, πολλά. Την κατοχή της μπάλας, τον πρώτο που πιέσουμε, την αντεπίθεση. Κάθε εβδομάδα πρέπει να βελτιωνόμαστε, για να μεγαλώνουμε σαν ομάδα».

Ρωτήθηκε για την ανανέωση του Τρισκόφσκι: «Είναι ένα καλό νέο που ανανέωσε ο Ιβάν, όλοι ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει για όλους. Έχω ήδη μιλήσει μαζί του. Είμαι βέβαιος πως θα προσπαθήσει να δώσει ακόμη περισσότερα. Ξέρω τι μπορεί να προσφέρει και θα πρέπει να τον πιέζω το ίδιο για να πάρω περισσότερα. Να μπορέσουμε με την σωστή δουλειά να δώσει ακόμη περισσότερη χαρά στον κόσμο και σε όλους στην ομάδα. Είμαι σίγουρος πως θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα».

Για τους τερματοφύλακες: «Θέλω να πω ότι είναι απίστευτο το επίπεδο με τους τερματοφύλακες. Τρεις πολύ καλοί τερματοφύλακες και ο ανταγωνισμός κάνει καλό στους ίδιους και στην ομάδα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη δουλειά. Καθημερινά δουλεύουν σαν ‘’ζώα’’ στις προπονήσεις για να διατηρούν αυτό το επίπεδο. Πρέπει να κάνουν υπομονή και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους στη συνέχεια».

Τι πρέπει να προσέξει από την ΠΑΕΕΚ: «Μου αρέσει η ΠΑΕΕΚ, τρέχουν όλοι μαζί. Είναι καλό το παιχνίδι τους, ειδικά η αμυντική λειτουργία. Για να διασπάσουμε τις γραμμές πρέπει να κάνουμε αρκετή δουλειά».

Για την σημασία των επιστροφών: «Είναι πολύ σημαντικό που γεμίζουν οι επιλογές μου. Με ικανοποιεί πολύ, είναι καλό για την ομάδα και μας δίνουν επιλογές. Είναι σημαντικό να επιστρέψουν όλοι. Είμαι χαρούμενος για το ρόστερ».

Για την παρουσία των αρχηγών: «Στην αρχή ήταν κάπως ανησυχητικό αλλά κάποιοι στα αποδυτήρια αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, όπως και στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο ο πρώτος αρχηγός, ο Ιβάν, αλλά και ο Μίκελ και ο Εγγλέζου. Στις καλές και στις κακές στιγμές να βγάζουν τον σωστό χαρακτήρα οι παίκτες. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά με τον χρόνο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν παίκτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο».

Για τον κόσμο: «Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κόσμου. Αυτό που ζητώ είναι να έρθουν αύριο να μας στηρίξουν και να μην έρθουν με το σκεπτικό ότι θα κερδίσουμε 5-0. Να έρθουν και να μας στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές. Όταν υπάρχει ενότητα είμαστε πιο δυνατοί. Όσο πιο πολλοί έρχονται τόσο το καλύτερο για την ομάδα».