1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Φταίει ο Ρονάλντο; Φταίει ο Σόλσκιερ; Τι φταίει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Φταίει ο Ρονάλντο; Φταίει ο Σόλσκιερ; Τι φταίει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

By on 18 Οκτωβρίου, 2021 0 504 Views

Τι συμβαίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε… φουριόζος στην επιστροφή του, αλλά στα τελευταία παιχνίδια δεν βοηθάει καθόλου, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ξανά υπό αμφισβήτηση και η «τεσσάρα» από τη Λέστερ επανάφερε τις… σκιές στην ομάδα. 

Ο ενθουσιασμός για την επιστροφή του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο «Ολντ Τράφορντ» πέρασε. Και τα προβλήματα, που είχαν κρυφτεί διόλου επιμελώς κάτω από το χαλάκι, βγήκαν ξανά στην επιφάνεια. Μια ομάδα που δεν πείθει και η διακοπή του πρωταθλήματος δεν άλλαξε την εικόνα της, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με τη Λέστερ. Κακή κυκλοφορία, καμία έμπνευση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και πολλά λάθη στην άμυνα.

Πολλοί σχολιάζουν πως η Γιουνάιτεντ διαθέτει καλό υλικό στο ρόστερ σημειώνοντας βέβαια τις «χτυπητές» αδυναμίες στην άμυνα, αλλά η διαχείρισή του δεν είναι διόλου καλή. Και εκεί είναι, προφανώς, η ευθύνη του Σόλσκιερ για τον οποίο πάλι πολλοί λένε πως δεν είναι προπονητής για το επίπεδο των «κόκκινων διαβόλων». 

«Για να είμαστε ειλικρινείς, παίζουμε έτσι και έχουμε τα ίδια προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό και δεν έχουμε βρει το πρόβλημα. Θα πρέπει να είμαστε πιο ώριμοι και να σταματήσουμε να δεχόμαστε αυτά τα χαζά γκολ. Χάσαμε δίκαια από τη Λέστερ. Πρέπει κάτι να κάνουμε, κάτι να αλλάξουμε, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε πράγματα φέτος. Χρειάζεται η κατάλληλη νοοτροπία και η σωστή τακτική για να κερδίζουμε. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για να βρούμε το πρόβλημα και τη λύση του» είπε ο Πολ Πογκμπά μετά την ήττα «δείχνοντας» τον Νορβηγό, ο οποίος πάντως στηρίζεται απόλυτα από τη διοίκηση και προειδοποίησε με τη σειρά του για αλλαγές

«Το τελευταίο διάστημα δεν είμαστε σε περίοδο φόρμας, έχουμε χάσει αρκετούς πόντους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε. Ίσως πρέπει να κάνουμε αλλαγές, μήπως χρειαζόμαστε περισσότερα πόδια εδώ; Τι χρειαζόμαστε; Όταν κοιτάς την εικόνα του αγώνα, βλέπεις πως ήταν φθηνά τα τέσσερα γκολ που δεχτήκαμε. Με τον τρόπο που παίξαμε, δεν αξίζαμε να συνεχίσουμε το αήττητο εκτός έδρας σερί μας» ήταν τα δικά του λόγια. 

Η ήττα στο «King Power Stadium» ήρθε αφού η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 19′ με γκολάρα του Μέισον Γκρίνγουντ κι ενώ το σκορ ήταν 2-2 στο 82ο λεπτό. «Η ομάδα, χωρίς τον τραυματία Βαράν, έδειχνε… χαοτική στην άμυνά της, ανεπαρκής στη μεσαία γραμμή και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μοιάζει με φιγούρα ανίκανη να βοηθήσει χρησιμοποιώντας τη μαγεία του» έγραψε το BBC στην ανάλυση του αγώνα. Ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Νταβίδ ντε Χέα και η ομάδα δέχθηκε τέσσερα γκολ. Αυτό τα «λέει» όλα! 

Πρόβλημα με τον Κριστιάνο
Η έλλειψη πλάνου την ώρα του αγώνα φαίνεται και στην απόδοση του Κριστιάνο. Ο Πορτογάλος αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ τον Σεπτέμβριο και έχει πέντε γκολ σε επτά παιχνίδια μετά την επιστροφή του. Ωστόσο, δείχνει στους τελευταίους αγώνες πωες δεν μπορεί να βοηθήσει: δεν είχε σουτ στον στόχο κόντρα στην Έβερτον και στην Άστον Βίλα, στο παιχνίδι με τη Λέστερ είχε μόλις μία επιτυχημένη ντρίμπλα, μία τελική πάσα και μόνο ένα σουτ προς την εστία, ενώ έχασε 6 φορές την μπάλα και βρέθηκε τρεις φορές σε θέση οφσάιντ. 

Στην ισοπαλία (1-1) με την Έβερτον ο Ρονάλντο δεν ξεκίνησε βασικός. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον σχολίασε επικριτικά αυτή την επιλογή. «Πρέπει πάντα να ξεκινάς με τους καλύτερους παίκτες σου» είπε και ο Σόλσκιερ του απάντησε: Είμαι σίγουρος ότι ο σερ Άλεξ γνωρίζει ότι δεν με ενοχλεί. Όλοι θέλουμε να δούμε τον Κριστιάνο. Όλοι θέλουμε, γιατί είναι μοναδικός, είναι διαφορετικός, έκανε καριέρα και όλοι θέλουν να έρθουν να τον παρακολουθήσουν. Αλλά δεν μπορεί να παίζει σε κάθε παιχνίδι που έχουμε, εκ φύσεως δεν γίνεται.

Ξέρει πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά ούτως ή άλλως. Δεν έπαιζε πάντα με τους ίδιους έντεκα. Πήρε ρίσκα μερικές φορές για να ξεκουράσει τον Ράιαν Γκιγκς, τον Γουέιν Ρούνεϊ ή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τους καλύτερους παίκτες που είχαμε. Άλλοτε λειτούργησε, άλλοτε όχι». 

Στο παιχνίδι με την Έβερτον ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποχώρησε εκνευρισμένος από το γήπεδο με τη λήξη του και σύμφωνα με τη «Sun» στα αποδυτήρια τα… έχωσε στον Νορβηγό , επισημαίνοντας του πως θα του αναφέρει ο ίδιος πότε είναι κουρασμένος για να μην τον ξεκινάει.

Κι αν μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός ότι ο Ρονάλντο θέλει όλους τους άλλους να παίζουν γι’ αυτόν και δεν δείχνει πρόθεση να βοηθήσει πχ στο πρέσινγκ, τότε ο προπονητής έχει δύο επιλογές: ή τον αφήνει στον πάγκο ή κάνει τα πάντα για να προσαρμόσει την ομάδα σε αυτό. Κόντρα στη Λέστερ φαινόταν σαν ο Σόλσκιερ να περίμενε απλά ένα… μαγικό του Πορτογάλου για να ανατρέψει την κατάσταση. 

Πρόβλημα με τον Σόλσκιερ
Το παρόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι καλό και το μέλλον μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο… Έχει μπροστά της τα παιχνίδια με την Αταλάντα (εκτός έδρας), κατόπιν θα περιμένει τη Λίβερπουλ, θα παίξει με την Τότεναμ στο Λονδίνο, ξανά με την Αταλάντα για το Τσάμπιονς Λιγκ και κατόπιν με τη Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ». Πέντε παιχνίδια εξαιρετικά δύσκολα. 

Το… έργο, βέβαια, δεν είναι καινούργιο. «Παίζεται» τα τελευταία τρία χρόνια, ουσιαστικά από την περίοδο που άρχισε η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αποχώρησε για να αναλάβει ο Σόλσκιερ. Η ομάδα δείχνει να κάνει ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Πόσο χρόνο ακόμα χρειάζεται ακόμα ο Νορβηγός τεχνικός για να παρουσιάσει… κάτι; Η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς τον «ξεγύμνωσε» προπονητικά για άλλη μια φορά. 

Σε άρθρο της η «Daily Mirror» σχολίασε πως η εμφάνιση κόντρα στις «Αλεπούδες» θα έπρεπε να οδηγήσει στην απόλυση του Σόλσκιερ, ο οποίος μόλις τον περασμένο Ιούλιο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024 παρόλο που είχε χάσει και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ από τη Βιγιαρεάλ, και είναι προφανές πψως ο Νορβηγός, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα και ριζικά, δεν έχει ακόμα πολύ χρόνο στον πάγκο. 

Όπως, επίσης, είπε και ο Γκάρι Νέβιλ, έχεις μια ενδεκάδα με τον Ρονάλντο, τον Γκρίνγουντ, τον Σάντσο, τον Πογκμπά, τον Μπρούνο Φερνάντες, αλλά όχι αρκετούς «σκύλους». Και αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, η Γιουνάιτεντ «παίζει» πολλά στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.