8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3: «Εκδίκηση» και 3Χ3 με ιστορικό Σαλάχ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3: «Εκδίκηση» και 3Χ3 με ιστορικό Σαλάχ

By on 20 Οκτωβρίου, 2021 0 473 Views

Ο Μο Σαλάχ έγραψε ιστορία (εννέα σερί ματς που σκοράρει) και με δύο ακόμη γκολ έσπρωξε τη Λίβερπουλ (2-3) σε τεράστιο διπλό «εκδίκησης» μέσα στο «Wanda Metropolitano» για το 3Χ3, σε ένα ματς για γερά νεύρα που τα είχε όλα.

Ειπώθηκαν πολλά πριν από αυτή την αναμέτρηση. Ξύπνησαν ακόμα περισσότερες μνήμες, από το ζευγάρι αγώνων στο… κατώφλι της πανδημίας. Η Λίβερπουλ τότε είχε γνωρίσει «εκνευριστική» ήττα-αποκλεισμό με ανατροπή μέσα στο «Άνφιλντ», από την ομάδα που μπορεί πιο εύκολα να την εξοργίσει. Αυτή που έχει προπονητή τον Τσόλο Σιμεόνε. Ωστόσο, στο μεταξύ τους παιχνίδι-ρεβάνς στο «Wanda Metropolitano» ήταν σειρά των Reds και του μεγαλειώδους Μοχάμεντ Σαλάχ να «πειράξουν» το μυαλό της Ατλέτικο Μαδρίτης και να την πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, περνώντας με το διπλό (2-3) σε ένα ματς που είχε νεύρα, φάσεις, ημίχρονο με τέσσερα γκολ, αποβολή, πέναλτι, VAR και άγρια ομορφιά μέχρι το τέλος.

Για πρώτη φορά στην εποχή του στην Ατλέτικο, ο Ντιέγκο Σιμέονε είδε την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται δύο φορές μέσα στα πρώτα 15 λεπτά. Παράσημο για τον Γιούργκεν Κλοπ και τη Λίβερπουλ, έργο από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει η παρουσία του Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έκανε «τρελό» σόλο, ντρίμπλαρε στη σειρά τρεις παίκτες της Ατλέτικο κι εκτέλεσε στο 8ο λεπτό, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με τη βοήθεια της κόντρας αλλά το γκολ να του πιστώνεται κανονικά. Αυτό σήμανε και το ένατο διαδοχικό ματς που σκοράρει με τη Λίβερπουλ, υπέρτατο ρεκόρ συλλόγου!

https://player.glomex.com/integration/1.603.1/iframe-player.html?integrationId=yddsw24mjj022ya7&playlistId=v-cf3mibgf9r21-sf&playlistIndex=0&origin=glomex-player&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ffootball%2Fchampions-league%2F2052952%2Fatletiko-madritis-liberpoyl-2-3-ekdikisi-kai-3h3-me-istorikoΠέντε λεπτά αργότερα, ο Ναμπί Κεϊτά πήρε τη σκυτάλη και με φοβερό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Όμπλακ για το 0-2. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι δεν είχαν σκοπό να τα παρατήσουν χωρίς μάχη, δεν το συνηθίζουν άλλωστε. Με τον Αντουάν Γκριεζμάν να σκοράρει δύο γκολ σε ένα ματς μετά από τρία χρόνια, πρώτα στο 20′ από ασίστ του Κόκε και έπειτα στο 34′ με υπέροχο πλασέ γλιστρώντας στο χορτάρι, η Ατλέτικο επανήλθε στο ματς, σημειώνοντας το πρώτο ματς στην ιστορία της Λίβερπουλ στο Champions League που σκοράρει και δέχεται δύο γκολ στο ημίχρονο.

Ο ρυθμός αμείωτος, Όμπλακ (απόκρουση στο 48΄στον Σαλάχ) και Άλισον (νίκησε Φέλικ, Λεμάρ, Καράσκο από το 40 ως το 48′) καθοριστικοί και στο δεύτερο ημίχρονο, για να φτάσουμε στο 52′. Ο Γάλλος φορ από… ωραίος έγινε «μοιραίος», καθώς είδε απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από απερίσκεπτο, «εγκληματικό» μαρκάρισμα στο κεφάλι του Φιρμίνο με τις τάπες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν φάνηκε ιδιαίτερα σε ένα τόσο έντονο ματς με ταχύτατο ρυθμό, αλλά η Λίβερπουλ τη λύση τη βρήκε, ως «δώρο» από τον Ερμόσο. Εντελώς αφελές πέναλτι στον Ζότα και εύστοχο χτύπημα του Σαλάχ στο 78′, ένα ακόμα γκολ στη «διαστημική» χρονιά που πραγματοποιεί ο σταρ της Λίβερπουλ.

Η απόλυτη κορύφωση στο δράμα σημειώθηκε πέντε λεπτά αργότερα. Σε παρόμοια φάση, ο Ζότα ήταν αυτή τη φορά εκείνος που ανέτρεψε αντίπαλο στην περιοχή, με τον Σίμπερτ να δείχνει στην αρχή την άσπρη βούλα. Ωστόσο, καθ’ υπόδειξη του VAR, εξέτασε τη φάση στο μόνιτορ και το πήρε πίσω, κάνοντας έξαλλους τον Σιμεόνε και τους παίκτες του, οι οποίοι δεν βρήκαν την ευκαιρία για μια ακόμα απάντηση. Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ έκανε το 3Χ3, με το 9ο στα φετινά 12 παιχνίδια της που σκοράρει +3 γκολ και δίνει ραντεβού στο «Άνφιλντ» για να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Κοντογκμπιά, Ερμόσο (80′ Γιορέντε), Καράσκο, Κόκε, Λεμάρ (80′ Σουάρες), Ντε Πολ (80′ Λόντι), Φέλιξ (80′ Κορέα), Γκριεζμάν

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (85′ Γκόμεζ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Χέντερσον, Μίλνερ (62′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Κεϊτά (46′ Φαμπίνιο), Σαλάχ (90+2′ Γουίλιαμς), Μανέ (62′ Ζότα), Φιρμίνο

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 9 (11-5)

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-4)

3. Πόρτο 4 (2-5)

4. Μίλαν 0 (3-6)

Επόμενη αγωνιστική (3/11)

Μίλαν – Πόρτο

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης