8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024

ΜΠΕΡΓΚ: Ειμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον

By on 20 Οκτωβρίου, 2021 0 1109 Views

Οι δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ στη διάσκεψη Τύπου ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με τη Βασιλεία στις 22:00, για το Conference League. Αναλυτικά:

Αρχικά: “Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης, σίγουρα πλέον είναι λιγότερες σε σχέση με πριν το παιχνίδι με την Καραμπάχ. Το μπάτζετ της Βασιλείας είναι 5-6 φορές το δικό μας, ξέρουμε ότι έχει ποιότητα. Όμως γι’ αυτό είμαστε σε αυτή την διοργάνωση, για να πάρουμε εμπειρίες”.

Νιώθετε ότι η ομάδα κάνει μια νέα αρχή; Υπήρχαν αλλαγές με Απόλλωνα, τώρα ενώ υπάρχουν και επιστροφές από τραυματισμούς: “Περάσαμε μια μεταβατική περίοδο το καλοκαίρι με τα προβλήματα που είχαμε και με τους νέους παίκτες που ήρθαν. Ειμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Τώρα έχουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους. Είδαμε την εντεκάδα με τον Απόλλωνα, ήταν διαφορετική με άλλα παιχνίδια και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα τώρα είναι καλύτερος και οι παίκτες πλησιάζουν τον καλύτερός του εαυτό”.

Για Ζαχαρίου και Φαμπιάνο που δεν ταξίδεψαν: “Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε με τον Ζαχαρίου, είχε μια ενόχληση μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα όπου έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Λόγω τραυματισμών αναγκαστήκαμε να τον χρησιμοποιούμε σε διαφορετικές θέσεις, κάτι που δεν είναι εύκολο για έναν νέο παίκτη. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Ο Φαμπιάνο έκανε τοπ εμφάνιση με τον Απόλλωνα. Δεν είναι… 17 χρόνων πλέον. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Έχουμε μια πολύ καλή εναλλακτική με τον Φράνσις για αύριο. Πλέον είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση μέσα από τις προπονήσεις. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε, έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα να παίξει καλά”.

Να περιμένουμε εκτεταμένο rotation και διαφορετικό σύστημα; “Δεν μπορώ να απαντήσω, αυτά τα κρατάμε μέσα στην ομάδα. Όμως έχουμε παίξει με διαφορετικά συστήματα και μπορούμε να το κάνουμε”.

Για τον Κούσουλο; “Προσπαθεί να επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Χρειάζεται χρόνο. Προσπαθούμε να του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία για να είναι εντάξει το γόνατό του και να επιστρέψει δυνατά. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά ξέρουμε τι έκανε πέρσι ο Κούσουλος και πόσο βελτιώθηκε. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσει να επιστρέψει. Είναι καλύτερα αλλά δεν έχει προπονηθεί ακόμα. Δεν μπορώ να πω αν θα είναι πίσω σε 2 ή 3 ή 4 βδομάδες. Δεν το ξέρουμε. Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει”.

Αν επηρεάζει τους παίκτες ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα: “Δεν πιστεύω ότι επηρεάζονται. Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ήμουν παίκτης αλλά εγώ ανυπομονούσα να παίζω στα παιχνίδια της Ευρώπης, ήταν κάτι ξεχωριστό. Η Ομόνοια δεν παίζει πάντα στην Ευρώπη. Το κάνουμε τα τελευταία δυο χρόνια και είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές το εκτιμούν. Περισσότερο αυτοί που δεν παίζουν απογοητεύονται αλλά εγώ πρέπει να διαλέγω σε κάθε παιχνίδι την καλύτερη ομάδα για να έχουμε ισορροπία. Θα κάνουμε μια-δυο αλλαγές σίγουρα. Είναι ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Αυτοί που παίζουν πρέπει να τα δίνουν όλα, να παλεύουν, για να παίρνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι με το σκορ με την Καραμπάχ. Όσα κάναμε τα πρώτα 60-70 λεπτά ήταν πολύ καλά. Πρέπει να βλέπουμε τι κάναμε σωστά και τι λάθος και να βελτιωνόμαστε. Το ίδιο και με τον Απόλλωνα, όπου κερδίσαμε. Δεν αλλάζει η ζωή μας επειδή κερδίσαμε τον Απόλλωνα. Σίγουρα είναι διαφορετική η ψυχολογία όταν κερδίζεις και όταν χάνεις. Ναι κερδίσαμε τον Απόλλωνα αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Ναι χάσαμε από την Καραμπάχ αλλά υπήρχαν πράγματα που κάναμε σωστά”.

Βελτιώνεται η ομάδα στον τομέα της φυσικής κατάστασης; “Τώρα έχουμε περισσότερους παίκτες. Από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν ήταν το καλύτερό μας παίχνίδι με τον Απόλλωνα. Ήταν καλό σε αυτό τον τομέα αλλά όχι το καλύτερο”.

Για τον Μποτεάκ: “Βελτιώνεται η κατάσταση. Ήταν άτυχος με αυτό το μαρκάρισμα από πίσω. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα επιστρέψει. Δεν θα αργήσει πάρα πολύ αλλά δεν μπορούμε να πούμε ημερομηνία. Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει”.

Για τον κόσμο της Ομόνοιας: “Είναι εξαιρετικό που ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει και για τους παίκτες που μπορεί να τους ακούσει και να τους νιώσει όταν παίζουν εκτός έδρας. Ήταν πολύ κρίμα πέρσι που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν. Φέτος δεν είχαμε και την καλύτερη κλήρωση για τον κόσμο μας με τα ταξίδια με Καϊράτ και Καραμπάχ αλλά εδώ στην Βασιλεία δεν είναι τόσο μακριά και είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε και ελπίζουμε να τους αρέσει αυτό που θα δούνε από την ομάδα”.