17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • TIMOYΡ:Τώρα στα δύσκολα να σταθούν στην ομάδα και να μην είναι αχάριστοι.Απο εδώ θα φύγω όταν πάρουμε τον τίτλο

TIMOYΡ:Τώρα στα δύσκολα να σταθούν στην ομάδα και να μην είναι αχάριστοι.Απο εδώ θα φύγω όταν πάρουμε τον τίτλο

By on 25 Οκτωβρίου, 2021 0 1137 Views

Στην διάσκεψη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΚ στην οποία η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1, ο προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια ανέφερε…

“Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Φαίνεται ότι δεν είμαστε στην κατάσταση που μπορούσαμε, που θέλουμε και που πρέπει να είμαστε.

Δοκιμασίες περνάνε όλοι, προπονητές, παίκτες. Αλλά περνάνε και οι άλλοι άνθρωποι που είναι γύρω στην ομάδα. Διοίκηση, φίλαθλος κόσμος, διοίκηση.

Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια όταν έχει δυσκολίες. Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν 13 χρόνια ξηρασίας. Ξέχασαν τι έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια. Η αχαριστία έχει τα όρια της κύριοι. Τώρα χρειάζεται η ομάδα να της σταθεί ο κόσμος. Δεν είναι ότι εμείς ήρθαμε χθες και σήμερα είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πω τι περάσαμε και πώς φτάσαμε ως εδώ, ξεκινώντας από την προετοιμασία. Απ’ εκεί και πέρα αυτό που έχω να πω είναι, αν αγαπάτε πράγματι αυτή την ομάδα, αν και πιστεύω ότι πολλοί χαίρονται στην κατάσταση που είναι η ομάδα. Αλλά σε αυτή την κατάσταση που είναι η ομάδα, άλλοι παρακαλάνε να είναι. Εννοώ με το Ευρωπαϊκό.

Για να πετύχεις κάτι πρέπει να κάνεις θυσίες. Γι’ αυτό να μην ξεχνάνε πολύ εύκολα τι έχουμε πετύχει και αν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, ας έρθουν αυτοί που πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουν. Τους προπονητές της κερκίδας, δεν τους χρειαζόμαστε εδώ. Υπήρχαν πολλοί όταν έφυγα εγώ και είδαν που πήραν την ομάδα και τι βρήκαμε την ομάδα, ξέρετε πολύ καλά. 

Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι, δεν θα είναι εύκολη η χρονιά, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Όποιος θέλει ας βοηθήσει την ομάδα. Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει σπίτι του. Τουλάχιστον να μην έρχεται εδώ για να δημιουργεί προβλήματα. Γιατί προβλήματα έχουμε αρκετά. Η αχαριστία, είναι το χειρότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο. Μπορώ να τα συγχωρέσω όλα, ότι υπάρχει, αλλά η αχαριστία είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Να σεβαστούν κάποιοι άνθρωποι, δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι αυτοί, την δουλειά που έχουμε κάνει εδώ. Να σεβαστούν, τι αναλάβαμε και σε τι κατάσταση είμαστε. Και παίξαμε μόνο έξι παιχνίδια, όλη η σεζόν είναι μπροστά”.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει στην συνέχεια: “Ο κόσμος που έρχεται εδώ πρέπει να στηρίζει την ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια και στήριξη, δεν θέλουμε κάτι άλλο, για να βρει τα πόδια της. Δεν βοηθάνε οι προπονητές της κερκίδας, κάθε φορά να μας την λένε. Και αυτοί είναι οι άνθρωποι που έφτασαν την ομάδα εκεί. Η ομάδα έχει προπονητή που έχει πετύχει αυτά που δεν τα έχει πετύχει κανένας, προπονητικά και ποδοσφαιρικά. Γι’ αυτό μην μας μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουμε. Ξέρουμε πολύ καλύτερα απ’ όλους. Αυτό που θέλουμε, είναι να σέβεστε την δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια και να σταθείτε δίπλα στην ομάδα. Τώρα το χρειαζόμαστε. Στα χάι – χάι και τα ταξίδια, είναι ωραία. Αλλά τα ταξίδια που κάνετε, εμείς τα φέραμε εδώ. Ναι εμείς, με την δουλειά μας και τους τίτλους. Και την πρώτη χρονιά και την δεύτερη χρονιά. Αν θα φύγω από εδώ θα πάρω τίτλο και μετά θα φύγω. Και τώρα όποιος θέλει ας έρθει ή ας κάτσει στο σπίτι αν δεν θέλει να βλέπει την Ανόρθωση. Η Ανόρθωση, δεν είναι μόνο μια ομάδα ποδοσφαιρική. Αλλά φαίνεται ότι εμείς μάθαμε πολύ περισσότερα από αυτούς και γι’ αυτό έχουμε πετύχει, διότι ξέρουμε την δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Μην μας μαθαίνουν εμάς κάποιοι άχρηστοι του ποδοσφαίρου, να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε. Και κάτι δημοσιογράφοι. Εμείς που αλλάζαμε την μοίρα του κυπριακού ποδοσφαίρου έτρεχαν με πάμπερς, χεσμένοι και κατουρημένοι και τώρα θα μας λένε τι πρέπει να κάνουμε εμείς προπονητικά. Και λέω σε όλους, όποιος αγαπάει την ομάδα να έρθει τώρα, να σταθεί στην ομάδα. Όχι στα φρου φρου και αρώματα. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας. Αλλά εμείς αναλαμβάνουμε και αυτά που έχουμε κάνει. Αυτά που ούτε στο όνειρο σας δεν μπορούσατε να δείτε. Γι’ αυτό κάποιοι να κλείσουν το στόμα και να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα. Τώρα είναι η ευκαιρία, στα πανηγύρια είναι όλοι μάγκες. Τώρα που είναι δύσκολο να σταθούν δίπλα από την ομάδα”.

Για την διαφορά από τις πρώτες θέσεις: “Έχουμε 26 παιχνίδια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό, όταν γίνεται μια χρονιά κάτι προσπαθούν να καταστρέψουν την ομάδα. Δεν είναι καταστροφικό η Ανόρθωση μια χρονιά να αποτύχει. Δεν είπαμε εμείς ότι κάθε χρόνο θα παίρνουμε πρωτάθλημα, στα δύο χρόνια πήραμε τα πρωταθλήματα, άλλο είναι ότι κάποιοι δεν μπορούσαν να προστατεύσουν την ομάδα. Και την πρώτη χρονιά και την δεύτερη και φέτος. Δύσκολο είναι, βλέπετε και την Ομόνοια, έχασε από την ΠΑΕΕΚ σήμερα. Αυτό είναι ποδόσφαιρο, ξυπνήστε, μάθετε ποδόσφαιρο. Επειδή είμαστε Ανόρθωση δεν σημαίνει ότι θα έρθει κάποιος και θα μας δώσει έτσι τσάμπα το παιχνίδι. Οι άλλοι έχουν δίψα, επειδή δεν έχουν πετύχει αυτά που πέτυχε η Ανόρθωση. Ονειρεύονται αυτά. Κάποιοι άνθρωποι να σέβονται κάποια πράγματα, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Να σέβονται και αν εκτιμούν και να μην είναι αχάριστοι”.