6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μίλαν – Πόρτο 1-1: Ένας βαθμός δεν φέρνει την πρόκριση

Μίλαν – Πόρτο 1-1: Ένας βαθμός δεν φέρνει την πρόκριση

By on 3 Νοεμβρίου, 2021 0 465 Views

Η Μίλαν ξεκόλλησε από το μηδέν στον όμιλο του «θανάτου» μένοντας στο 1-1 κόντρα στην Πόρτο, αλλά με έναν βαθμό σε τέσσερις αγωνιστικές για πρώτη φορά στην ιστορία της κινδυνεύει να μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης.

Η Πόρτο ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε ακόμα και να έχει καθαρίσει το ματς, όμως η Μίλαν έμεινε μέσα σε αυτό και αφού ισοφάρισε νωρίς στην επανάληψη, διεκδίκησε τη νίκη. Το 1-1 σαφώς και βολεύει τους Δράκους που πήγαν στους 5 βαθμούς και ελπίζουν η Λίβερπουλ να νικήσει την Ατλέτικο έτσι ώστε να κρατήσουν το Νο2 του ομίλου. Ενα απίθανο σενάριο χρειάζονται πλέον οι Rossoneri για να περάσουν στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Πολύ δυνατά μπήκε η Πόρτο και άμεσα θα έδειχνε ότι θα γίνει το αφεντικό στο San Siro. Μόλις στο 2’ οι Δράκοι είχαν ευκαιρία με τον Εβανίλσον και στο 5’ ο Λουίς Ντίας πλάσαρε τον Ταταρουσάνου μέσα από την περιοχή έπειτα από κλέψιμο του Γκρούιτς με πεντακάθαρο φάουλ στον Μπενασέρ που δεν δόθηκε (0-1). Η Μίλαν έκανε ώρα να συνέλθει από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να είναι ξεκάθαρα καλύτεροι, να νιώθουν άνετα με την μπάλα και να έχουν ευκαιρίες.

Στο 10’ ο Οτάβιο σούταρε ψηλά, στο 17’ η κεφαλιά του Ταρεμί σταμάτησε στον Ταταρουσάνου και στο 25’ – πάλι από αέρος – η προσπάθεια του Γκρούιτς πήγε στα γάντια του Ρουμάνου keeper των Rossoneri. Μετά το μισάωρο η Μίλαν έβγαλε τσαμπουκά και ισορρόπησε κάπως το ματς, όμως πέρα από ένα καλό σουτ του Ζιρού στο 33’ που απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα, δεν έκανε κάποια άλλη ευκαιρία και η Πόρτο κράτησε πολύ άνετα το 0-1 περνώντας περισσότερο χρόνο στο αντίπαλο μισό.

Στο δεύτερο μέρος και το 55’ η Πόρτο «άγγιξε» το δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του Εβανίλσον πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 61’ η Μίλαν ισοφάρισε. Επειτα από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας ο Καλούλου έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Μ’ Μπεμπά βρήκε την μπάλα και με αυτογκόλ έκανε το 1-1. Η ομάδα του Πιόλι πλέον ήταν εκείνη που πίεζε, όμως οι Δράκοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το φινάλε αφού στο 71’ μέσα από την περιοχή ο Ταρεμί δεν έβαλε τα φάλτσα που ήθελε στην μπάλα και την έστειλε άουτ με το 1-1 να παραμένει αφού η Μίλαν δεν μπόρεσε να φτιάξει καθαρή ευκαιρία μέχρι το φινάλε.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (46’ Καλουλού), Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (68’ Κεσί), Μπενασέρ, Σαλεμάκερς, Ντίαθ (68’ Κρούνιτς), Λεάο (85′ Μαλντίνι), Ζιρού (76’ Ιμπραΐμοβιτς)Remaining Time-0:00FullscreenMute

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μπεμπά, Σανουσί, Οτάβιο (86’ Μαρτίνεθ), Γκρούγιτς, Ολιβέιρα, Ντίας (79’ Μπρούνο Κόστα), Εβανίλσον (79’ Κονσεϊσάο), Ταρεμί (85’ Πέπε)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Λίβερπουλ 9 (11-5)*
2. Πόρτο 5 (3-6)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (4-4)*
4. Μίλαν 1 (4-7)

*Ματς λιγότερο