8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λειψία – Παρί 2-2: «Τιμωρία» Σόμποσλαϊ στο 90+2′

Λειψία – Παρί 2-2: «Τιμωρία» Σόμποσλαϊ στο 90+2′

By on 4 Νοεμβρίου, 2021 0 1041 Views

Ούτε ο σκόρερ Βαϊνάλντουμ, ούτε ο Ντοναρούμα που απέκρουσε πέναλτι ήταν αρκετός για την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Σόμποσλαϊ να νικάει τον Ιταλό από την άσπρη βούλα στο 90′ και να ρίχνει την Παρί από την κορυφή (2-2), αλλά να μην αποτρέπει και τον αποκλεισμό της Λειψίας από τον όμιλο.

Στο Παρίσι είχε δεινοπαθήσει για να επιστρέψει από το 1-2 και να επικρατήσει. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είχε τον Λιονέλ Μέσι να… ξελασπώσει και να προσθέσει το κάτι παραπάνω όταν τα υπόλοιπα αστέρια της παραπαίουν. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε ξανά τον δρόμο της ανατροπής κόντρα στη Λειψία, κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της μέχρι και το 90’, αλλά η συντηρητική προσέγγιση μετά το 1-2 και τα τραγικά λάθη του Κιμπεμπέ «έσβησαν» το μεγάλο παιχνίδι των Βαϊνάλντουμ και Ντοναρούμα κι έδωσαν την ευκαιρία στον Σομποσλάι να της κόψει βαθμούς με πέναλτι στο 90+2’.

Στα πρώτα 15 λεπτά η Παρί υπέφερε. Βρέθηκε να χάνει στο 8′ με γκολ του Νκουκού και ακολούθησε το χαμένο πέναλτι του Αντρέ Σίλβα που νικήθηκε από τον Ντοναρούμα. Μία φάση που απ’ ό,τι φαίνεται λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία της. Πήρε τα πάνω της και στο 21′ έφθασε στο 1-1 με τον Βαϊνάλντουμ. 

Ο Ολλανδός χαφ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπαπέ που ανέλαβε ρόλο ηγέτη και οργανωτή και έφερε το ματς στα ίσα. Πλέον η Παρί πατούσε με αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, την ώρα που η Λειψία είχε οπισθοχωρήσει και έψαχνε τη φάση στο τρανζίσιον. Έτσι στο 39′ ανέτρεψε την κατάσταση με τον Βαϊνάλντουμ να χτυπά για 2η φορά.Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Ισοφάριση στο 90+2′ για τη Λειψία

Στην επανάληψη και δη μέχρι το 65′ η Παρί ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της. Στο 52′ και στο 65′ με τον Μπαπέ δεν κατάφερε να φθάσει στο 3-1, με τον Γκουλάσι να τον νικά δις, με αποτέλεσμα η Λειψία να μένει μέσα στο παιχνίδι και να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς. 

Η Λειψία έψαξε την ισοφάριση. Προσπάθησε ειδικά στο τελευταίο τέταρτο για το 2-2, είχε μία-δύο φάσεις, αλλά αυτή δεν ερχόταν μέχρι… το 89′. Εκεί ο Κιμπεμπέ μάρκαρε άτσαλα μέσα στην περιοχή τον Νκουνκού, ο ρέφερι μέσω VAR έδωσε πέναλτι και ο Σζομποσλάι νίκησε από την «άσπρη βούλα» τον Ντοναρούμα στο 90+2′ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Λειψία (Τζέσε Μαρς): Γκουλάτσι, Σιμακάν, Όρμπαν (46’ Χαϊνταρά), Γκβαρντιόλ, Μουκιελέ, Λάιμερ (85’ Ενρίκς), Άνταμς (74’ Όλμο), Ανχελίνιο, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (59’ Σόμποσλαϊ), Σίλβα (59’ Πόουλσεν)

Παρί (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Βαϊνάλντουμ (85’ Ερέρα), Ντανίλο, Γκέιγ, Ντι Μαρία (85’ Κέρερ), Μπαπέ (90+4’ Ικάρντι), Νεϊμάρ

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 9 (15-7)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (8-5)

3. Μπριζ 4 (5-11)

4. Λειψία 1 (8-13)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Μπριζ – Λειψία

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν