5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πάτησε κορυφή και περιμένει…ο Απόλλωνας.(Αγωνία για Πίττα-Χάμπο)

Πάτησε κορυφή και περιμένει…ο Απόλλωνας.(Αγωνία για Πίττα-Χάμπο)

By on 5 Νοεμβρίου, 2021 0 2154 Views

)

Μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Δόξας πέτυχε ο Απόλλωνας και πάτησε κορυφή περιμένοντας φυσικά τον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ ελπίζοντας σε βοήθεια από τον συμπολίτη του να κόψει δηλαδή  την φόρα της ΑΕΚ.Η νίκη επισκιάστηκε από τραυματισμούς  αφού ναι μεν η ομάδα του Τσόρνιγκερ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, όμως έχασε με πρόβλημα τραυματισμού τους Πίττα και Χάμπο Κυριάκου. Ο πρώτος αποχώρησε στο 12’ με πρόβλημα στο πέλμα ενώ ο δεύτερος στο 72’ με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Στα του αγώνα, ο Νταμπό ήταν εξαιρετικός, αφού αυτός πέτυχε το 1-0 στο 5’ έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Χαμάς. Ο Απόλλωνας έπειτα κατέβασε ταχύτητα και διαχειρίστηκε το προβάδισμά του όμως η Δόξα βρήκε σημαντική ευκαιρία με τον Σάσι στο 42’, με τον Γιοβάνοβιτς να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ.

Πιο αποφασιστικός ο Απόλλωνας στην επανάληψη, βρήκε δεύτερο γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζράντι στο 64’, που κέρδισε ο Νταμπό. Ο ίδιος ήταν αυτός που κέρδισε και το δεύτερο πέναλτι, το οποίο έκανε γκολ ο Χαμάς στο 74’.

Με αυτή τη νίκη πλέον ο Απόλλωνας ανέβηκε στην κορυφή και στους 21 βαθμούς, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο φυσικά από την ΑΕΚ που παίζει το Σάββατο με τον Άρη στο Τσίρειο. Από την άλλη, η Δόξα έμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Χάμπος (72′ Τζουμ), Ζράντι, Αλμπάνης (58′ Ίλιεφ), Πίττας (12′ Στορ), Νταμπό.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης, Γουέλινγκτον, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Ίλιεφ, Παπουνασβίλι, Τζουμ, Στορ.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς (73′ Μπένι), Λαφράνς, Μπαλντέ (83′ Κ. Ολιβέιρα), Αντάμοβιτς (73′ Μέσκα), Στυλιανού, Καραμανώλης (83′ Ανάνε), Καλλής, Σάσι.

Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Μπένι, Σαντίκ, Φασουλιώτης, Βασιλείου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οικονομίδης, Κοβάσεβιτς (6η)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1663

ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Νταμπό, 64′ Ζράντι (πέν.), 76′ Χαμάς (πέν)

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος