6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε το ντέρμπι με τριάρα το καλύτερο ΑΠΟΕΛ.Η ΑΕΛ με 10 στο β΄ημίχρονο και με παράπονα από τον Β.Δημητρίου

Πήρε το ντέρμπι με τριάρα το καλύτερο ΑΠΟΕΛ.Η ΑΕΛ με 10 στο β΄ημίχρονο και με παράπονα από τον Β.Δημητρίου

By on 6 Νοεμβρίου, 2021 0 3159 Views

Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο για το ΑΠΟΕΛ, που νίκησε με 3-0 την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Εκ των κορυφαίων του αγώνα ο Κβιλιτάια που με δύο γκολ και μία ασίστ, ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Γεωργιανός επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το χορό των τερμάτων στο 38’ με πέναλτι. Σε μία φάση όπου ο Νατέλ ανατρέπεται από τον Σάντος και ο Βασίλης Δημητρίου με τη διαχείρηση της φάσης δημιούργησε ένταση, αφού πέρασαν 7 λεπτά για να εκτελεστεί το πέναλτι.Άφησε παραπονούμενη  την ΑΕΛ αφού ενώ πήγαινε να δει την φάση από το VAR δεν πήγε ποτέ υπό την πίεση των παικτών του ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από την ΑΕΛ φυσικά .Η ΑΕΛ εκνευρισμένη  δεν κατάφερε να αφυπνιστεί, το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και ήρθε και το δεύτερο γκολ του Σόουζα με πλασέ  μετά από εκτέλεση φάουλ το οποίο έφερε και την δεύτερη κίτρινη στον Σάντος στο   55’ ο οποίος  ανέκοψε επίθεση του ΑΠΟΕΛ με το χέρι και ενώ ήταν ήδη χρεωμένος μ κίτρινη κάρτα. Με 10 παίκτες η ΑΕΛ και με το 2-0 υπέρ του το ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε απόλυτα και ο Κβιλιτάια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 72’ με ψύχραιμο πλάσε. Στο φινάλε ο Εφραίμ σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ όπως και ο Νατέλ στο 47΄.Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας ανέβηκαν στους 13 βαθμούς και την 4η θέση με την AEΛ να μένει στους 11.


AΠΟΕΛ (Σ. Αυγουστή): Σκουφέτ, Καρώ, Βινίσιους, Σάβιτς, Σαμπάλα (73′ Γουίλερ), Λουντέμο, Ντογκαλά (45+6′ Θεοδώρου), Σόουζα (76′ Σατσιάς), Κβιλιτάια, Οκριασβίλι (73′ Εφραίμ), Νατέλ (76′ Ντιαβαρά)

Στον πάγκο: Τσιλιγγίρης, Μιχαήλ, Κατσαντώνης,  Τσεπάκ, Φενερίδης
ΑΕΛ
(Ντ. Κέρκεζ): Κεραυνός, Τεσέιρα, Μεντόγεβιτς (73′ Ντάβερφελντ), Νταβόρ, Τσέποβιτς (73′ Τσάβες), Σάντος, Τόρες, Ριέρα (73′ Μάζουρεκ), Μαζάν
(59′ Μαΐντεβατς), Ριστέφσκι, Πελέ

Στον πάγκο: Εβόρα, Ρέινολντς, Ανδρέου, Αντωνίου, Παπαφώτης, Σωτηρίου, Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οκριασβίλι (3η), Σόουζα / Ριέρα, Μαζάν, Μεντόγεβιτς (3η), Τόρες, Τσάβες, Πελέ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σάντος (2η κίτρινη,55΄)
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Βινίσιους, Οκριασβίλι, Τσεπάκ, Σαμπάλα, Σάβιτς / Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Ρέινολντς, Ριστέφσκι
ΘΕΑΤΕΣ: 
7.000 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 38′ πεν. 72′ Κβιλιτάια, 57′ Σόουζα
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Pizarro Comez Valentin
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης