8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανεβαίνει η Ανόρθωση.Νίκησε άγχος,κούραση και την πολύ καλή Πάφο

Ανεβαίνει η Ανόρθωση.Νίκησε άγχος,κούραση και την πολύ καλή Πάφο

By on 7 Νοεμβρίου, 2021 0 920 Views

Mε γκολ του Νίκου Καλτσά στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ανόρθωση έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα και έκανε βαθμολογικό άλμα πιάνοντας τον Ολυμπιακό στους 12 βαθμούς.
Η «Κυρία» χωρίς να ήταν καλύτερη νίκησε 1-0 την Πάφος FC στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε μια καθαρά επαγγελματική νίκη.Νίκησε το άγχος,την κούραση απι το ταξίδι στην Εσθονία και μια πολύ καλή ομάδα που ήταν απέναντι της.Ο Τζουρ ήτσν θετικός ,η άμυνα περιόρισε τα λάθη και το μηδέν παθητικό έδωσε τη νίκη που ανεβάζει την Κυρία στην βαθμολογία και της δίνει κουράγιο και ηρεμία για να πάρει ανάσες στην διακοπή.
Οι φιλοξενούμενοι μέσα σε ένα λεπτό απώλεσαν δύο κλασικές ευκαιρίες στο 18’ με τον Σεμέδο και στο 19’ με τον Πάνιτς καθώς ο Τζουρ πραγματοποιήσε εξαιρετικές επεμβάσεις και η μπάλα τους… τιμώρησε μιας και ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδόσφαιρου.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους, στο 43ο λεπτό όταν ο Ουάρντα πάτησε ωραία στον Κορέια ο οποίος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Καλτσάς ήρθε με φόρα και με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούτκο.
Η Πάφος FC προσπάθησε στην επανάληψη για το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι ή αν μη τι άλλο θα της χάριζε τον βαθμό αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν έχασε την κλασική ευκαιρία, η Ανόρθωση διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της σκορ και στο τέλος πανηγύρισε με τις περίπου 4 χιλιάδες φίλους της που βρέθηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Στο Α’ ημίχρονο ήταν καλή η ομσδα του Κετσπάγια αλλά στο β’ δεν πήρε τις βοήθειες που ήθελε από τον πάγκο αφού μόνο ο Αντωνιάδης από τις αλλαγές βοήθησαν.

Ο διαιτητής Μάριος Χριστοφόρου στις αημαντικές του αποφάσεις ήταν σωστός.ΣΤην τελευταία φάση δεν φάνηκε να υπάρχει πέναλτι αφού η μπάλα κτύπησε ψηλά στο ώμο του παίκτη της Ανόρθωσης ο οποίος εδέχετο πίεση από επιθετικό της Πάφου ο οποίος τραβούσε από το χέρι τον παίκτη της Ανόρθωσης πριν κτυπήσει η μπάλα ψηλά στον ώμο του. Έλεγχος από το VAR θα έφερνε μάλλον επιθετικό φάουλ.Αν έληξε το παιχνίδι πριν συμβουλετεί το VAR θα ήταν λάθος αν δεν ήταν βέβαιος για την απόφαση του.Πάντως στο Α΄ημίχρονο χαρίστηκε στην Πάφο σε φάσεις όπου έπρεπε να δεχθούν κίτρινες πάικτες της για φάουλ ιδιαίτερα πανω στον Ουάρντα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Τζουρ, Αρτυματάς, Κορέια, Κατσαράβα (46′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (75′ Αντωνιάδης), Αμπαρτζουμιάν (82′ Κορρέα), Καλτσάς (59′ Χριστοφή), Αραγιούρι, Χουσμπάουερ (82′ Ιωάννου), Ρισβάνης Ουάρντα
Στον πάγκο: Λόρια, Παπαδόπουλος, Πόποβιτς, Αβραάμ, Ρουσιάς, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου

ΠΑΦΟΣ FC (Ντ.Μίλανιτς): Ρούτκο, Αίλτον (79′ Μπαμπαγιάν), Κβίτα, Σεμέδο, Μπεριγκό (72′ Ν.Αουρέλιο), Ζάιρο, Μπάιριτς, Πάνιτς (64′ Φουρ), Πάγιτς, Βαλακάρι (79′ Φυλακτού), Ντράγκομιρ (46′ Πάντσεον)
Στον πάγκο: Πέτρου, Αντός, Παλάσιος, Αμπντουσαλάμοφ, , Κοβάσεβιτς, Μιχαήλ, Ζ.Αουρέλιο

ΣΚΟΡΕΡ: 42′ Καλτσάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρτυματάς/Ντράγκομιρ, Πάντσεον
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.000
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας