3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 3-2: Δια… χειρός Αλισον τα Σφυριά πήραν τεράστια νίκη!

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 3-2: Δια… χειρός Αλισον τα Σφυριά πήραν τεράστια νίκη!

By on 7 Νοεμβρίου, 2021 0 1023 Views

Η Γουέστ Χαμ έκανε ματσάρα, ο Αλισον γκάφες και τα «Σφυριά επικράτησαν 3-2 της Λίβερπουλ στο Λονδίνο. Ετσι, η ομάδα του Μόγιες έπιασε τη Σίτι στη 2η θέση. Τέλος στο σερί των 25 αγώνων…

Αήττητο τέλος για τη Λίβερπουλ  ! Επειτα από 25 ματς χωρίς ήττα εντός κι εκτός συνόρων, οι Reds λύγισαν από τα λάθη του Άλισον και είδαν τη Γουέστ Χαμ να πανηγυρίζει ένα μεγάλο τρίποντο (3-2) στο Λονδίνο. Ετσι, η ομάδα του Μόγιες έπιασε στη 2η θέση τη Σίτι και άφησε στην 4η θέση τη Λίβερπουλ. Είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τα «Σφυριά» στη μεγάλη κατηγορία έπειτα τη σεζόν 1985-86.

Γκολ από γκάφες και στημένα!

Ξεκίνημα με ένα… τρελό τέρμα και πολλές φωνές από τους Reds. Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Φορνάλς εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλισον έκανε τη γκάφα της χρονιάς κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Ογκμπόνα, ωστόσο το VAR δεν έδειξε παράβαση. Οι φωνές έγιναν εντονότερες στο 9ο λεπτό, όταν ο Κρέσγουελ έκανε… αντιαθλητικό φάουλ στον Χέντερσον, αλλά ο διαιτητής δεν τον απέβαλλε.

Η Γουέστ Χαμ για τριάντα λεπτά δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, ανασταλτικά ήταν εξαιρετική, είχε κλείσει χώρους και οι Reds δεν έβρισκαν λύσεις στην καλοστημένη άμυνα. Αλλωστε, στο 32’ ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια εντός στόχου για τη Λίβερπουλ, αλλά η κεφαλιά του Ζότα πέρασε άουτ. Ο ρυθμός έγινε εντονότερος, η ομάδα του Κλοπ έφτανε στην περιοχή πιο εύκολα και στο 41’ ήρθε η ισοφάριση.

Η Λίβερπουλ κέρδισε φάουλ κοντά στην εστία και όταν υπάρχει ο Αρνολντ στο γήπεδο τα πάντα είναι δύσκολα για τον αντίπαλο γκολκίπερ. Τρομερή εκτέλεση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φαμπιάνσκι πετυχαίνοντας το 1-1. Ηταν το 6ο του γκολ εκτός περιοχής στην Premier League (6 από τα 9) και μόνο ο Τσάμπι Αλόνσο έχει καλύτερο ποσοστό (79% – 11/14).

Μοιραιός ο Αλισον…

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό, οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο ορεξάτοι, εκμεταλλεύθηκαν τα αμυντικά κενά των Reds και είχαν δοκάρι στο 50’ με την κεφαλιά του Ντόουσον. H Λίβερπουλ απάντησε στο 52’, αλλά ο Φαμπιάνσκι είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Μανέ. Τα «Σφυριά» κυκλοφορούσαν καλύτερα και στο 67’ ήρθε η δικαίωση!

Ο Μπόουεν έβγαλε ιδανικά στον Φορνάλς, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-1. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το… τρίτο χτύπημα! Ακόμα ένα στημένο, ακόμα μια τραγική αντίδραση του Αλισον και ο Ζουμά πέτυχε το 3-1.

Ο Κλοπ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, πέρασε τον Οριγκί στο ματς και ο Βέλγος στην πρώτη του φάση έβαλε την ομάδα του στο «κόλπο», αφού με υπέροχο τελείωμα στο 83’ σημείωσε το 3-2. Η Λίβερπουλ τα έπαιξε όλα για όλα, έψαχνε μια ευκαιρία, τη βρήκε στο 90’ +1’, αλλά ο Μανέ… κατάφερε να αστοχήσει και να στερήσει το βαθμό από την ομάδα του!

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ογκμπόνα (22′ Ντόουσον), Κρέσγουελ, Ζουμά, Τζόνσον, Αντόνιο, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Μπενράχμα (86′ Μαζουάκου), Μπόουεν (84′ Κουφάλ)https://a5fe561a76cc10a20c4304d8239534ae.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Λίβερπουλ: Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Χέντερσον, Τσάμπερλεν (69′ Τιάγκο), Φαμπίνιο (80′ Μιναμίνο), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (76′ Οριγκί)