20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η βελτίωση και οι προοπτικές της Ανόρθωσης μέχρι τα Χριστούγεννα

Η βελτίωση και οι προοπτικές της Ανόρθωσης μέχρι τα Χριστούγεννα

By on 8 Νοεμβρίου, 2021 0 8387 Views

Η Ανόρθωση πήρε το ζητούμενο απέναντι στην Πάφο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χωρίς να εντυπωσιάσει, η ομάδα του Κετσπάγια πανηγύρισε για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν δεύτερη διαδοχική νίκη, με το ίδιο μάλιστα σκορ (είχε κερδίσει εκτός έδρας την Ομόνοια με 1-0), ανέβηκε στο πέμπτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Η Ανόρθωση έχοντας το άγχος της νίκης που την ήθελε απαραίτητα, την κούραση από το ταξίδι στην Εσθονία και το ντέρμπι με την Ομόνοια που προηγήθηκε, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Πάφος ήταν αρκετά καλή στο Α΄ ημίχρονο  ενώ στο β΄ ημίχρονο έκανε διαχείριση του αποτελέσματος .Της έλειπε η ηρεμία και το καθαρό μυαλό έξω από την περιοχή της Πάφου όπου οι παίκτες της δεν τέλειωσαν σωστά πολλές προσπάθειες τους.

Ο Καλτσάς που ήταν πολύ καλός  και τα έδωσε όλα με πάθος πέτυχε το γκολ από την ασίστ του Κορέια που έκανε σπουδαία εμφάνιση. Ο Ουάρντα επίσης ήταν για άλλη μια φορά άλλη κλάση. Αν είχε την προστασία του διαιτητή θα ήταν ακόμα πιο καλός. Οι αντίπαλοι τον τραβούσαν από τη φανέλα ,τον έπιαναν από τον λαιμό για να τον ανακόψουν αλλά παρά το ότι έδινε φάουλ ο διαιτητής επέτρεπε αυτό το παιχνίδι από παίκτες της Πάφου χωρίς να αντικρύζουν κίτρινη κάρτα σε φάσεις του ορισμού της κίτρινης. O Κατσαράβα είχε τις καλές τουσ τιγμές στο Α΄ημίχρονο και απασχόλησε την άμυνα της Πάφου.Η αλλαγή του ήταν αναγκαστική αφού ένιωσε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μην συνεχίσει παρά να επιβαρύνει την κλατάσταση του.

Το πλέον θετικό για την Κυρία είναι ότι κράτησε το μηδέν παθητικό για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με τα σημάδια βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας να είναι εμφανή  και με τον Τζουρ άξιο αντικαταστάτη του Λόρια. Προφανώς η εικόνα της «Κυρίας» οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θέλει ακόμα βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Το σημαντικό είναι ότι ξεπέρασε ένα κοπιαστικό  πρόγραμμα στο οποίο βγήκαν όλες οι αδυναμίες οπότε με την διακοπή υπάρχει ευχέρεια για ξεκούραση, ηρεμία και δουλειά για βελτίωση. Κόντρα στην Πάφο μπορεί οι καλές τις ευκαιρίες να ήταν λίγες αλλά σε παιχνίδια που οι τελικές τις και οι ευκαιρίες της ήταν υπερδιπλάσιες από τον αντίπαλο (Άρη, ΑΕΛ,ΑΕΚ) δέχθηκε ήττες πληρώνοντας λάθη στην άμυνα.

 Αν καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση της στα επίπεδα των καλών διαστημάτων της  έχει την ευκαιρία με το πρόγραμμα που έχει μπροστά της να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος.

Οι «κυανόλευκοι» μέχρι το τέλος του 2021 έχουν μόνο ένα ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Επίσης εκκρεμεί ο αγώνας με την ΠΑΕΕΚ και είναι ακόμα ένα θετικό στοιχείο αυτό με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί.

Η Ανόρθωση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ και ακολούθως έχει τρία παιχνίδια συνεχόμενα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με Απόλλωνα, ΠΑΕΕΚ και Δόξα. Μετά θα παίξει με τον Εθνικό στο Δασάκι και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για το 2021 με την εξ αναβολής αναμέτρηση με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο.