6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Ηχηρό κάζο για τους Βαυαρούς

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Ηχηρό κάζο για τους Βαυαρούς

By on 20 Νοεμβρίου, 2021 0 546 Views

Η βαυαρική μηχανή έμεινε από… καύσιμα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, η οποία επικράτησε 2-1 και υποχρέωσε τη Μπάγερν στη δεύτερη ήττα της στη φετινή Bundesliga.

Κι όμως η Μπάγερν είναι… θνητή. Η βαυαρική μηχανή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν υποχρεώθηκε σε απρόσμενο διάλειμμα από τις υψηλές της πτήσεις κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, η οποία την κοίταξε στα μάτια και χάρη σε δυο γκολ στο πρώτο μέρος κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-1) και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην μάχη για την κορυφή.

Ο «Λέβα» δεν ήταν αρκετός

Τα πράγματα φάνηκαν από την αρχή πως θα είναι δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είδαν την χαλαρή τους εκδρομή στο Άουγκσμπουργκ να μετατρέπεται σε απροσδόκητο εφιάλτη. Εξάλλου η χαμηλή θέση των γηπεδούχων στη βαθμολογία και η πρόσφατη αγωνιστική τους κατάσταση δεν προϊδέαζε κανέναν για… εκπλήξεις, όμως η διάψευση ήρθε νωρίς. Μόλις στο 23΄ο Πέντερσεν κατάφερε να βάλει σε θέση οδηγού το σύνολο του Βέινζιρλ, με τον Χαν στο 36΄να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων και να στέλνει τη Μπάγερν στα σχοινιά.

Το 2-0 έδειχνε να αφυπνίζει προς στιγμήν τους Βαυαρούς και ιδίως τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος δυο λεπτά αργότερα μείωσε σε 2-1 με το 11ο τέρμα του στην… αγαπημένη του έδρα. Και εκεί που όλα έδειχναν πως ήρθε η ώρα για ανατροπή, τελικά ακολούθησε πλήρες «μπλόκο». Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας (70-30%), προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, αλλά η «Fuggerstädter» κατάφερε να αντέξει μέχρι το τέλος. Κάπως έτσι η Μπάγερν υπέστη δυο σερί ήττες από ομάδες που βρίσκονταν στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας (ΆιντραχτΆουγκσμπουργκ) ύστερα από 14 χρόνια και κινδυνεύει να δει την Ντόρτμουντ να την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής (ένας βαθμός) εφόσον κάνει το καθήκον της το απόγευμα (20/11,16:30) απέναντι στη Στουτγκάρδη.

Άουγκσμπουργκ (Μάρκους Βέινζιρλ): Γκίκιβιτς, Γκάμι, Γκουβελέβ, Όξφορντ, Πέντερσεν (74΄Γκρουέζο), Καλιγιούρι (58΄Φράμπεργκερ), Μάιερ, Ντόρς (74΄Μόραβεκ), Ιάγκο, Ζεκίρι (82΄Κόρντοβα), Χαν (82΄Γιένσεν)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ (87΄Νιανζού), Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ρίτσαρντς (52΄Ντέιβις), Σάμπιτζερ (52΄Μουσιάλα), Γκορέτζκα, Γκνάμπρι, Σανέ (69΄Τσούπο Μότινγκ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι