17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4: Επιβλητική «Βασίλισσα» και κορυφή

Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4: Επιβλητική «Βασίλισσα» και κορυφή

By on 21 Νοεμβρίου, 2021 0 505 Views

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στη Γρανάδα και με δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο τη διέσυρε 4-1 για να σκαρφαλώσει (έστω και προσωρινά) στην κορυφή της La Liga.

Η αλήθεια είναι πως ανέκαθεν η Γρανάδα αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα της «θύματα». Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άλλωστε όταν μετράει 12 διαδοχικές ήττες απέναντι στη Ρεάλ, η οποία με το… καλημέρα έκανε ξεκάθαρο πως σκόπευε να διευρύνει το σερί. Και χάρη σε μια εκπληκτική παράσταση τα κατάφερε εμφατικά, αφού επικράτησε 4-1 με δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήρε το τρίποντο που την έστειλε ξανά στην κορυφή της La Liga.

«Βασιλικό» προβάδισμα και αντίδραση

Το πλάνο των δυο ομάδων ήταν πρόδηλο από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε υπομονετικά γύρω από την πολυπρόσωπη άμυνα της Γρανάδα και αναζητούσε συνεχώς διαδρόμους για να γίνει απειλητική. Πέρα όμως από ένα μακρινό σουτ του Βινίσιους (12′) ο έλεγχος των φιλοξενούμενων δεν είχε μετουσιωθεί σε ευκαιρίες, καθώς η άμυνα της Γρανάδα κρατούσε γερά. Μια στιγμή αδράνειας όμως ήταν αρκετή. Στο 19΄το μαθηματικό κομπιουτεράκι μέσα στον εγκέφαλο του Κρόος εντόπισε κενό στην αμυντική γραμμή και με υπέροχη πάσα έστειλε τον Ασένσιο απέναντι από την εστία που έγραψε το 0-1 με όμορφο τελείωμα. Πριν καλά – καλά κοπάσουν μάλιστα οι πανηγυρισμοί, οι Μερένγκες έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, με τον Κρόος και πάλι σε ρόλο σερβιτόρου να προσφέρει έτοιμο γκολ στον προωθημένο Νάτσο (25΄).

Η Ρεάλ έδειχνε να έχει πάρει φορά, έφτασε μια ανάσα από το τρίτο γκολ με τον Ασένσιο στο 31΄, όμως τελικά έμελλε να πληρώσει την υπερβολική της σιγουριά. Κι αυτό διότι η Γρανάδα άρχισε σταδιακά να σηκώνει κεφάλι και κατάφερε στο 34΄να μειώσει στο σκορ, όταν το σουτ του Σουάρες εξοστρακίστηκε πάνω στο Νάτσο και ξεγέλασε τον Κουρτουά για το 1-2. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έδωσαν έναυσμα για αντεπίθεση και ισοφάριση, την οποία κυνήγησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και παραλίγο να το καταφέρουν, όμως Κουρτουά και αστοχία κράτησαν το Μαδριλένικο προβάδισμα. Η επέμβαση του Μαξιμιάνο στο πλασέ του Μπενζεμά (44΄) ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή, πριν οι δυο ομάδες τελικά κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια.

Μονόλογος και επίλογος στον θρίαμβο

Στο δεύτερο μέρος όμως η Ρεάλ δεν έκανε τα ίδια λάθη. Το σύνολο του Αντσελότι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο για να πιάσει από το λαιμό την… ατίθαση Γρανάδα που όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε να ασφυκτιεί. Αρχικά ο Κρόος έριξε προειδοποιητική βολή στο 51΄, προτού ο Βινίσιους τελικά τιμωρήσει τους γηπεδούχους πέντε λεπτά αργότερα. Από φάση που ξεκίνησε με κούρσα του Μπενζεμά, οι Μαδριλένοι έκρυψαν τη μπάλα με τον Βραζιλιάνο αστέρα να την εμφανίζει στα δίχτυα, σημειώνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του διψήφιο αριθμό τερμάτων (10) σε μια σεζόν.

Παρά την ανάκτηση της διαφοράς δυο τερμάτων η Ρεάλ δεν είχε σκοπό να αφήσει το πόδι από το γκάζι και συνέχιζε να πολιορκεί δίχως έλεος τα αντίπαλα καρέ. Το συνεχές σφυροκόπημα εν τέλει «έσπασε» πνευματικά τους γηπεδούχους, με τον Μόντσου στο 67΄να χάνει την ψυχραιμία του και να αποβάλλεται για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Βινίσιους. Σαν να μην έφτανε αυτό οι έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν από τον Ρόμπερτ Μορένο προκάλεσαν… δεύτερη κόκκινη κάρτα για τη Γρανάδα, η οποία μέσα σε μια στιγμή έμεινε με δέκα παίκτες και χωρίς προπονητή. Τελικά το… πάρτι της Ρεάλ ολοκληρώθηκε με τον Μεντί να βάζει την υπογραφή του με όμορφο πλασέ για το 4-1 (76΄) και τους Μαδριλένους να επιστρέφουν με εμφατικό τρόπο στην πρώτη θέση της La Liga.

Γρανάδα (Ρόμπερτ Μορένο): Μαξιμιάνο, Κουίνι, Ντίαζ (58΄Τορέντε), Σάντσες, Νέβα, Ροτσίνα (58΄Μολίνα), Γκοναλόνς (58΄Ρουίθ), Μόντσου, Πουέρτας (46΄Μοντόρο), Σόρο

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Αλάμπα (83΄Βαγιέχο), Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (80΄Καμαβινγκά), Κρόος (80΄Ίσκο), Βινίσιους (72΄Ροντρίγκο), Ασένσιο, Μπενζεμά (80΄Γιόβιτς)

Ξεκόλλησε από τον πάτο με «τεσσάρα» η Χετάφε

Επιβλητική νίκη και για τους έτερους Μαδριλένους, αφού η Χετάφε επικράτησε 4-0 της Κάντιθ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Ολιβέιρα μόλις στο 7΄με τον Κουένκα να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Στο 81΄ο Ουνάλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, με τον Μάτα στο 90+4΄να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στην εμφατική επικράτηση των γηπεδούχων.